Radost v pláč přechází. Na co Rusko zoufale nakupovalo zlato? Další ekonomické drama?

 

Ne a ne a ne se to Rusko zhroutit. A stačí se podívat na posměšky, jak Rusko zlatem zničí dolar, když prý nemá žádnou hodnotu. To netvrdil prosím Pařát dnes, ale super experti Wall Streetu a prounijní hvězdy kolem Kalouska.

 

 My kolem Pařátu dnes jsme pochopili, že je to dramatický, neuvěřitelně dramatický boj mezi šíleně zadluženými, avšak vyspělými USA a nezadluženým, v mnoha ohledech zaostalejším Ruskem, které se však učí za pochodu. Navíc, když USA zločinně využívají všechny páky, jak Rusko dokopat k pádu. Stačí připomenout: nesmyslný a zločinný rating, zablokování půjček a pohybu peněz údajně kvůli Ukrajině (co bychom museli udělat Američanům za statisíce mrtvých civilistů, když na Krymu nebyl zabit nikdo) atd, atd.

Zlato se dostává do obrátek

Od prvního února zlato posílilo o deset procent a dohromady od začátku roku o fascinujících 16%! A únorový nárůst je nejvyšší od roku 1970! Zlato už posiluje osmý týden za sebou, takže se nejedná o výkyv jakési paniky. Naopak: protože vznikla panika na burzách cenných papírů, navíc cena ropy je také nevypočitatelná, lidé obchodující na burzách jsou již zdeptáni a odklánějí se ke zlatu. Podle Bloombergu investovali už nově za 4,5 miliardy dolarů.

 Zamrzl smích na rtech těch, co se smáli za zvyšující se zlaté rezervy Rusku?

 
 A další zprávy pokračují

V lednu se propad ropy dostal až pod 30 dolarů za barel, takže západní ekonomické hvězdné agentury se předháněly, jaký šílený pokles Rusko bude mít. A fakta? Ano, pokles byl, ale opět se zmenšuje. Jak je vidět, Rusko tak šíleně na ropě závislé není a opět propaganda dělá divy:
Podle statistik ruského ministerstva ekonomiiky HDP v lednu v ročním vyjádření pokleslo o 2,5% oproti poklesu o 3,5% v prosinci loňského roku. V meziměsíčním srovnání HDP v lednu po sezónním očištění poklesl o 0,1%. Neboli trajektorie se otáčí, i když je cena ropy dramaticky nízká.
 
Je už jasné i superpochybovačům, proč dostala cenu malá postavou, ale velká svojí osobností žena z Ruska - guvernérka.

A guvernérem roku se stává... Elvira Sachipzadovna Nabiullinová - Rusko!

 

Ani patnáct let v ceně 50 dolarů za barel nám neublíží, říká guvernérka Ruska Nabiullinová.

 

P.S. Ale opět a stále dokola: Rusko nemá vyhráno. Ani zdaleka není silnější, než USA. Nejsme naivní. To, co zde popisujeme, není o status quo, ale o trendech. USA zapojily všechny páky na zničení této země. Od vojenské, přes ekonomickou a co víc, snížily se ke špíně, která se neodpouští. A ta vojenská a špinavá je důvod, proč se nyní více přeje Rusku. Kdyby USA a Rusko soupeřily svobodně a poctivě, většina lidí by stála za USA. Ale nechť ekonomicky zhyne ten, kdo použije jako první zbraně a vydírání! O arabských státech a Jugoslávii už je jasno. O Krymu ještě mnozí pochybují.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Ajzlboňák
před 8 měsíci

Zajímavé, takže u nás je více vražd a loupežných přepadení na obyvatele než v USA?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...