Odchod Řecka Řecku a České republice pomůže

 

 

Doplatí na to přátelé eurovalu a partička výběrčích úroků z úroků.. Samozřejmě, že několik dní se trhy otřesou a bude se hledat nový středobod. Ale v horizontu měsíců…

 

 

I když jsou banky v Řecku zavřené a peníze již nevydávají ani bankomaty, jsou Řekové překvapivě klidní, popsal v pondělí po poledni náladu v řecké metropoli reportér MF DNES Luboš Palata. Zatím se navrch zdá, že víc Řeků podpoří namísto vlády premiéra Alexise Tsiprase dohodu s Evropskou unií, hlásí z Atén.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/palata-z-athen-grexit-referendum-bankomaty-f2s-/zahranicni.aspx?c=A150629_131215_zahranicni_vez

Evropa je Řecko a Řecko je Evropa

 

Ale to přece nikdo nezpochybňuje.


Jenomže parta zločinců z Bruselu Řecko vydírá, Evropu oslabuje, zato si sama cpe kapsy plnými hrstěmi. Každý měsíc si europoslanec přijde na 7957 eur (219 tisíc korun při kurzu 27,50 Kč) hrubého, po zdanění čistý příjem dělá 6201 eur (170 tisíc Kč). Základní hrubý plat českého poslance a senátora je 55 900 korun, předseda výboru má 78 700 Kč, ministr 106 600 korun, premiér 150 100 korun a prezident 186 300 korun. Špidla si například vydělal za pět let 33 milionů korun. Navíc získá za pětiletou práci v Evropské komisi od bruselského úřadu další doživotní rentu v přepočtu 110 tisíc měsíčně!

Je jasné, kdo nejvíce panikaří a šílí. O vše příjdou!

A pak ti, kteří se hrnuli do „eurovalu“ a eurozony. Slovensko se bojí, že by mohlo přijít o část peněz, které půjčilo Řecku - 1,5 miliardy eur.  Výše řeckého dluhu dosahuje zhruba 320 miliard eur. Menší část mají například německé státní rozvojové banky KfW i největší německý ústav Deutsche Bank a dále i Commerzbank. Ve Francii je na listině věřitelů například BNP Paribas nebo Société Générale. Řecké dluhopisy držel kde kdo. Jsou to centrální banky, investiční fondy, banky. Podle listu Financial Times drží 40 % řeckých dluhopisů Britové, Irové, Francouzi a Italové.

Ale tištěním eur a odkupem dluhopisů (kvantitativní uvolňování) se z řeckého dluhu stala fraška a tak mu banky vesele půjčovaly dál:  občan 

euroobčan to přece za ty banky zaplatí!

 

Proto se není co divit kancléřce Merkelové

Která jako Německo drží záštitu nad ECB, schválením eurovalu, podlehnutí USA a vydírání Ruska  a že si Německo nechalo vnutit vydírání partou eurozločinců, kteří se už ničím netají.

Řecko nikdy tento dluh nemůže splatit a musí se o něj podělit Evropa. Europoslanci už mezi sebou mohou vybírat peníze, protože to od nich po rozpadu EU budeme chtít! Ty platy a odměny si schvalovali sami jako „jeden diktár“ a okrádali všechny státy unie!

My na tom, stejně jako Řecko můžeme pouze vydělat.

Padne-li euro, padne celá EU, říká Merkelová. Juncker vyzval (zoufale) k diskuzi

Pokud zkrachuje projekt eura, zkrachuje i Evropská unie. V pondělí to řekla v souvislosti s řeckou dluhovou krizí německá kancléřka Angela Merkelová. Podotkla, že eurozóna stojí na solidaritě, ale k řešení musí přispět každá země. (Už je to tady!!!)

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker ve svém projevu vyzval Řecko k další diskuzi.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/financni-krize-recka-0lu-/eko-zahranicni.aspx?c=A150629_132217_eko-zahranicni_hro#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

 

 A pak bude platit:

Pád Evropské unie - den po té

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...