Guvernére Singere, Rusnoku, zastavte okamžitě devalvaci koruny! Je to zločin!

 

 

Změna názoru? Nikoliv, dnes se však změnila situace a každý měsíc navíc je zločinem nejen proti střední vrstvě, ale i proti důchodcům či nízkopříjmovým občanům! A to už nelze tolerovat!

 

 Proč pokračování strategie ČNB je zločinem na běžném občanovi České republiky a předtím ne?

(Měnová intervence znamená, že prodejem či nákupem např. eur ČNB zeslabí či posílí českou korunu. ČNB chce oslabit, tak stále nakupuje eura - cílem je snaha zamezit dlouhodobému podstřelování inflačního cíle nebo upadnutí ekonomiky do deflace a oživení domácí ekonomické aktivity. ) Tolik oficiální verze.

Což se dnes (údajně zásluhou Sobotky a Babiše) stalo.

V době, kdy Nečasova (Kalouskova) tvrdá opatření čelila strašné americké a následně západoevropské krizi a ochuzovala všechen lid (vysvětlení správnosti na závěr), bylo třeba hledat nějaká opatření na akceleraci vývozu. Navíc, kdy americký FED a evropská centrální banka (ECB) chrlily peníze jak o život, bylo to sice nesystémové, jak stále opakoval Václav Klaus, ale vhodné. Takže Václav Klaus měl jednoznačně pravdu: bylo to nesystémové, ale z našeho hlediska tolerovatelné na omezenou dobu. Proto předtím příklon ke guvernérovi Singerovi, ale nyní opak! Dnes jsme v jiné situaci a cca od listopadu tato strategie ČNB je zločinem!

 

Ekonomika  běží vysokým tempem a vláda dostává pochvaly. Ale proboha za co?

Šílené, neskutečné rozhazování peněz populistickými gesty vlády! Například:

I to pivo Babiš zlevní...

Ač údajně klesá kriminalita, máme platit 4000 drahých policistů navíc.

Nákup stovek aut na ministerstvo práce a sociálních věcí a nikdo neví, co s nimi.

Ministerstvo dopravy nic netíží, peníze tečou proudem.

Pomáhá se vývozcům, ale ti chudší občané to nepoznají.

A další a další a další....

Ale to hlavní nakonec:

Nikdo z nás neví, co bude za měsíc, za půl roku. Západní ekonomičtí experti se bijí v prsa (Wall Street) a ministerstvo financí USA jásá, jak krizi zvládli. O tom, že na to spotřebovali 8 biliónů dolarů, taktně mlčí. A co víc? Proč by FED a ECB tak zoufale bojovaly s inflací a používaly kvantitativní uvolňování, když je vše údajně O.K.? Protože lžou jak Babiš! A co potom udělá ČNB, pokud se krize vrátí? Singer odejde a bude vzpomínat na krásné časy, zatímco lidé se budou hroutit? Jak je možné, že citované poučky směrem k vládě, že v dobách hojných se šetří, aby v dobách zlých bylo kam sáhnout nejen pro vládu, ale i dokonce už dnes pro ČNB, neplatí?

Všude slyšíme od vlády, jak je zázračná, že jsou doby hojné. Proto si musí nejen vláda, ale i ČNB formou levné koruny půjčovat další peníze? (Vláda si půjčuje a ČNB jí v tom intervencemi pomáhá) A tento souběh je strašný zločin proti chudším občanům!

Ne, tato poučka musí platit vždy a pro každého!


A napišme si důkaz pro laickou širokou veřejnost na jednom příkladu:

Co se stane s peněženkou důchodce v době hojnosti. Pokud populisticky rozdá vláda jednorázovým výdajem důchodcům cca 1500 Kč, musí si na to půjčit a stále slyšíme, jak je důchodový fond v šíleném propadu. "Sekeru do futra" zarazí každý bezdomovec, když to půjde. I naše prapodivná vláda, když je údajně jejich zásluhou dobře. Pokud však nastane další krize, německý důchodce si i z důchodu může našetřit, ale ČNB tyto skupiny v době hojnosti ožebračuje a vláda prostě rozhodí všimné. Pokud by ale ČNB v listopadu přestala intervenovat, vláda by musela pracovat se skutečnými penězi, důchodcům a nízkopříjmovým občanům by tvrdly výplaty a dávky a ti, co mají uklizeny peníze v amerických dolarech či eurech by začali prodělávat.

Hádejte, kdo skutečně DNES na intervenci ČNB tlačí a komu to pomáhá? Bohatým, nebo chudým? A když příjde další cyklická krize, důchodce spadne na ústa a bohatý má uklizeny peníze v daňových rájích!

A to je ten zločin zločinů!

P.S. Ti, co nemohou sledovat bohaté v USA: tam se ten zázrak stal. V době nejstrašnější krize statisíce chudých skončily na dlažbě, přišli o všechno, ale! Ti nejbohatší NÁSOBNĚ zbohatli! To je ta západní spravedlivá demokracie a svoboda? K čertu s ní, když je nespravedlivá! A ČNB tomu nyní pomáhá!  

Mimochodem jedním kritériem byla nízká cena ropy, tudíž nízká inflace. Ale co když se zvýší a ukazuje se, že to už asi bude? A ČNB i k tomuto mlčí?

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

"Banka se dovolává účelově upraveného zákona o České národní bance, ale i ten hrubě porušuje. Například, určitě nejedná v souladu se zásadou otevřeného tržního hospodářství (§2 odst. (1)), když násilně, nákladnými intervencemi, udržuje zhoršený směnný kurz koruny."

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...