Lež Sobotky a Babiše o prosperitě České republiky má krátké nohy, přiznává Švejnar v OVM!

 

Babišův a Sobotkův ekonomický zázrak, nebo totální lež a podvod? Ukažme si nádhernou studii, kterou nám Evropa nechtěně dala, a Rupnik se Švejnarem nevědomky potvrzují.

Babiš a Sobotka
Babiš a Sobotka


Skutečně je zásluhou vlády vzestup ekonomiky, nebo je to navzdory Sobotkovi a Babišovi?


Proto si může (prý) dovolit rozhazovat Marksová a další z ČSSD peníze plnými hrstmi. Jakým skvělým zásahem toho docílili? Stavebnictví je v poklesu, ale výroba aut táhne českou ekonomiku k novým rekordům. A tak se na to podívejme:

 

Ve stručnosti: toto je nejhorší vláda od roku 1989, ale veze se na vlně zadlužení západu. Perpetuum mobile neexistuje a ani naše ekonomika takto fungovat nemůže. Záhada je, proč to přesně nepojmenují slovutní ekonomové a proč kolem této zvrácené bubliny chodí po špičkách. Mají z prasknutí takovou hrůzu, že výsledek je ještě děsivější, než jsou fakta popsána zde? Proč nepřiznají, že další navýšení dluhu západu nakoplo Českou republiku, jinak je na tom hůř než za Nečase?

 

 

Auta táhnou český průmysl stále nahoru. (První čtvrtletí)

S 276 600 prodanými vozy v prvním čtvrtletí (plus 4,3 procenta) vykročila ŠKODA do nového roku silnější než kdykoli předtím. Tržby za stejné období vzrostly o 6,4 procenta na 3,379 miliardy eur, provozní výsledek vzrostl o 30,2 procenta na 315 milionů eur.

Průmyslu se daří, táhnou ho automobilky. Stavebnictví naopak oslabilo. (Druhé čtvrtletí)

Obchod se zahraničím podobně jako průmyslová výroba vykázal v dubnu velmi dobrá čísla. Export skončil s přebytkem přes 23 miliard korun, průmyslová výroba zrychlila na 4,2 procenta. Stavebnictví naopak pokračovalo v útlumu, stavební produkce klesla o 13,7 procenta. Oznámil to Český statistický úřad.


A teď pozor - kde se vzal ten zázrak , o kterém stále hovoří Sobotka a Babiš?

No přece v Evropě!

 

Rekordní květen: Automobilový trh v EU vyskočil o 16 procent

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii zrychlil v květnu meziroční růst na 16 procent z dubnového tempa 9,1 procenta. Dosažený počet 1,288 milionu vozů byl nejvyšší květnový výsledek za osm let, tedy od doby, než automobilový průmysl zasáhla hospodářská krize. Celkový prodej nových osobních aut v EU roste bez přerušení již 33 měsíců.

Všem vzrostl odbyt

Vyšší odbyt v dubnu zaznamenali takřka všichni výrobci aut, včetně největší evropské automobilky Volkswagen, která se potýká s následky skandálu kolem měření emisí u naftových vozů.

Takže nejen český zázrak se stal, pánové Sobotko, Babiši a další nadýmající se z vlády. A jakže se ten slavný zázrak stal? Jako u nás, pánové Sobotko a Babiši. Dluh, dluh a... Dluh.

Pan ministr Babiš říká, že se bude dařit, jak se bude dařit čerpat dotace z EU. Zajímavé: takže jakou to má souvislost s lepší (naší) ekonomikou zásluhou vlády?

Prý se vybralo o třicet miliard navíc zásluhou Babiše. A kde jsou ty peníze za vzestup vývozu automobilek? Kde je lepší výběr daní? Lepší výběr by byl zásluhou vlády, kdyby výroba byla stejná a podařily by se zastavit nějaké zlodějny. Ale vážně je lepší výběr tím, že jsme vyvezli víc aut? Nedělá si z nás Sobotka a Babiš šoufky?

Když byla krize a my na západ nevyváželi, poklesla ekonomika o 150 miliard. A to, že západ měl strašnou krizi, prý zavinila ODS. Zajímavá teorie. Ale dobře. Přijměme teorii, že ODS tehdy vládla celé Evropě. Dnes má tedy vláda o oněch 150 miliard navíc, výdaje se zvedly o 126 miliard a ještě si dokáže vláda udělat dluh šedesát miliard, protože jí oněch 150 miliard proti tehdejší ODS nestačí?

 

Jak tedy hospodaří tato vláda, když má navíc proti ODS 150 miliard a ještě dělá dluh, pane Sobotko? A co ta podpora vývozu?  "Je hezké, že exportéři jásají nad devalvací koruny. Z krátkodobého hlediska je to určitě podnět. Ovšem z dlouhodobého pohledu vede slabá koruna k lenosti, ke snižování inovačních impulsů, produktivity práce či konkurenceschopnosti," uvedl prezident Zeman.

 

ČNB se svou uvolněnou měnovou politikou ocitá v jakési schizofrenní situaci. Na jedné straně stále udržuje měnovou politiku rozvolněnou kvůli nízké inflaci, na druhé by měla řešit přehřívání realitního trhu, které tato politika způsobuje. Podle Zamrazilové v tom však není jediná. Tato situace nastala i v Německu a dalších zemích Evropy.

 

A teď to hlavní: jak se podařil ten západní zázrak, kdy mají lidé najednou peníze, kupují česká auta a stal se z toho dokonce i český zázrak? Inu, západ stejně jako my navýšil dluh, rozhodil lidem peníze helikoptérou, ti si je sebrali a...

Nevěříte?

A budeme se modlit, protože nikdo neví, jak dál. Doslova a do písmene, jak to nevědomky k jinému tématu potvrdil profesor Švejnar: státy jsou daleko víc zadluženější, než před patnácti léty, než před velkou krizí., která byla hrozná. A pokud se krize vrátí? Pak nám nepomohou všechny kostely i s mešitami celého světa. Je konec. A s trochu jinými slovy, ale s naprosto totožným názorem to pan profesor řekl v Otázkách Václava Moravce.

Tak sakra kde je ten zázrak, když vidíme, že je to obyčejným, selským rozumem pouze mizerný dluh?


Předešlé

Už se máme úžasně, hlásají titulky vládních socialistických masmédií.

 

Proč tvrdím, že se žádný ekonomický zázrak od ČSSD nekoná, byť Sobotka a jeho obdivovatelé tvrdí opak?

Nejtěžší zločin ČSSD na občanech České republiky s přispěním Babiše a Singera!

 

Guvernére Singere, Rusnoku, zastavte okamžitě devalvaci koruny! Je to zločin!

Kdo nejvíce zadlužil naši zem? Už nám nelžete, zde jsou fakta!

.

Takže nejen český zázrakVíce na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/rekordni-kveten-automobilovy-trh-v-eu-vyskocil-o-16-procent-1302273#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Doga malor
před 4 měsíci

Bere luxsusní apanáž a ktomu různé výhody.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...