AIIB oficiálně zahájila svoji činnost! USA zuří!

 

V Pekingu oficiálně zahájila provoz Asijská  investiční infrastrukturní banka  (AIIB), kterou Spojené státy považují za konkurenci Světové banky (SB).

 

 Japonsko dostalo ultimatum od USA, aby se nepřipojilo, premiér Sobotka se sesypal a dal od toho ruce pryč!  V odkazu níže dopis. 

Světová banka je dirigována pouze z Wall Street, takže slovo světová je spíše šaráda, zatímco AIIB má členy podle množství peněz zakladatelů. AIIB bude sloužit pro financování výstavby silnic, železnic, elektráren či telekomunikačních sítí v Asii. Základní kapitál banky činí 100 miliard dolarů (zhruba 2,5 bilionu Kč). Podle agentury Reuters se očekává, že AIIB bude během prvních pěti až šesti let poskytovat úvěry v objemu deseti až 15 miliard dolarů ročně.

Druhým největším akcionářem banky je Indie, následují Rusko, Německo a Jižní Korea.

Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/cina-otevrela-mezinarodni-banku-aiib-podle-usa-konkurenta-svetove-banky-1262745#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

  „Zahájení provozu AIIB představuje krok k multipolárnímu finančnímu systému, který již nebude formován pouze institucemi, jimž dominují Spojené státy,“ uvedla analytička Sandra Heepová z čínského institutu Merics v Berlíně.

Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/cina-otevrela-mezinarodni-banku-aiib-podle-usa-konkurenta-svetove-banky-1262745#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 Zde originál - převzato:

AIIB

www.aiib.org/

The AIIB will be a new multilateral development bank (MDB) designed to... Read more>>. Additional Information. Project Pipeline Development and Recruitment ...


Psali jsme

Den, kdy se zhroutil americký sen – dramatický světový převrat nastal

 

 

 

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

vlk
před 9 měsíci

Proč tam nevložíme ČNB nakoupené "intervenční" dolary, které zbytečně hnijí v ČNB, nepřináší žádný zisk a čekají jen na krach dolaru a tím i své znehodnocení. To by Schapiro prskal.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...