Rusko ratifikovalo banku BRICS a rozbíhá se mezinárodní ratingová agentura

Prezident Ruska Vladimir Putin ratifikoval dohodu o založení Nové banky pro rozvoj, kterou ustavují země BRICS a nová rusko-čínsko-americká ratingová agentura Universal Credit Raiting (UCRG) začne fungovat v nejbližších dnech .



Ustavující státy BRICS budou mít zvláštní práva, která nebudou mít jiné členové. Prezident banky se bude volit na návrh jedné z účastnických zemí BRICS, a klíčová rozhodnutí se budou v řídících orgánech přijímat většinou hlasů zakládajících zemí.

V příštích dnech předpokládá generální ředitel RUS-RATING získání licence v Rusku na provoz mezinárodní ratingové společnosti, v jejíž čele dozorčí rady bude bývalý francouzský premiér Dominique de Villepin. Agentura UCRG byla založena z iniciativy čínské ratingové agentury Dagong Global Credit, americké Egan-Jones Ratings a ruské Rus-Rating.

Součastí bude přibližně padesát ratingových agentur z různých zemí, čímž se vyloučí závislost na jediném nadřízeném (jako v USA velká trojka — Moody's, Standard & Poor's a Fіtch ) a navíc hlavní zakladatelé jsou z USA, Číny a Ruska, takže to vylučuje náklonnost k jedné nátlakové ekonomické skupině.




Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Myslím, že se mi to nakonec podařilo:

Boj o srdce a mysli Evropanů

Vnitřní rozpory v EU i NATO dle Spencerové bijí do očí tím spíš, že se Putinovo Rusko zhostilo globalizační role, která byla dlouho doménou Spojených států. Nedávné Putinovy cesty třeba do Indie nebo Egypta prý jasně ukazují, že Rusko není v defenzivě a netáhne je ke dnu ani ukrajinská krize.

Před Spojenými státy tak údajně stojí obtížný úkol přimět „euroatlantické řady“ ZNOVU VZOROVĚ MAŠÍROVAT a získat si „srdce a mysli“ milionů lidí v Evropě. Americký ministr zahraničí John Kerry prý již proto požádal Kongres o navýšení výdajů na propagandu a „šíření demokracie“ ve světě, protože nedostatek peněz je prý tím hlavním důvodem, proč se Západu aktuálně tolik nedaří. USA prý nemají „ekvivalent Russia Today, který by byl v ruštině. Oni (Rusové) na to utrácejí spoustu peněz,“ konstatoval údajně Kerry.

„Faktem nicméně je, že Hlas Ameriky, Svobodná Evropa a další americké vysílání do zahraničí dostává roční dotace 721 milionů dolarů, BBC World Service 375 milionů dolarů a Russia Today pro srovnání 225 milionů. Bez ohledu na to nyní ministerstvo zahraničí USA žádá dodatečné dvě miliardy dolarů na „podporu“ demokracie a lidských práv ve světě, a obzvláště v zemích hraničících s Ruskem, jako na Ukrajině, v Moldově, Bělorusku a podobně,“ uvádí Spencerová a následně poukazuje na to, že ZA TRIUMFEM RUSKÉ PROPAGANDY NEMUSÍ STÁT PENÍZE.

Dobře to prý vystihl Daniel McAdams z Institutu Rona Paula: „LIDÉ UŽ JSOU UNAVENI AMERICKÝM INTERVENCIONISMEM, jsou unaveni americkou snahou o výjimečnost, jsou unaveni americkým bombardováním jejich zemí – pokud jste Somálec, opravdu vás nezajímá, co vysílá rádio z USA, přejete si jen to, aby vás USA už přestaly bombardovat.“

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Zeolit
před 2 roky

Nic jiného jsem nenašel...
http://www.novarepublika.cz/2015/03/amer...

Zeolit
před 2 roky

Karel Hvížďala: Dva roky Miloše Zemana:
Autor: J. Matuška Datum: 10.3.2015 13:03

...před pár týdny sdělila Sabina Slonková aktualne.cz, dnešní pracovníci BIS raději některé informace vládě ani nesdělují z obav, že by se mohly dostat do nežádoucích rukou.

http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprav...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...