Obrovská pomoc USA a EU Ukrajině konečně zabírá. Ukrajina jde ke dnu.

 

100 hřiven
100 hřiven

 

Rusko Ukrajinu vykrádalo a těžce poškozovalo, hlásal západ. Konečně se Ukrajina odpoutala a výsledky už začínají být znát. Světlé západní zítřky přichází! Prostě západ dělá pro Ukrajinu, co může a něco navíc...

Mezinárodní měnový fond (MMF)  prudce zhoršil hospodářské vyhlídky Ukrajiny.

 

I když zdůvodnění MMF je zajímavé. Tak jednu část prý zavinila anexe Krymu.  Jak si to vysvětlit je jedna velká záhada. Tím, že Krym odešel od Ukrajiny a peníze tam posílá Rusko a tím zhoršilo výhled Ukrajiny? Jak je to o těch "bulících na nose"?

 

 Na letošní rok počítá s propadem hrubého domácího produktu (HDP) o devět procent, zatímco ještě v dubnu předpovídal propad o 5,5 procenta. Fond v dnešní zprávě uvedl, že inflace na konci roku vystoupí až na 46 procent.  

  

Ukrajina je na pokraji státního bankrotu. Tamní ekonomika se potýká s negativními dopady povstání proruských separatistů na východě země a také s dopady loňské anexe poloostrova Krym Ruskem.     

Měnový fond výhled zveřejnil po skončení návštěvy své mise v Kyjevě. Tématem návštěvy byla kontrola dodržování podmínek schváleného úvěrového programu pro Ukrajinu. Podle MMF ukrajinské úřady podmínky programu o úvěrové pomoci plní, byť některé z nich se zpožděním.     

Dobré realizace programu se daří dosahovat navzdory výjimečně obtížnému prostředí, z části kvůli nedořešenému konfliktu na východě, který si v prvním čtvrtletí vybral na ekonomice větší daň, než se očekávalo,“ uvedl měnový fond. V souladu s tím tudíž zhoršil vyhlídky ekonomiky na letošní rok. Na odhadu vysoké míry inflace se podepsal vývoj směnných kurzů a také zvýšení cen energií.     

Výkonná rada MMF v březnu schválila dohodnutý čtyřletý úvěrový program pro Ukrajinu v objemu 17,5 miliardy dolarů. Celkově by Ukrajina měla během příštích čtyř let od mezinárodních věřitelů, k nimž patří také Evropská unie, získat 40 miliard dolarů (téměř bilion Kč). 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před rokem

Putin: představit si, že Rusko útočí na NATO, může jenom nemocný člověk

Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20150606/...

Brabec
před rokem

Jak jsme byli hloupí - říše zla je na druhé straně. Jinak dnešní doba z hlediska historie ? Hroutí se jedna říše US a Evropa opět pod nadvádou Německa směřuje ke zkáze ! A co bude ? US druhořadá země s bílou menšinou, Evropa bude musimská a bude končit na hranici s Ruskem. To je totiž nadějí pro bídnou EU!

Wana
před rokem

Je to ale legrační jak jsme to v roce 1989 podělali... nic není jak bylo, svět se mění. Rusko sílí a jde dál na Východ za světlem a tam kde je budoucnost planety. A my - také Slovani - jsme si nechali tuhle příležitost utéct a uvěřili jsme nesmyslům(historii coby teorii tzv. vítězů) o tom, že jsme západní(tj. západní Slované). Jsme Slované, to je naše DNA a světová strana není důležitá.
Sešli jsme z cesty v nepravou chvíli abychom dolar zachránili a že je to sametová revoluce jsme naivně uvěřili. Vzhledem k tomu, že budoucnost je na Východě a my ne ? Co z nás Čechů o sto roků? Budiž nám jedinou útěchou, že tam na Východě slovanská kultura a tradiční křesťanská Evropa nezhyne.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...