Vzdělání učitelek v roce 1897 na výchovu blbých, idiotů a slabomyslných (inkluze)

 

Sociální inkluze je v sociologii  „vyšší stupeň integrace postižených nebo znevýhodněných jedinců do společnosti a jejích institucí“. Inkluze znamená nejen formální zahrnutí do společnosti nebo organizace, nýbrž také přijetí ze strany ostatních členů skupiny. Vyžaduje změnu postoje od rezignovaného „musíme je vzít mezi sebe“ k uvědomění, že každý člověk je nějak odlišný.

 

Rubriky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
opus111
před 6 měsíci

Myslím si, že nějaké rozšíření inkluze v dnešní době není žádocí. Zcela zavádějící pak je, když se vytváří dojem, že není žádná inkluze a proto se přichází s nějakým řešením.

Opak je pravdou. Sociální inkluze je z velké mítry naplněna už tím, že ti lidíé mají příjem od státu a nemusí jako v dobách minulých, jak se píše v dokumentu, vysedávat v prachu před chrámy a žebrat o almužnu.

Co se týče příjmu jsou lidé "postižení" namnoze lépe začleněni do společnosti než lidé zdraví.

Co se týče inkluze ve školství, je to aktivita, která bude mít nulové výsledky, ale současně ani nějak výrazně nikomu neublíží. Prostě děcka zažijí ve třídě více srandy až bude takový postižený bez vyvolání něco vykřikovat, případně se začne procházet nebo dělaz různé blbosti. No ony i zdravé děti dokáží být hodně nepříjemné a takový postižený si od nich také může užít své.

Rezumé: současná aktivita inkluze je zcela zbytečná činnost s nulovým výsledkem pro obě strany.

novota
před 6 měsíci

A hlavně tuhletu inkluzi podporuje socan bande a měla jí ve svém volebním programu..prostě jako obvykle zrada na voličích udělat z česka tupé stádo z iq 80..dále církevní restituce a hlavně se spojit s bývalým stbákem burešem...

opus111
před 6 měsíci

Volební program ČSSD: https://www.cssd.cz/data/files/volebni_p...

Jste pane jen obyčejný lhář. Ve volebním programu ČSSD není ani zmínka o inkluzi a slovo INKLUZE se tam vůbec nevyskytuje.

Jinak nechápu vaši logiku, pokud by Inkluze byla ve volebním programu a podle vás ji ČSSD podporuje, tak proč by to měla být zrada na voličích?

Evidentně vaše nenávist k ČSSD je spíše ideologická než faktologická.

novota
před 6 měsíci

Hlavně, že ji podporuje soudružka Valachová a poslanci ze zastaveného lihového domu...apropo už má Altner zaplaceno a co 160 kg absolvent z Plzně kdy začne cenzurovat net..Už prozradil Rath kolik musel dávat na konto lihového domu z rozpočtu středočeskýho kraje...

opus111
před 6 měsíci

Nevím, proč vždy musíte upadat do nějakého trapného soudruhování? Aktivity paní Valachové považuji za jeji osobní aktivitu, která je nad rámec volebního programu ČSSD.Pokud pro ni najde podporu většiny sněmovny, tak proč ne. Nic ve volebním programu ani v koaliční smlouvě ji nezavazuje to prosadit.

Jestli zaplatili Altnerovi je jistě pro škarohlíhlídy vděčné téma, ale já to považuji za vnitřní problém strany. Rozhodně to není tak černobílé, jak to tady předkládáte. A navíc to nemá nic společného s volebním programem ČSSD, kdy spíše oceňuji, že i pod mediálním tlakem, který ČSSD zbytečně ubírá energii, kterou by mohli využít jinak, tak přesto plni to, co voličům slíbili.

ČSSD je bez diskusí nejdůvěryhodnější strana v parlamentu ČR.

novota
před 6 měsíci

Proč zrušili pozdrav soudruhu...a čssd jestli je důvěrná strana jak pro koho..a 16 let to řešit a nic nedělat a čekat, že se z dluhu vyvlíknou...co na to normální smrtelník...tak kolik platil ráth do kasy a hoteliér Palas..s Valachová je její osobní aktivita a nebo ji to nařizuje její šéf a nebo soudruzi z für reichu včele se nevyučeným knihovníkem socdemákem Schutzem jehož otec ssman byl jedním z velitelů koncentračních táborů Mauthausen.. proto chtějí , aby v česku měli lidé IQ 80 ...

opus111
před 6 měsíci

Nemáte pravdu, že jen čekali a nic nedělali. Ta kauza je velmi obsáhlá a rozhodně se tady nemíním zatáhnout do nekonečné diskuse na toto téma. Já osobně se domnívám, že je ČSSD v právu a že Altner možná něco dostane, ale podstatně méně. Například ČSSD už mu převedla v minulosti 50 miliónů. Takže jak vidíte, jen toto dokazuje, že to hrotíte do extrému, který se nezakládá na pravdě, že nic 16 let nedělali.

Nejde o to, jestli někdo zrušil nebo nezrušil pozdrav Soudruhu. Jde jen o to, že tomu dáváte negativní konotaci, jakoby posměšek. A nálepkování nikdy nikam nevedlo. Jestli chcete diskutovat nebo dát svůj názor, tak máte volný prostor. Pan Pokornýá je zatím snad jediný férový server, že nemaže příspěvky podle názoru. Což například téměř všechny známé alternativy běžně dělají, že když nemáte souhlasný názor, tak vás prostě zmoderují.

Paradoxně tak vznikla situace, že nejvíce se v ČR moderuje právě na alternativách. To jsme to dopracovali po těch 26 letech od kotrmelce, co?

novota
před 6 měsíci

Ještě , že to Zeman nepodepíše a už se to v parlamentu neschválí , protože si uvědomili poslanci, že by to byl konec česka. Jinak Sobotka ,Zaorálek, Dinsbier atd. se sami postupně odepisují co a jak dělají. Stačí jen otázka co se týká referenda/ např. eu/ a že si jezdí pro noty za oceán , eu na tržiště je jejich věc..Vše rozhodnou podzimní volby a pokud dopadnou špatně tak sobota padne a zvolí Chovance, Haška a ti půjdou do parlamentních voleb a vytvoří koalici s top 09 pro vládu proti Babišovi. Pokud má někdo jiný názor tak hlavně mažou příspěvky hlavní servery poplatné majitelům těchto medium...

opus111
před 6 měsíci

Také si myslím, že by tu aktivitu Valachové mohl Zeman shodit ze stolu, bylo by to asi nejlepší řešení.

Neházel bych Sobotku a Zaorálka do jednoho pytle, ani si nemyslím, že si jezdí někam pro noty. Politika je umění možného a nejde jednat zbrkle a unáhleně, jak byste asi jednal vy.

Sobotka ani nikdo jiný z ČSSD nemá důvod odstupovat, ať komunální volby dopadnou jakkoliv.

V parlamentních volbách obsadí ČSSD spolehlivě první nebo druhý post, to už je cekem jedno.

To podstatné, co ČR potřebovala v oblasti ekonomické a potažmo životní úrovně občanů, tak to už bylo dosaženo.

Pokud to nezmaří zase nějaká pravicová reforma typu "Topolánkův Batoh", tak ČR se bude dlouhodobě ekonomicky dařit a Bohuslav Sobotka u mne už navždy bude premiérem number ONE.

opus111
před 6 měsíci

Pokud někdo páchá trestnou činnost, tak ať jedná policie a soudy, od toho si je platíme a platí, padni komu padni. Dinstbiera jako člověka taky moc nemusím, ale v tomto případě, který jste uvedl, policie nic nezjistila a námá smysl se tím zabývat.

Jako voliče mne především zajímá, jaký má strana volební program, jestli je výrazně zaměřen na obyčejní lidi a jak si strana vede v prosazování tohoto programu.

ČSSD si v tomto ohledu vždy vedla velmi dobře, ať už to bylo za vlády Zemana, nebo když byl Sobotka ministrem financí, také se průběžně zvyšovala minimální mzda, zvyšovaly se platy a rostla porodnost. Za Sobotky coby ministra financí rostlo HDP 7% ročně.

Nyní ČSSD opět dokázala, že to v ekonomice umí a napravuje škody po předchozích pravicových vládách, kde byl převážně ministrem financí ekonomický zločinec Kalousek, kdy během sedmi let, pravice zadlužila stát o 1000 miliard korun (bilión).

Rozhodně a nikdy nebudu volit nějaké populisty typu Oka-můra, nebo totální extremisty typu A.B. Bartoš, který by chtěl zavádět měnu podloženou zlatem, kdy na tomto jasně ukazuje, jaký je to ekonomický diletant a vůbec neví, která bije. Tento čkověk je ve vedení státu naprosto nepřípustný.

novota
před 5 měsíci

Vláda sobotky zvyšovala min. mzdu podle notiček koho..? Hlavně , že ty pracovní přiležitosti jsou jenom montovny ...které můžou kdykoliv odejít..

opus111
před 5 měsíci

Prozkoumejte volební program ČSSD, tam najdete odpověď. ČSSD vždy pravidelně zvyšovala minimální mzdu. ČSSD na to nepotřebuje od někoho notičky. Například v letech 1999-2003 kdy vládla ČSSD se minimální mzda zvýšila o 60%.

V ČR jen každou čtvrtou firmu vlastní cizinci.
To znamená, že 75% firem je českých.

Jste chopen nějak relevantně doložit, že těch 220 000 lidí, kteří za poslední 2,5 roku našli novou práci, pracují jen v zahraničních montovnách?

Já si to nemyslím, ale třeba mne přesvědčíte o opaku.

novota
před 6 měsíci

http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=16554... tady mají další příklad.....

Doga Malor
před 6 měsíci

Vaše výdrž je obdivuhodná .Gratuluji

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...