Vašáryová s Moravcem v šoku: novinářům důvěřuje pouze 28% lidí!

 

Vašáryová ve Fokusu Václava Moravce
Vašáryová ve Fokusu Václava Moravce

 

To je strašné, vyměňte lidi, vyměňte voliče! To je strašná "tendencia", pretože doverujů blogerum a nie nám, kapacitám, zoufale peskuje Vašáryová společnost.

Úžasné a logické

výzkumy ukazují, že lidé nevěří novinářům, politici nedůvěřují novinářům a dokonce nedůvěřují novináři novinářům, říká sociolog Jaromír Volek. A sešup nedůvěry občanů k novinářům na 28% je hrozivý. Což opět vyvolalo zděšení u Vašáryové, kterou voliči na Slovensku vyrazili od voleb. Přece lidé musí číst, musí číst krásnou literaturu. (Možná paní Vašaryová zaspala dobu, dnes opět mládež hodně čte, hlavně nástupem elektronických knih. A prodej knih to potvrzuje.)

Vážně vydavatelé nechápou, že to není konkurencí?

Jistě, tisk je dražší, než by vůči obyčejným lidem měl být. Jenomže co by v klasickém tisku mělo být? Digitální tisk je bleskový, na který reaguje dav. A pak bych ráno měl jít do "trafiky", koupit si noviny a tam bych měl najít propracovaná, netendenční, a nezkreslená fakta, která by mě neměla strkat tam, kam chce velvyslanectví, vláda či jakýkoliv politik.

Pokud jsem svéprávný svobodný občan, tak odmítám přežvýkat cokoliv. Nebo musím mít jasně čistou zprávu a pak na ní navázat názor toho, i onoho. Pokud nyní máme totální masáž, že USA jsou zlatí, nejlepší, nejkrásnější, nejmírumilovnější a skutečnost je opak, jak mohu chválit demokracii a svobodu USA? A pokud mi to noviny takto servírují každý den a cenzura je nepřetržitá, odmítám vydat byť jediný haléř na toto zmanipulované médium.

A u oněch webů je znát snaha dostat se co nejrychleji k faktům, udělat snímky a popsat situaci, což drtí různé ortodoxní šílence typu Gabalů, Langšádlových či Kalousků a Evropských hodnot, které chtějí dát svoji pravdu a lidem ji vnutit stejně tak, jak to dělali komunisti.

Bohužel placená média, placená masmédia a mainstream přebírá jasně upravené a tendenční zpravodajství z čtk či Bloombergu a BBC a jednotliví redaktoři mají tvrdý zákaz psát jiný názor, než jaká je zadaná osnova, takže lidé utíkají k webům, které se občas spletou, ale lidé to tak i berou. Prostě se podívají jinam a tak to ověří.

Zde je ale další problém: samozřejmě masmédia to prokoukla, takže aby společnost dotlačila tam, kam si přejí, jednu zprávu, která je lživá, různě pozmění, avšak základ zachovají. Tudíž část společnosti se domnívá, že toto je pravdivé, když to tolik novinářů popisuje a neověří si, že je to jedna a tatáž původní zpráva čtk, kterou prostě upraví podle svého média.

Takže co je budoucí kvalita dobrého média?

To není o chybě, která se v rychlé době bez kontroly korektorů a revizí občas objeví. Je to o médiu, které prostě předá informaci třeba i proti vlastnímu přesvědčení, ale pravdivou a pokud možno úplnou. Jinak je médium zbytečné. A je to vidět na ČT24, když tam defilují stále stejní lidé stejného zaměření a protinázor se tam objeví jako kuriozita. Protinázor totiž není, že mám malinko jiný pohled na nějakou věc, jako dnešní ODS versus TOP 09, ale naprosto jiné vidění. Například v době, kdy USA byly nejsvobodnější (a té doby jsme si vážili), byly jasně ostré námitky proti komunistům. Přesto je univerzity zvaly, aby jim svůj názor mohli vysvětlit a přít se s nimi na základě svobodného vyjadřování. (Faktem je, že tam jezdili komunisti, kteří názor uměli svobodně obhájit narozdíl od Gabalů a Langšádlových, kteří nám chtějí zacpat demokraticky ústa!)

A fascinující výsledek Fokusu Václava Moravce?

Zloděj křičí, chyťte zloděje: hosté, kteří byli pozvaní, spadají do jednoho jediného spektra obhajující Evropské hodnoty a nikdy jinak, a názor, jaký máme my, tam prostě nezazní. Jsme odbyti tím, že prostě s nimi nesouhlasíme, takže jsme proruští, jsme někteří manipulovaní Putinem nebo Ruskem, nebo jimi dokonce placení. Jsme xenofobní, jsme antihumanističtí, prostě jsme nějaká spodina. Místo dialogu  urážky a urážky. Vašáryová, Tabery, Moravec, Máca a Marek Wollner z České televize budiž toho důkazem.

A na závěr vždy doplní, že to oni jsou demokratičtí, svobodomyslní a my tím opačným názorem tu pluralitu a svobodu prostě narušíme. Tudíš naše ústa musí umlčet...

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
pip69
před 7 měsíci

No pokud novináři informují v rámci politické korektnosti dle nařízení EU,tak se dá věřit už jen sportáků,protože to počasí taky většinou lže

Mimo téma
před 7 měsíci

Hurááá, ČSSD v pondělí bankrot!!!!!!! Jupíííí!!!!!!!! Sobotka, Zaorálek, Chovanec odcházejí, pokud za ně nezaplatí 337 milionů korun nějaký kleptooligarcha!!!!!!!! ČSSD musí Altnerovi splatit 337 milionů už v pondělí, do tří pracovních dnů od doručení rozsudku.

ČSSD je dlouhodobě nejzadluženější strana v Česku, oficiálně dluží dalších 207 milionů korun (dluhy nasekali Paroubek s Tvrdíkem) a Lidový dům je zastavený u FIO banky!

Co na to MUDr. Rath, který se pro ČSSD obětoval?

Mimo téma
před 7 měsíci

Pardon, oprava, ČSSD teprve hodlá zastavit Lidový dům FIO bance.
ČSSD ale už v roce 2010 FIO bance zastavila Lannův palác, Havlíčkova 1030/1, Hybernská 1030/11, Praha 1 - Nové Město, jenž ČSSD také vlastní. Půjčka činí 180 milionů korun. Na jaře 2015 ČSSD Lannův palác výhodně pronajala na 25 let developerovi FINEP Michala Kociána a spol. Zároveň pražští zastupitelé ČSSD schválili výstavbu tramvajové trati do polí ve Slivenci, kde má stavět developer FINEP. "Stavba tramvajové trati do Slivence je příkladem postupu Prahy, na kterém FINEP vydělá. Už proto by měla ČSSD smlouvu zveřejnit," uvedl k dané záležitosti předseda zastupitelského klubu Pirátů Jakub Michálek.

http://praha.idnes.cz/lannuv-palac-u-mas...

https://praha.pirati.cz/smlouva-s-develo...

Jak se v LN dělá protiruská propanda
před 7 měsíci

Řada lidí se spokojí s titulkem:
Krym je málo, naše tanky budou v Praze! skandovali Rusové na pochodu Moskvou

Zdroj: http://www.lidovky.cz/krym-je-malo-nase-...
=================
Moskva má přes 12 milionů obyvatel, kolik lidí se pochodu zúčastnilo, je vidět na videu. Podíval jsem se, kdo se skrývá pod značkou MSL. Ano, je to známá "rusofilka" Magdaléna Slezáková /určitě si přečtu její objektivní článek Savčenková je jen špička ledovce. Ruské věznice spolkly už desítky rukojmí Kremlu.

Před dvěma roky jsem šel ze stanice Hradčanská domů, bydlím kousek za rohem. V tramvaji asi čtyři "mačové" si všímali jedné slečny dost nevybíravým způsobem. Ustála to s úsměvem na tváři. Bylo to v době, kdy začala na Ukrajině občanská války. Měli jsme kousek stejnou cestu, dal jsem se s ní do řeči. Strnul jsem, protože projevila obavu, že hrozí obsazení Karlových Varů ruskou armádou. Dneska po přečtení onoho titulku může mít obavy z tanků v Praze.

Doga malor
před 7 měsíci

Nechci být dotěrný ale čist Lidové noviny je jako za komoušů číst Rudé Pravo což odebíral ale nečet i komouš.

benda
před 7 měsíci

takže pokorný si představuje, že česká nacistická sběř by měla být zvána na americké university, aby tam vysvětlila, že všechno co se děje je jen komplot plutokratů proti evropským národům, že židovská média systematicky štvou proti kremelské říši a vůdci atd

takže bychom si mohli připomenout, že posledně tato zcela bezcenná debata také neproběhla, hitlerovci též nebyli zváni na západní univerzity aby vysvětlili že si vlastně berou jen to co jim odjakživa patřilo a komu se to nelíbí je jen poskok židů. Léčilo se to každovečerní koňskou dávkou napalmu ordinovanou řitním otvorem, ne nějakými žádostmi o univerzitní přednášky

trolle zalez
před 7 měsíci

trolle zalez

vostok
před 7 měsíci

Bendo trolle zalez

vostok
před 7 měsíci

Bendo, neotravuj

benda
před 7 měsíci

je pravda, že pokud pro vás není osud těch, od kterých opisujete každé slovo, dostatečným varováním, tak tu jenom hážu hrách na zeď

Vostok
před 7 měsíci

Bendo, neotravuj

Doga malor
před 7 měsíci

Toto si může dovolit jenom u nás na slovači by šmatlala do smrti o berlich to kní nemá daleko. To ani rudý kecal typu Sirůček nebo Jambor Balážová si to nedovolily., A eště sem to mohl odhlásit nemusel jsem živit ten Pražský luxusní rodiný statní podnik.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...