Všude funguje: nejslabší máte padáka! Čím drží Sobotku pod krkem, že americký občan Dientsbier...

 

Dientsbier - do očí bijící fraška. Každá vláda, každá strana by takového šaška vyrazila. Každý podnikatel by oznámil: jste nejslabší, máte padáka!

 

Čím drží velvyslanec USA Schapiro premiéra České republiky Sobotku pod krkem, že se třese jak ratlík, než aby Dientsbiera vyrazil a ještě ho prosí, aby proboha zůstal, že je pro Českou republiku nepostradatelný?


Nejhůře hodnoceným členem vlády je ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Naopak na nejvyšším stupni se umístil ministr financí Andrej Babiš (ANO). Stříbrnou příčku obsadil předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), následuje jej velmi těsně Milan Chovanec z rezortu vnitra (ČSSD). Průzkum uskutečnila společnost SANEP.

Babiš se v lednu těší přízni 45,2 % populace, posílil tak o celé tři desetiny. Nárůst Babišovy popularity je zřejmě způsoben jeho postojem k uprchlické krizi. Sobotka si polepšil dokonce o sedm desetin, má tak 41,2 %. Jeho vzrůstající podpora souvisí podle SANEPu s vyvažováním síly, kdy se dávají do šiku zastánci sociální politiky a odpůrci Andreje Babiše. V průzkumu se však prozatím neodráží zveřejnění jeho soukromé e-mailové korespondence odhalené hackery. 

 

K největšímu nárůstu kladných hlasů oproti listopadu loňského roku došlo u ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD). Ta si polepšila o tři procenta na 35,1 % a je na páté příčce. 

Největší pokles zaznamenal Jiří Dienstbier, ministr pro lidská práva, který je nejhůře hodnoceným ministrem. Je populární pouze u 13,2 % populace, oproti listopadu jeho důvěra poklesla o 1,5 procentního bodu. Ještě markantnější je však rozdíl oproti září loňského roku, kdy měl přízeň více než 26% občanů.

Která vláda a strana na to má, aby takového neschopného  ministra držela na dobře placené funkci bez zodpovědnosti a bez skládání účtů společnosti?

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Ruda
před 9 měsíci

Tenhle trojský kůn z USA je zrovna takový ksindl jako celá tzv.vlády.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...