Kunovice-exekuce, jak se to rýmuje? Co vy na to, velvyslanče USA Schapiro?

 

SportStar RTC
SportStar RTC z Kunovic

Kunovická firma Evektor Aerotechnik, jeden z největších výrobců letadel u nás je kvůli rozsudku amerického soudu v exekuci a dochází jí peníze. Co je na tom divného?


Má zaplatit americkému občanovi Johnu Pedersonovi odškodné ve výši 73 milionů korun za to, že v jejich letadle Evektor Sportu Plus havaroval a zlomil si nohu. Evektor odpovědnost za havárii neuznává, konstrukční chybu stroje nikdo neprokázal. K soudu nebyl ani pozván.  Americký úřad pro bezpečnost v dopravě (National Transport Safety Board) ve zprávě o nehodě popisuje omyl pilota ve výcviku, který sešlápl špatný pedál nožního řízení.

 

USA náš vzor a nikdy jinak?

Bílí utíkají před hordami nájezdníků jak Indiáni před kolonisty, ženská inteligence se dostává do všech sfér amerického života s přednostním právem větších prsních implantátů místo skutečného vědění a homosexualismus je základem ke kariéře, zatímco klasické rodiny dostávají těžké rány  - jsou odevšaď vyháněny jako lidé se středověkou leprou. A nic na tom nemění fakt, že se na akci Kunovice -  Evektor Aerotechnik podílí český soudce (co kdyby znala veřejnost jeho konto v dolarech jako se vyžaduje u politiků) s rozsudkem, za který by se nestyděli ani "Kocourkovští".

 

Vsuvka: že jsou občané USA zdegenerovaní i jejich soudnictvím potvrzuje zpráva z finančnictví:  nejlepší čtvrtletí za skoro čtyři roky má za sebou Bank of America. Druhá největší americká banka podle objemu majetku měla ve druhém čtvrtletí zisk ve výši pěti miliard dolarů. K nečekaně dobrému výsledku bance pomohlo především prudké snížení výdajů na soudní spory. Ty v uplynulém čtvrtletí dosáhly jen 175 milionů dolarů. Asi není co dodat, na čem závisí zisk v USA...

Úřad poukázal na chybu pilota

Pedersenův nárok je sporný i z pohledu českého Ústavu pro odborné vyšetřování leteckých nehod. Ten po prozkoumání americké dokumentace rovněž odkázal na chybu pilota. „Na straně instruktora se jednalo o chybu při převzetí řízení letounu,“ uvedl. Letadlo je schváleno pro provoz v USA americkým úřadem civilního letectví FAA.

Žádost právníků dorazila letos k Okresnímu soudu v Uherském Hradišti. Osmiřádkový floridský rozsudek bez zdůvodněn pak stačil soudu k tomu, aby na Evektor potvrdil exekuci. Exekutor Evektoru zmrazil bankovní účty, takže se firma se stovkou zaměstnanců ocitla ze dne na den bez peněz. Takže zlomená noha při brzdění zničí firmu se sto zaměstnanci?

Kdo i za tímhle stojí? Není na škodu připomenout, že velvyslanci USA si mohou dovolit to, co jiní ne: minulý velvyslanec USA je pyšný, že okradl Českou republiku o pět miliard korun. (To není vtip!!!!)

Na Wikipedii je nenápadná větička:

V roce 2011 Eisen také tvrdě lobboval proti internetovým aukcím léků v Česku, které by ušetřily miliardy korun, ovšem na úkor amerických farmaceutických koncernů. Což se mu nakonec podařilo.

Neříkalo se některým lidem "dlouhoprsťáci"? Vážně si mohou u nás dovolit USA už víc, než diktátoři z SSSR? Kam až jsme došli...Co vy na to, zastánci RVHP - při Evropské unii a USA?

 Nejen tento zdroj:

Výrobce letadel Evektor má zablokované účty. Kvůli zlomené noze pilota

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Víťa
před rokem

Šílené, nebo zvrácené? Tak pod koho vlastně patříme a jak se jmenujeme?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...