Hrozba dnešní společnosti - neziskovky. Stal se z nich nebezpečný nástroj v rukou politiků a nejbohatších lidí světa, jako je George Soros

Neziskové organizace byly původně založeny k obecně prospěšné činnosti, například na pomoc lidem v nouzi nebo k boji proti bezpráví. Bohužel tyto organizace byly v poslední době zneužity jako nástroj politické moci k šíření propagandy za multikulturní společnost a k prosazování něčích zájmů. Z některých z nich se staly reklamní agentury.


 

Jejich mediální kampaň je velice účinná, protože útočí na lidské city. Jejich praktiky se v posledních měsících dají přirovnat k praktikám šmejdů. Pojem šmejdi jistě všichni znáte - předváděčky, kde prodavači - manipulátoři se snaží prodat předražený výrobek chudým důchodcům. Jejich úspěch spočívá v tom, že útočí na jejich city - na zdraví a život jejich dětí nebo vnoučat. "Pokud si nekoupíte náš vysavač s vodním filtrem, který jako jediný dokáže zlikvidovat všechny bakterie, tak ohrozíte zdraví a život vašich vnoučat! Máte vnoučata? Chcete, aby byla zdravá? Jestli si dnes nekoupíte náš vysavač za výhodnou cenu 80 000 Kč, tak ohrozíte jejich život! A to vy přeci nechcete, že ne?" Na jedné takové předváděčce jsem byl a tohle tam opravu říkali. A podobně dnes na nás útočí tyto "neziskovky". Akorát s tím rozdílem, že naše děti a vnoučata vyměnily za miliony muslimů, kterým říkají uprchlíci. Pokud jim nepomůžeme, jsme xenofobové nebo rasisté. Zkrátka špatní lidé.

 

UNHCR


Zatím poslední kapkou je nová mediální kampaň mezinárodní organizace UNHCR (Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky) s názvem "Sami jsme byli uprchlíci". OSN sídlí v New Yorku. Tato kampaň srovnává lidi z Československa s miliony muslimů. "Stejně tak jako Čechům poskytly v minulosti šlechetně útočiště jiné státy, nyní mají Češi šanci pomoci ostatním", stojí ve zprávě. Podle UNHCR zřejmě lidé, kteří utekli z komunistického Československa, také tvořili v zahraničí ghetta, napadali místní občany, stavěli mešity, kde hlásali radikální "náboženství", ve kterém se učí zabíjet nevěřící nebo že je žena méněcenná. Kampaň zahrnuje televizní i rádiové spoty, inzeráty, dají se koupit trička a jiné předměty s mottem této kampaně. Takže několik měsíců nás a naše děti budou manipulovat touto lží pod heslem "tisíckrát opakovaná lež se stane pravdou".

Kampaň i s televizním spotem si můžete prohlédnout zde: Kampaň "Sami jsme byli uprchlíci"

 

UNHCR se nepodílí jen na této kampani v ČR. Minulý měsíc představila společně s občanským sdružením META nechvalně známou kampaň "Hello Czech republic" - Hamídova cesta ze zamořeného Česka. Psali jsme o ní zde: Šílené! Hamídova cesta ze zamořeného Česka! Neuvěřitelná, zvrácená špína pro děti! Tato reklamní kampaň se soustředí na děti. Hello Czech republic je metodická příručka, kterou si každý učitel může stáhnout zde. Záleží tedy pouze na učiteli nebo na řediteli školy, jestli je sluníčkář a bude tuto metodiku praktikovat u vašich dětí.

 

META


Posláním společnosti META je aktivně přispívat k nastavování a zkvalitňování podmínek podporujících rovné příležitosti migrantů, a to především v oblasti vzdělávání, které je jednou z podmínek úspěšného začleňování se do společnosti. Proč máme přijímat migranty popisuje tato společnost například v článku Liudmily Kopecké "Jsou migranti přínosem?" tak, že: "migranti přispěli mezi lety 2000 - 2011 z nově přijatých zemí  EU do britského rozpočtu o 12% více než z něj získali. Migranti ze zemí mimo EU pak o 3%." To, že my vidíme problém především v Islámu, nikoho netrápí.

 

Jejich partneři jsou: UNHCR, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo práce a sociálních věcí a americká ambasáda. Samozřejmě je financována i z evropských fondů.

Představení této kampaně proběhlo v Americkém centru na Praze 1.

 

HateFree Cultural


Je vládní iniciativou, která je součástí projektu Jiřího Dienstbiera "Kampaň proti násilí z nenávisti". V roce 2014 šlo ze státního rozpočtu na tuto kampaň téměř 40 mil. Rozpočet ke stažení zde: ve formátu pdf. Nicméně celkovou částku se nedozvíme, protože ani Ministerstvo pro lidská práva, ani tato iniciativa nemá transparentní účet. Většina částky byla utracena za reklamu a reklamní předměty. Dále za jejich webovou stránku a facebookový profil na kterém smějí diskutovat jen ti, kteří mají stejný názor. V opačném případě vás bez udání důvodu zablokují. Píšou o sobě: "Chceme o tomto citlivém a často kontroverzním tématu vést dialog."  Ale nechtějí. Jediný kontakt pak s touto iniciativou je přes email, na který reagují jen tomu, komu chtějí. Vládní iniciativa, která mluví o respektu a toleranci, ale myslí tím pouze k někomu. Na úvodní stránce mají napsáno, že chtějí stejný metr všem, toho se u nich však nedočkáte.

Tato iniciativa poskytuje pouze jednostranné informace daného problému - s Romy a v poslední době především s migranty. Mluví pouze o krásách Islámu a napadá každého, kdo jen zmíní, že ne všechno je na Islámu krásné. A pak nám přes televizní obrazovky naší objektivní veřejnoprávní České televize oznámí, že všichni lidé s opačným názorem hlásají ruskou propagandu. Psali jsme o tom zde: Děsivá, skutečně podlá, děsivá a prašivá reportáž 15.2.2016 Reportéři ČT! 

Kdo stojí za tímto projektem?

Lukáš Houdek - šéf projektu, bývalý šéfredaktor časopisu Romano voďori, současný autor Romea.cz

Jaroslav Valůh - spoluzakladatel, vystudoval reklamu, byl napaden nácky a proto skončil zde

Lucie Bittalová - říká o sobě "Baví mě na toto téma upozorňovat kreativně a s humorem, např. „trollením nácků“ na sociálních sítích." (Jak dnes víme, náckové jsou všichni, kdo nesouhlasí masovou migrací muslimů.)

Marie Škardová - říká o sobě: "Dříve jsem na nenávistné projevy reagovala trollingem, zjistila jsem však, že pokud lidem, kteří se takto projevují, dám čas a možnost diskuze, dá se s těmito projevy lépe pracovat."

 

Tito lidé byli zvoleni, aby nám na veřejnoprávní televizi říkali, co je správné a co je špatné. Resp. kdo je hodný a kdo je zlý. Trollové a redaktoři časopisu Romano. Pan Jaroslav Valůh říká, jak je svět hrozný, protože byl napaden nácky. Já byl několikrát napaden Romy a jednou dokonce muslimy. Ale pokud to udělá někdo z menšiny, není to důležité a musí se jim to prominout. A nesmí se o tom ani mluvit nebo psát, jinak bude člověk obviněn rasismu a xenofobie. Nějaký agresivní Rom nebo muslim není přeci nic v porovnání s náckem. To je ta rovnost a spravedlivost, která je cílem HateFree Cultural. To je ten jejich "stejný metr všem".

 

Tato iniciativa, která je součástí kampaně proti šíření nenávisti, má zcela opačný efekt. Ona tu nenávist šíří sama. Šíří jí tím, že veřejně lže o ruské propagandě a zatajuje skutky páchané muslimy a Romy. Zatajuje pravdu a brání spravedlnosti. Rozděluje společnost, a to doslova, pomocí odznaků a nálepek. Na hodné tolerantní a špatné netolerantní lidi - xenofoby a rasisty: "HateFree Zone je deklarativním označením prostor, které chtějí dát svým návštěvníkům najevo, že se v jejich prostředí nemusí bát žádných nenávistných útoků jak ze strany zaměstnanců, tak ze strany hostů. Deklarují, že je u nich vítán každý bez ohledu na příslušnost k etnické, náboženské, sexuální, subkulturní nebo jiné sociální skupině. ... Každá ze zón bude také na výloze nebo u svého vstupu viditelně označena patřičnou nálepkou." Celé prohlášení zde: HateFree Zone: Síť míst bez násilí a nenávisti!

Jinými slovy nám Agentura pro sociální začleňování, která spadá pod Úřad vlády a Ministerstvo pro lidská práva říká, že musíme mít na podniku růžovou nálepku, jinak náš podnik může být považován za místo, které je netolerantní vůči menšinám a kde se můžeme dočkat násilí nebo nenávistných útoků ze strany zaměstnanců nebo hostů. Před vznikem růžových nálepek se asi lidi báli chodit do podniků, protože jsme rasistická a tolik nesnášenlivá země, že jen těžko se zde dalo dočkat slušného zacházení k člověku jiné barvy pleti nebo jiného vyznání či orientace. Takže si teď budou muset všichni pořizovat růžové nálepky a hlásit se do HateFree zón, aby nepřišli o zákazníky nebo klienty?

 

Označování lidí na dobré a špatné nálepkami nebo odznaky je porušováním etiky. Lidi se tak budou označovat ze strachu! Tato iniciativa šíří strach a nenávist, měla by být tedy zakázána!

 

Hlavním mediálním partnerem je ČT. Spolupracují  s nevládním neziskovým sdružením Romea.

Ministr Jiří Dienstbier - narozen ve Washingtonu, má americké občanství

Romea - v roce 2012 získalo Cenu Alice Garrigue Masarykové, kterou uděluje Velvyslanectví USA v ČR, od roku 2010 koordinuje rozdělování stipendií romským studentům, které podporuje americký multimiliardář a finančník George Soros.

 

Člověk v tísni


Nevládní nezisková organizace Člověk v tísni se kromě podpory migrantů a kampaní na jejich kladnou mediální prezentaci věnuje ještě něčemu navíc. Organizuje kampaně proti Rusku. Teď je aktuální kampaň, jak odhalit ruskou propagandu. Přečíst si o ní můžete na jejich webových stránkách: článek z 31.7.2015 Pozadí ruské propagandy nebo článek z 10.11.2015 Jak odhalit současnou propagandu? Člověk v tísni připravil pro učitele sadu k mediálnímu vzdělávání  nebo jste mohli přijít na debatu pořádanou Člověkem v tísni 12.11.2015 Současná ruská propaganda - debata. Nebyli zticha ani když Rusko pořádalo v roce 2014 olympiádu v Soči: Sledujte kampaň o lidských právech v Rusku

 

Je třeba si připomenout, jak je Člověk v tísni úzce propojený s ČT. V roce 1994 se organizace přejmenovala na "Člověk v tísni při České televizi". Nyní je Česká televize jedním z jeho partnerů. Poradkyně GŘ ČT Kristina Taberyová je zároveň předsedkyní správní rady Člověka v tísni.

 

O Člověku v tísni jsme psali již zde: Budete v šoku, kdo je Člověk v tísni a jeho propojení! A dávno před Putinem a Krymem!

 

Tato nezisková nevládní organizace má neuvěřitelný roční rozpočet přes 1 000 000 000 Kč!

Její finanční prostředky pocházejí z českého státního rozpočtu (147 mil. Kč), ze státních rozpočtů jiných států (300 mil. Kč), z EU (300 mil. Kč), z různých darů a operačních prostředků a opět také od OSN.

 

Ze zahraničních prostředků stojí za zdůraznění Americká organizace National Endowment for Democracy (NED), která působí v řadě míst zužovaných válkou. Řada odborníků se domnívá, že právě tato organizace je destabilizačním faktorem a přispívá k eskalaci konfliktu. Podle všeho dokonce spolupracuje se CIA

Podrobný článek o této organizaci a jejím působení na Ukrajině napsal Daniel Veselý pro Britské listy: Jaká je úloha americké "nevládní" NED na Ukrajině?

Jaká je úloha americké "nevládní" organizace National Endowment for Democracy na Ukrajině? - See more at: http://www.blisty.cz/art/72493.html#sthash.z3yOd7wf.dpuf
Jaká je úloha americké "nevládní" organizace National Endowment for Democracy na Ukrajině? - See more at: http://www.blisty.cz/art/72493.html#sthash.z3yOd7wf.dpuf

O propojení NED a CIA informoval Michal Semín v Parlamentních listech: Nežádoucí programy na „podporu demokracie“. Kam CIA „nemůže“, tam nastrčí NED 

 

A na Člověka v tísni je rovněž napojen George Soros, který ho sponzoruje. Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/George_Soros

 

Kolem Člověka v tísni již spousty let kolují informace o podivných aktivitách na Blízkém východě nebo na Ukrajině. Obvinění ze spolupráce s Al-kaidou, příliš benevolentní přístup k teroristům z Islámského státu... Ale tyto teorie nebudu dál rozebírat, pocházejí z neoficiálních zdrojů, mainstream je zatím nekomentoval. Podrobnější informace lze dohledat na internetu.

 

 

Každým rokem vznikají nové a nové neziskové organizace, nadační fondy, obecně prospěšné činnosti nebo občanská srdružení, takže není v mých silách vypsat všechny, budou muset stačit alespoň ty, které jsem uvedl. Zatímco v roce 1990 bylo podle ČSÚ občanských sdružení 3879, v roce 2000 jich bylo už 42302 a v roce 2015 dokonce téměř 90000! Na přehled dodaný ČSÚ se můžete podívat zde: http://www.neziskovky.cz/sdata/stat_NNO_tabulka_1990_2013_619.pdf a zde: http://www.neziskovky.cz/data/Statistika%20po%C4%8Dtu%20nest%C3%A1tn%C3%ADch%20neziskov%C3%BDch%20organizac%C3%AD%202014-2015txt15643.pdf

 

George Soros

 

George Soros
George Soros

Tohoto amerického multimiliardáře není třeba si více představovat. Snad jen ve zkratce. George Soros je pravděpodobně nejznámější a také nejkontroverznější finanční spekulant na světě. Husarským kouskem byl jeho útok na libru na počátku devadesátých let, na kterém údajně vydělal přes miliardu dolarů. George Soros se narodil 12. srpna 1930 v Budapešti v židovské rodině jako György Schwartz, otec Tidavar si však nechal v roce 1936 změnit jméno na Soros ze strachu před nacismem. V roce 1947 uprchl do Velké Británie, kde vystudoval London School of Economics, v roce 1956 se pak přestěhoval do USA. Časopis Forbes odhaduje jmění Georgie Sorose na 24,2 miliardy dolarů. Ve světovém žebříčku je na 29. místě.

Celý jeho životopis si můžete přečíst zde: http://www.financnici.cz/george-soros

 

Jeho výroky a činy:

 

Soros o prohlásil o Václavu Klausovi, že „ztělesňuje to nejhorší, co je na západních demokraciích, stejně jako předrevoluční český režim ztělesňoval to nejhorší, co bylo na komunismu“.

Soros, jeden z nejdrzejších mega-spekulantů na světě, sám sebe umístil do služeb anglo-amerických bankovních zájmů a Mezinárodního měnového fondu (IMF/MMF), útočících na ekonomiky a politickou suverenitu zemí východní Evropy. Australský autor Peter Myers poznamenává, že Soros sehrál hlavní roli v restrukturalizaci polského hospodářství, společně s bývalým předsedou FEDu (Federal Reserve) Paulem Volckerem (pozdějším severoamerickým předsedou Trilaterální komise Davida Rockeffelera); místopředsedou Citibank Anno Rudingem (býv. IMF/MMF); a harvardským profesorem Jeffrey Sachsem. Klíčovou roli v rozšiřování „tržní ekonomiky“, která ničila státy, hrál Sorosův „Open Society Fund“ , jeho síť institucí a nadací, nemluvě o lidsko-právních nevládních organizacích (NGO).

Až do zahájení bombardování NATO v roce 1999 Sorosův fond v Srbsku sponzoroval v kosovské Prištině Občanské centrum („Civil Centre“) za účelem boje za národní nezávislost albánské muslimské většiny. V Bělehradě zase ovládal „rádio B-92“ , které v letech 1996-97 sehrálo hlavní úlohu při studentských vzpourách proti Miloševičovi. K tomu je třeba poznamenat, že takovéto aktivity mohou uspět pouze v případě, pokud jsou z veřejného života odstraněni hlavní představitelé. Běžným trikem je označit je za „komunisty, fašisty, reakcionáře“; někdy jsou uneseni a vzati do Haagu k soudu jako mezinárodní zločinci (za zločiny, které nelze prokázat). Další tiše mizí rukama „neviditelných eskader smrti“; po odstranění Miloševiče bylo v Srbsku zavražděno množství prominentních osob. Vedení Sorosovy nadace operuje s investičními fondy v celkové hodnotě 18 miliard dolarů; s těmi uskutečňuje velmi spekulativní a ohromné nákupy akcií, měn a zboží, a tak vytváří pohromy a zmatek na zahraničních trzích.

Sorosova síť nadací a institutů se rozpíná přes Albánii, Arménii, Ázerbájdžán, Bosnu, Bulharsko, Chorvatsko, Českou republiku, Estonsko, Gruzii, Guatemalu, Haiti, Maďarsko, Kazachstán, Kyrgystán, Lotyšsko, Litvu, Makedonii, Moldávii, Mongolsko, Polsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, jižní Afriku, Tádžikistán, Ukrajinu, Uzbekistán, Jugoslávii.

 

Mocný George Soros varuje Evropu: "Putin je váš nepřítel, větší než ISIL. Pokud s ním budete spolupracovat, dopadnete špatně"

Podle Sorose je nutné, aby EU přijímala každoročně minimálně milion uprchlíků. Podle něj je také důležité, aby se na integračním procesu podílel soukromý sektor, tedy nevládní organizace, církevní uskupení a společnosti, které by vše pomáhaly financovat a organizovat: Plán globálního finančníka George Sorose pro Evropu: Milion přijatých uprchlíků ročně, více pravomocí do Bruselu a ještě více neziskovek

 Zastává se Merkelové. „Ujala se odvážné iniciativy s cílem změnit postoj veřejnosti,“ pochvaluje si Soros. „Beru tyto věci velmi osobně, jsem velkým zastáncem hodnot a zásad otevřené společnosti, především kvůli své osobní minulosti – coby Žid za nacistické okupace Maďarska jsem přežil holocaust. A věřím, že také ona sdílí tyto hodnoty kvůli své osobní minulosti, kdy za komunistické vlády vyrůstala ve východním Německu pod vlivem svého otce, evangelického pastora. Proto jsem jejím zastáncem, i když se neshodneme na řadě důležitých otázek,“ vysvětlil miliardář: George Soros zásadně promluvil o Merkelové, uprchlících a moci Německa nad Evropou

Podporuje i vznik a rozvoj demokracie v bývalých zemích sovětských satelitů, jako například i v Gruzii, na Ukrajině a jinde. V květnu 2014 v rozhovoru prohlásil, že jeho nadace hrála důležitou roli v ukrajinské revoluci, která vedla k pádu prezidenta Viktora Janukovyče v únoru 2014 a ke vzniku nové prozápadní vlády Arsenije Jaceňuka. Zdroj: Interview with George Soros

Soros je připravený na Ukrajině investovat miliardu dolarů, přinesly novinky.cz.

 

 

Z výše uvedeného vyplývá, že v pozadí neziskovek stojí různé pochybné organizace, politici a nejbohatší lidé světa hájící své zájmy. Neziskovky, které mají hájit ušlechtilé hodnoty naší společnosti, jsou často zneužity k manipulaci veřejnosti, šíření propagandy a dokonce i k rozpoutání státního převratu. Zatupují činnost, která dříve spadala výhradně pod zpravodajské agentury, jako je CIA. A k těmto zavrženíhodným činnostem si pomáhají slovy jako je "dobro" nebo "pomoc".

V České republice jejich provázanost s Českou televizí a naší vládou je více než alarmující. Ze státního rozpočtu jim ročně plynou obrovské sumy peněz a každým rokem tato částka narůstá. Přitom romská otázka se neřeší, naopak podle nejnovější studie, kterou za dalších 20 mil. nechalo vypracovat Ministerstvo pro lidská práva, se situace naopak zhoršila, počet romských ghett vzrostl. Z toho je patrné, že jsou financovány za zcela jiným účelem. Další obrovské prostředky nás bude stát masivní mediální kampaň na podporu muslimských migrantů a jejich začleňování do naší společnosti.

Vliv neziskových organizací každým dnem sílí. Organizace, které nikdo z nás nevolil, nám říkají, co máme dělat, a rozhodují, jakým směrem se bude vyvíjet naše společnost. Můžou legálně operovat na území všech států světa a místní občané je dokonce budou podporovat. Tyto organizace mají prakticky neomezený rozpočet k vyvíjení svých činností. Záleží pouze na tom, jestli lidé, jako je George Soros, budou chtít některou z těchto organizací použít k prosazení svých zájmů.

 

 SP

 

 

Rubriky: , , ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Ne tak úplně k věci a zároveň odjinud:
před 8 měsíci

Napsal uživatel Gardnes dne Pá, 02/26/2016 - 08:14.

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/69...
ale opravme! Hledejme nové cesty. Jenže ty cesty musejí vést na západ, ne na východ. Ano, k pubertě vzdor vůči autoritám patří. Bouří se i děti z dobrých rodin. Ale neznamená to, že se hned odstěhují do rodiny nezaměstnaného alkoholika z Krasnoarmej­ska. S koncem puberty totiž dítě, je-li inteligentní, začne vidět svět zase normálně. Rozlišovat mezi podstatným a okrajovým. Pochopí, že východ a západ nejsou rovnocenné alternativy. Asociace se slovem východ jsou temné: represe, gulag, vodka, Mauzoleum. Z dobrého nám Rusko dalo literaturu, Tarkovského a ropu. Západ se pro mě pojí s pojmy civilizace, kulturnost, ekologie, móda, jídlo, filmy, osvícenství. Na západ se jezdí lyžovat, studovat nebo pracovat. Západu rozumím – včetně bruselských nesmyslů. Východu nikoli.Často se cituje rovnice, že méně EU = víc Ruska. Ano, je to tak. Visegrád na tom nic nemění. Není to entita, jež by nás činila bezpečnějšími. Je to jen jméno pro prostor mezi západem a východem. Prostor, o který může být tahanice. Visegrád je past.Radek Bajgar

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...