Vážně je Rusko před kolapsem? Včera ve 13 hodin zpevnil kurz rublu proti dolaru

 

Elvira Sachipzadovna Nabiullinová guvernérka RCB
Elvira Sachipzadovna Nabiullinová
guvernérka RCB

 

Za měsíc o deset rublů! Přes sankce, přes výhružný rating a lživá masmédia, jak se Rusko hroutí! Samozřejmě nyní média opět mohutně...  Mlčí a mlží!

 

A samozřejmě bude ještě oscilovat, tato cena není pevná, ale v cca 13 hod se dostal na hodnotu 69,97 za dolar.

A toto je graf měsíční: Bloomberg

 

Měsíční graf: Bloomberg
Měsíční graf: Bloomberg


A vtip dne: zatímco Rusko údajně chátrá, Evropská unie vzkvétá...

Komedie! Zoufalství ECB (Evropské centrální banky) je na nule stejně jako sazba. A ta i nás táhne ke dnu. Dlohodobě, to není jednodenní výkyv!!


ECB ve čtvrtek snížila základní úrokovou sazbu na nulu

a depozitní sazbu srazila hlouběji do záporného pásma. Program nákupů dluhopisů, jímž se banka už rok snaží podpořit ekonomiku a bezúspěšně zvýšit velmi nízkou inflaci v eurozóně, se zvyšuje na 80 miliard eur měsíčně (2,2 bilionu korun) z dosavadních 60 miliard eur.

Což znamená: ECB vytiskne desítky miliard eur. Jen tak, prostě má tiskárnu, zatímco Rusko nakupuje zlato a zvyšuje rezervy. Navýšení programu kvantitativního uvolňování o 20 miliard eur měsíčně a jeho rozšíření na korporátní dluhopisy je pro investory rovněž překvapením.

 

Že by se vyhlásila mezinárodní ekonomická soutěž "Vtipnější vyhrává"?

To totiž není vše, to horší právě čeká nás, Českou republiku, protože jsme ve vleku této bandy: na burze se to objeví posílením, majitelé akcií zajásají (proč bychom bohatým nepomohli) a lidé?

Ti přece schudnou, ale budou se mít lépe, zní známý slogan: Rozhodnutí ECB povede k většímu tlaku na posílení koruny. Česká národní banka tak bude muset zvýšit objem peněz, kterými udržuje korunu poblíž hranice 27 korun za euro. "Objem nutných intervencí ČNB může na základě dnešního opatření ECB vzrůst na zhruba 40 až 50 miliard korun měsíčně," řekl hlavní ekonom ING Bank Jakub Seidler. V takovém případě může i ČNB na konci měsíce seriózně zvažovat zavedení záporných sazeb," řekl hlavní ekonom poštovní spořitelny Jan Bureš.

No, v lidštině to bude znamenat, že dáte do banky peníze, ony si je půjčí a vy jim za to zaplatíte. Přece ti bohatí neschudnou. Byli byste tak zlí? To opět nemá chybu!!!

 A USA mají daleko největší dluh na světě z vyspělejších států. Mohou si to dovolit. Mají také tiskárnu...

Předešlé

Guvernére Singere, Rusnoku, zastavte okamžitě devalvaci koruny! Je to zločin!

Ruské devizové a zlaté rezervy ROSTOU! Jako jedny z mála! Fascinující!

 

 

Na velké množství dotazů (a někdy sprostých urážek) na naší adresu ukáži zde na málem modelovém příkladu, co se tržně a netržně přihodilo a dokonce proč říkáme ( i Václav Klaus a další), že Rusko je od nástupu prezidenta Putina více tržní a svobodná země než Evropa a USA. (Nikdo nepopírá, že dosud zaostalejší.)

Ruský trh a měna není regulovaná a to, co ukáže volná soutěž, projeví se na měně. Pouze jednou ruská centrální banka minulý rok intervenovala, ale pak nechala vývoji volný průběh. Pokles ceny ropy a plynu měl obrovský vliv na kurz, ale stát stál pevně na svých nohách, i když měna padala. Od února stále zpevňoval viz graf, ale masmédia najednou zmkla. To se přece nesmí psát: o Rusku a kladně? Kdo sledoval burzu včera celý den, mohl si všimnout, že rubl během dne ostře změnil kurz stejně tak jako burza ropy. Co se přihodilo? Nic víc než výše popsané: zoufalá ECB vydala definitivní rozhodnutí, že zase bude tisknout nepodložené peníze ničím, ani prací. Prostě vytiskne peníze a za umělou měnu koupí dluhy. Fraška. Všichni zastánci trhu lomí rukama, ale přesto, že je to do očí bijící regulace trhu, mnozí lidé stále ještě setrvačností  tvrdí, že tržní prostředí je na západě, zatímco v Rusku to diriguje jakýsi Putin a jeho parta.


Stále a stále dokola tvrdím, že my nemáme žádnou náklonnost k Rusku, nemáme s ním nic společného, ale říct, že Evropská unie vzkvétá je nejenom drzost, ale zločin! A za to by měli být nejvyšší činitelé v Bruselu a v ECB velmi tvrdě potrestáni! A máme my morální právo psát lži, či zatajovat pravdu jako náš mainstream včetně masáže České televize? Já tvrdím, že ne. A proto předkládám tato fakta, i když se mnohým zdá, že to nemůže být pravda: český mainstream přece masově nemůže lhát.

Jak vidíte, může: přesvěčte se, prosím.

Petr Pokorný 

 

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

vlkk
před 8 měsíci

OK - já mám jen obavu, co se s nakoupenými devizami stane v případě možného krachu EUR, či dolaru. Na druhou stranu nemůže ČNB držet tyto zdroje nastálo a jednou je musí uvolnit. Ale jsem jen obyčejný hlas z lidu a do velké politiky (vč. finanční) nevidím. V každém případě díky za vaší shora uvedenou odpověď.
Karel Vlk

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...