Haló Babiši, Kovando, Michle, Kohoute, Macháčku, domůůů! Dějí se zázraky...

 

Kde hledat logiku?
Kde hledat logiku?

 

Česká ekonomika úžasně pracuje, jsme nejlepší v Evropě, září naši excelentní ekonomičtí odborníci.

 

Kdo ten zázrak učinil?

Páteční první předběžný odhad Českého statistického úřadu všem vyrazil dech.  Ve druhém kvartále HDP meziročně vzrostl o 4,4 procenta. "České hospodářství zažívá neočekávaně silný boom, za kterým stojí především zpracovatelský průmysl následovaný všemi dalšími odvětvími," říká Petr Dufek, hlavní ekonom ČSOB.

No, jak pro koho...

České domácnosti dlužily bankám v červenci o osm miliard více než v červnu. Oproti loňsku dluhy stouply o 68 miliard. A dluhy podniků v červenci proti červnu o 20 miliard, meziročně o 82 miliard. Výrazněji meziročně stouplo zadlužení podniků a to o 8,2 procenta. Objem dluhů domácností se oproti loňsku zvýšil o 5,5 procenta.
Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/dluhy-domacnosti-v-cervenci-stouply-o-8-miliard-na-1-295-bilionu-korun-20150831.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/dluhy-domacnosti-v-cervenci-stouply-o-8-miliard-na-1-295-bilionu-korun-20150831.html

Je to prostě záááázrak!

Růst české ekonomiky je prostě zázrak

„Česká ekonomika patří mezi nejrychleji rostoucí ekonomiky na světě. Růst je patrný v podstatě ve všech sektorech ekonomiky. Dnes zveřejněný měnový přehled za červenec jenom potvrdil, že úspěšný byl z pohledu české ekonomiky i vstup do druhého pololetí," uvedl hlavní ekonom Komerční bank Jan Vejmělek.
Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/dluhy-domacnosti-v-cervenci-stouply-o-8-miliard-na-1-295-bilionu-korun-20150831.html


Co tam máme dalšího?

S Ruskem je to katastrofa. Podle čeho lze soudit? Že ekonomické servry nepíší už ekonomické údaje, ale věnují se politickým úvahám, jak vlastně měl bojovat Krym, Ukrajina a USA... Měla se Ukrajina na Krymu bránit? A ve zpěvnících možná budou matematické úlohy, neb Valachová coby ministryně sice pláče nad vzděláním dětí, avšak starosti, jak budou prospívat dívky, pokud by se dle bývalého ministra Chládka zavedla maturita z matematiky nevěstí nic dobrého.

Nebylo by lepší zrušit všechny náročné předměty a ponechat pouze surfování po internetu, módní trendy a filmy o souložení? To by ukončilo školu s diplomem 100% žáků a můžeme zrušit i všechny zvláštní školy...


A na závěr z Rakouska obrovská naděje - děkujeme, děkujeme, děkujeme!

Ukončeme dotace

zažádala ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová. Zemím, které by kvóty odmítly, by nechala omezit přísun peněz z Bruselu: je třeba omezit kvóty a dotace na země, které uprchlíky odmítají. Vážená pani rakouská ministryně, ani nevíte , jak nám mluvíte z duše. Kéž už by to bylo zítra. Naše vláda musí přitvrdit.


A tak nepřekvapí, když v  v Los Angeles  MTV ovládla Taylor Swiftová a zhulený raper Kanye West: Vím, že se hodně řešilo, o čem tohle video je, ale jsem moc ráda, že v roce 2015 žijeme ve světě, kde si kluci můžou hrát na princezny a holky na vojáky," komentovala pětadvacetiletá zpěvačka své dílo. Spíš dílo je samotná zpěvačka, na které se asi podepsal americký syndrom blbosti.

Ano, z Ameriky se stává předvoj zázraku. Ještě štěstí, že tam nemusíme být...

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Leon Tuzemák
před rokem

Velmi trefné, Pařáte, přesně tak, a také končí vyúčtování evropských dotací za minulé programové období 2007 - 2013, takže tím také vznikl "ekonomický růst".

Věra
před rokem

Nádherně popsané, ale žádný zázrak to není. Každá ženská (slušná) to musí zvládnout lépe.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...