Podzimní "votvírák" Pařátu dnes

 

Těžko říci, zda bude podzim horký teplotně, ale na veřejné scéně určitě. Naznačme si to, co jinde ve velkých médiích nejsou schopni dohledat, ať už svojí hloupostí, nebo lokajstvím.

 

Navíc, kolik záhad se vyrojilo ve veřejném sektoru

Všimli jste si, že klid na práci si vyžádali někteří veřejní činitelé natolik, že už ani možná nežijí? Kam se ztratila ministryně školství Kateřina Valachová (nez. za ČSSD) před časem,  když žádala média o shovívavost, že práci nerozumí a dodnes je nezvěstná? Blíží se začátek školy, paní ministryně. To nejsou závody motorek..

To alespoň ministryně místního rozvoje Kadla Šlachtová veřejně požádala, že bude před veřejností ukryta v nemocnici, že pracovat nebude a nechť jí tedy novináři dají svatý pokoj. (Ten ale v nemocnici dostala)

Co kdyby za ní zase zaskočila česká eurokomisařka Věra Jourová, o které se alespoň ví, že stále řeší kvóty pro počet žen ve vedení firem, ale je to tak náročná a složitá otázka, že by si možná při záskoku na ministerstvu pro místní rozvoj chvilku z tak obrovského přetížení pracovně "odfrkla"...


 A co takový policejní prezident pracující nyní natolik inkognito čili v utajení, že nejem na veřejnosti není po něm vidu, ani slechu, ale dokonce samotní policisté se ptají, kdo že to je ten brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý?


Možná si řekli, že situace je natolik skvělá (jak tvrdí Babiš), že nejlepší veřejný činitel je ten, co vůbec není vidět. To sice je pravda, ale nikoliv v období, kdy mrtvoly ze silnic už není kam dávat, silniční piráti se snaží předhonit za jeden rok pětiletku jak za bolševika a pan policejní prezident prostě zmizel. Nebo uprchl někam na Haiti, do Sýrie, Severní Koree či Bůh ví kam... 

A když Babiš zasekl sekeru jak v totální krizi, rozhazuje (naše) peníze jak šílený, že i prostituky se se svými nabídkami stydí, jak jsou skromné, možná si výše popsané (a popsaný) myslí, že stačí přihodit pár grošíků a děti se sami od sebe začnou pořádně učit a že rozhozením peněz pro policajty, aniž by něco dělali, zajásají silniční vrazi a sníží sami od sebe rychlost natolik, že dokonce budou dodržovat silniční pravidla.

No, jsou to nějaké divné teorie.

Stejně jako když Ústavní soud donutí omluvit se za odmítnutí potencionálních neplatičů, aby vzápětí donutil  vlastníky majitelů bytů platit za neplatiče byty, plyn a vodu, včetně elektřiny a exekucí.

Divná to demokracie pod naším Ústavním soudem....

 

A i na mezinárodní scéně přituhuje, dementi vyhlašují dementy...

Jak jinak si vysvětlit to, že devalvace Ruska podle ropy je prý tragédií pro Putina a Rusko, za0tímco u Číny najednou MMF zjistil, že umělá devalvace juanu je prů ..(švihem) pro USA, neboť tím se Čína dostává do kvalitativně vyšší úrovně a nechce být závislá jenom na exportu, zatímco opět v Rusku  farmáři či výrobci v průmyslu jásají, že jim nejen částečně odešla konkurence, ale navíc devalvací se jim lépe vyváží do třetího světa a ruský průmysl dramaticky zbrojí (mírově) na příští rok? Vážně v některém státě 2x2 jsou čtyři a mají jiný smysl, než stejný výpočet, že 2x2 jsou čtyři na západě...?

 Proč tolerujeme tyto žvásty draze placených expertů MMF, EU a partiček, co spolu mluví?

 A na závěr bez ironie: materiálu se k podzimu nejen ode mě, ale i přátel sešlo tolik, že si s tím klidně vystačíme až do vánoc, aniž bychom museli brát náměty jinde. (Což většina dnešních mediálních domů už nedokáže a jenom šmejdí, kde by je napadl další nápad.) Například, proč minimální mzda se má zvedat, když to není dle ekonomiky volného trhu, jak funguje mezinárodní kapitál (autentické materiály ze světa) a proč je zločinný, byť to opět divně z prvního pohledu zavání regulacemi a socialismem. Že cikán v rozvojových zemích není to, co cikán v průmyslově vyspělých a že jsou státy, kde cikáni skutečně dělají, protože jim nic jiného nezbyde - kdo nepracuje a může, ať nejí...

A když potom děláme drama z pár desítek muslimů, abychom přehlédli statisíce Ukrajinců, Bulharů, Rumunů a Albánců, kteří zde pracují ilegálně, či jako pendleři a je otázkou, zda je to záměr zakrýt zločiny Azova a Ukrajinské armády včetně jejich podpory americkou mafií z Bílého domu, možná...

Možná je to jako s globálním oteplováním: zasahujeme s lopatičkami a kyblíčky proti tsunami a Vesmír si z těchto pitomců dělá legraci. Diví se potom někdo, že i vedení Prahy dostává úpal a přihlašuje se k deviatním pochodům, nebo dokonce tvrdí, že jsou jejich součástí a chce jim dát naše peníze?

Nebylo by potom správné, aby byl dotován další pochod postižených syfilisem, příjicí, kapavkou a měkkým vředem?  

Petr Pokorný

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

TTT
před rokem

Delirium?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...