Putin zasadil další úder: stahujeme hlavní část vojsk ze Sýrie. Mise splněna!

 

Zděšení západních zpravodajců!
Zděšení západních zpravodajců!


Poplach, který vyvolat mezi analytiky je nebývalý. Vystihuje to odpověď Ondřeje Soukupa z Hospodářských novin na otázku redaktora Čt24, že ruské údery v Sýrii byly mimořádně účinné, efektivnější než západní koalice, odpověděl:" Západní koalice tam má v zásadě desítky letadel, ale Rusko tam má čtyřicet letadel."  Jaký je rozdíl mezi několika desítkami letadel a čtyřiceti ruskými už nebylo možné zjistit...

 

Ruské nálety v Sýrii jsou přesné a efektivní, uznává studie NATO

Ruské nálety v Sýrii jsou účinné, a i když tam Moskva nasadila méně letadel než aliance vedená USA, mají její akce proti Islámskému státu a dalším povstaleckým skupinám větší dopad. S odvoláním na důvěrnou analýzu z bruselské centrály NATO o tom informoval německý časopis Focus. Zhruba 40 ruských strojů umístěných v syrské Latákíji zaměřuje až 70 cílů denně. Jejich útoky jsou „přesné a efektivní”, cituje zprávu Focus. Sto osmdesát letadel USA a dalších zemí zaútočí denně jen na dvě desítky pozemních cílů.

Kreml navíc hodlá v blízké budoucnosti nasadit v Sýrii až 140 stíhaček.


Každopádně prezident Putin jednoznačně prohlásil, že v Sýrii mají být několik měsíců a pravděpodobně misi zvládnou za čtyři až šest měsíců. Vstoupili tam 30.září 2016, dnes je 14. března 2016 a rozkaz ke stažení je jasný. Ještě včera hlásali experti ze západu, že tam přesune až 140 letadel, aby druhý den:

Putin nařídil stažení ruských vojsk ze Sýrie, svůj základní úkol podle něj splnila

Stahování armády začne v úterý. Rusko by zároveň podle prezidenta mělo posílit svou roli v mírovém procesu.

Množí se spekulace a zpravodajci tápou, ale co předcházelo?

Vrchní velitel NATO Philip Breedlove v americkém Kongresu oznámil:

Kreml s Asadem chtějí využít migraci k oslabení evropské jednoty.

Prezident Putin místo posílení letadel však dnes oznámil, že od zítřka naopak síly stahuje. Na koho svedou USA další migraci, která je evidentně vyprovokována bombardováním a terorismem vojsk USA v Libyi, Sýrii, Iráku či Afghanistánu? Chytí se Obama do vlastní pasti? Co zoufalého udělá Pentagon?

 

Mimochodem i další perla v ČT, aby se vyhnuli pochvale Ruska: z kosmodromu Bajkonur úspěšně odstartovala ruská nosná raketa Proton-M, raději hlásí a píší:

 

Evropská sonda vážně nestartovala....
Evropská sonda vážně nestartovala....
 
 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

..
před 7 měsíci

A nepřipadá vám zvláštní, že Afghánistán (2001 americká intervence „Operace Trvalá svoboda“) Irák (2003 americká intervence „Operace Irácká svoboda“), Libye (2011 vojenská intervence některých zemí NATO „Unified Protector“), Sýrie (2011 neoficiální Operace Fanatičtí islamisté ISIS) a Jemen (2015, dvě vojenské intervence, vedené Saúdskou Arábií „Decisive Storm“a „Restoring Hope“) byly socialistické státy a spojenci socialistického Československa?

Prezident Asad je ze socialistické strany Baas, Saddám Husajn byl taky baasista, i když on byl tedy spíš diktátor a sunnita.

JAKO BY STUDENÁ VÁLKA POKRAČOVALA JINÝMI PROSTŘEDKY?

Seznam socialistických států

Velká libyjská arabská lidová socialistická džamáhíríje - 1969–2011 1969 vojenský převrat Muammara Kaddáfího, vyhlášení Arabské republiky Libye, znárodnění bank, většiny ropných společností a pojišťoven

Irák - ideologie arabský socialismus („ba'athismus“) 1968–2003

Sýrie - ideologie arabský socialismus („ba'athismus“) od 1971

Jemenská lidová demokratická republika Jižní Jemen - V červnu 1969 se do čela státu dostali radikální marxistické křídlo Národně osvobozenecké fronty. Byla přijata nová ústava zavádějící cenzuru a systém vlády jedné strany, bylo provedeno znárodnění a 1. prosince 1970 byl název státu změněn na Jemenská lidová demokratická republika, která byla socialistický stát.

Afghánistán - ideologie marxismus-leninismus (1978–1987) a středový socialismus (1973–1978 a 1987–1992)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_soc...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...