Proč odchází Hard disky? Může za to EU?

 

Hard disk
Hard disk

Ta ztráta dat je k zoufalství, občas k vzteku. Staré počítače se vyhazují funkční, nové nevydrží ani tři roky. Na jejich hraně odcházejí. Většinou po záruce. Ale proč?

 

Kdo to ví, ať odpoví....

Že tyto komponenty nevyrábí nikdo v "garáži", ale vysoce kvalitní technologické firmy jsme přesvědčeni všichni uživatelé i značkových počítačů. Ale jaké je vysvětlení od zástupců značkových počítačů, když na rozhraní tří let odchází mnoho Hard disků od zástupců značkových firem?

Na otázku, proč se tedy nyní u nových dává záruka tří let a nikoliv životnost tří let a zda jsou tam nějaké "omezovače", odpovědi zní:

Nikdo by ho prý nedokázal vytvořit na dobu životnosti. Ale prý EU vydala nařízení, že spoje a různé komponenty nesmí být z materiálů škodící životnímu prostředí a tak se to prý dělá z ekologických náhražek, které při záruce tří let vydrží právě ony tři léta plus - mínus...

Že to rozum nebere není důležité, ale kdo a kdy toto nařízení vydal a jak je možné, že to při koupi nevíme? Nebo je to fáma a ty omezovače i u hardisků existují?

 

Kdo to ví, ať odpoví....

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před rokem

Dobrý den, není nic snažšího. Pokud se podíváte do lišty nahoře, je tam odkaz na "Evropské dotace" v nichž je kolonka OP Technická pomoc. Tento operační program je přímo na tyto "fantasmagorie" vytvořen. A to samé má přímo (teď nevím, zda komisaři či parlament v Bruselu) Brusel, který zadává reklamní zakázky na "světlé zítřky Bruselu". Jistě, je to zlodějna, ale rozkrýt to nejde, protože to prý nikdo neeviduje. A část je obsažena v otázce vedle vpravo "Ministře Kalousku..." A odpověď nelze dohledat. Prostě kdo si na reklamu řekne, tomu Brusel dá a to se nesmí dohledat. Pouze tam je cena za finální výrobek. Neověřitelná. Stejně jako v socialismu.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...