Katalánsko jako důkaz zločinu amerických ratingových agentur

 

Další a další důkazy, že ratingové agentury se sídlem v New Yorku pracují na přání zákazníka - vlády USA a nikoliv dle skutečné ekonomické situace. Nyní po Rusku i  Katalánsko...

 

Nejbohatší region Španělska, který dotoval a dotuje celou chudou zem. Díky tomu se Katalánsko dostalo do potíží, díky tomu se chce odtrhnout a místo, aby byla oceněna snaha, že se chce ekonomicky ozdravit, najednou dostávají americkou výstrahu:

Madrid - Mezinárodní ratingová agentura Fitch dnes srazila úvěrovou známku Katalánska do spekulativní kategorie. Zdůvodnila to možným zhoršením finanční situace země následkem separatistické rezoluce, kterou katalánský parlament přijal na počátku týdne.

Rating Katalánska Fitch snížila o dva stupně na BB z dosavadní známky BBB-. Nový rating přitom doprovází negativní výhled, který naznačuje možnost dalšího brzkého zhoršení.

A opět - toto snížení znamená, že americké firmy a nadnárodní instituce z celého světa, držící byť třeba i jedno procento akcií v amerických fondech, se musí z Katalánska stáhnout. Tak zní americký zákon. Prostě americký zločin se uplatní na každého, kdo nejde podle not Washingtonu a odchod Katalánska se nehodí, protože by bylo přerušeno jednání o TTIP, což zoufale USA potřebují.

 Ano, takto dnes funguje americká demokracie a svoboda. Interní pravidla USA jsou nastavena tak, že mohou investovat jen v zemích s investičním ratingem. Neboli, pošlou-li Moody's a Fitch po vzoru S&P  rating na úroveň spekulativní, tak to automaticky může znamenat odliv portfolio investic a to aniž by došlo k dalšímu zhoršení jeho kreditního rizika!!!

Předešlé:

Agentura Fitch snížila rating Ruska. Bude následovat ...

Rating – Novinky.cz

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...