Břidlicová těžba v USA před smrtelným úderem: Chesapeake Energy

 


Neříkali nám západní propagandisté, že ropa zničí Rusko a proto musí mít nejnižší rating? Hádejte, kdo občanům České republiky lže!

Chesapeake Energy, jeden z průkopníků amerického břidlicového průmyslu musel dát téměř všechna svá aktiva výměnou za záchranný úvěr. Vzhledem k poklesu cen energií je na pokraji bankrotu!


 

 

Prý Rusko krvácí, USA se smějí. Povídali, že mu hráli....
Prý Rusko krvácí, USA se smějí. Povídali, že mu hráli....

Společnost vyjednala odklad přezkoumání revolvingového úvěru ve výši 4 mld. dolarů na červen 2017. Věřitelé budou po společnosti požadovat, aby udržovala alespoň 500 mil. dolarů likvidity. Tento požadavek se může zvýšit až na 750 mil. dolarů v případě nesplnění některých podmínek v kreditním hodnocení na konci roku. Chesapeake je druhým největším producentem zemního plynu po ExxonMobil a 12. největším producentem ropy ve Spojených státech.


A co jsme psali?

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Černé zlato
před 7 měsíci

Dnes pro nespavce na Nova Cinema v 0:15 dobrodružné drama Černé zlato (Black Gold/Day of the Falcon), režie Jean-Jacques Annaud, šéfproducent Tarak Ben Ammar (poradce saúdského prince Valída bin Talál).

Odehrává se v Saúdské Arábii ve 30. letech 20. století. Postavy i místa jsou fiktivní, je to spíše taková pohádka tisíce a jedné noci o sporu dvou sultánů, což vlastně představuje dilema zaprodat se nebo ne, být liberální nebo konzervativní.

Jsou tam zajímavé momenty, např. na konci filmu mladý emír Auda podepisuje smlouvu s "americkou těžební společností Texas Oil" a bývalého emíra Nessiba posílá do Houstonu do představenstva. Ve skutečnosti Saúdové v květnu 1933 poskytli exkluzivní práva na výzkum a těžbu společnosti Standard Oil (Standard Oil of California SOCAL), kterou vlastnila rodina Rockefellerů a ropa byla objevena v roce 1938. Ve filmu se v altánku těší na zisky americký manažer výrazně židovského vzhledu, no tak to má být asi děda John D. Rockefeller, Jr.

Standard Oil se dnes jmenuje ExxonMobil.

Také mě zaujalo, jak v poušti bojovali skoro holýma rukama proti obrněným transportérům (od 1:13:20):

Černé zlato cz
https://www.youtube.com/watch?v=4LnADyjM...

To je úplně jak stateční Húthiové v Yemenu... V Jemenu začalo platit 10. dubna příměří, které má připravit půdu pro mírová jednání Arabské koalice a šíitských povstalců ohlášená na 18. duben, oznámil zvláštní vyslanec OSN pro Jemen.

To je skvělé, konečně, hurááá, ale měla by jim Saúdská Arábie zaplatit nějaké válečné reparace, protože Jemen je nejchudší stát Arabského poloostrova.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...