Rusko dnes spustilo vlastní burzu SPIMEX s ropou! USA šílí a stále více řinčí zbraněmi!

 

Petersburg:  komoditní burza zahájila obchodování s ropou! Zatím pro malé velkoobchodní prodejce v St. Petersburg International Mercantile Exchange (SPIMEX). A nové kontrakty na ruskou ropu jsou již v rublech nikoliv v dolarech!


Saint-Petersburg International Mercantile Exchange
Saint-Petersburg International Mercantile Exchange

A je to rok a dva měsíce, kdy se rozjel ambiciózní plán ruské vlády a začalo americké vojenské šílenství proti Rusku!



Rubl se musí stát více univerzální prostředek pro provádění mezinárodní platby a měl by postupně rozšiřovat své zóny vlivu.
Za tímto účelem musíme organizovat trhy na ruském území, obchodovat s ropou, zemním plynem a jiným zbožím. Trhy, které provádějí své transakce v rublech. Naše výrobky jsou obchodovány na světových trzích, ale proč jsou zde a nejsou obchodovány v Rusku? "

Ruský prezident Vladimir Putin
Výročním projevu k Federálnímu shromáždění, 10.05.2006
Marble Hall, Kreml, Moskva


Putin nedávno řekl: "trh s futures je určený k vytvoření systému, v němž se bude ruská ropa oceňovat a obchodovat spravedlivým a přímým způsobem.“ Nový mechanismus umožňuje zkrácení doby dodání zboží kupujícímu od 30 do 2 dnů!!,  vysvětluje prezident nové tentokrát ruské komoditní burzy Rybnikov! (Doposud byla běžná praxe předstihu - dva měsíce. Konkrétní hodnota indexu VIX je váženým průměrem odhadů pro call a put opce s různými hodnotami strike price a se splatností do 2 měsíců.)


Říká se, že jedna vlaštovička jaro nedělá, ale pak přiletí hejno...

A Rusko jde vpřed podle nezadržitelného scénáře. Lidsky se to dá popsat: co oznámil Putin, může si ruská vláda odfajfkovat s označením - hotovo! „Tento krok je součástí dlouhodobé strategie na odpojení ruské ekonomiky a zvláště velice významných exportů ropy od US dolaru, což je dnes achilovou patou ruské ekonomiky… Je to součást de-dolarizačních postupů Ruska, Číny a rostoucího počtu dalších zemí, které s nimi potichoučku začínají,“ píše ve svém článku pro New Eastern Outlook.


A další velice moudrý krok: ruská vláda, vědoma si vždy stejných obvinění, že zasahuje do všeho, od prvního okamžiku burzu vytváří tak, aby dohled na trasakce byl mezinárodní a to nejen společně s Čínou, ale i západními zeměmi, které nejsou spokojeny, že burzy, ratingy a další ovládá jediné centrum v New Yorku a přitom z téhož obviňuje jiné!


Dnes je Saint-Petersburg International Mercantile Exchange (nebo SPIMEX)  největší komoditní burza v Rusku - a dneškem přebírá i cenu ropy!

SPIMEX využívá nejmodernější softwarové řešení, nabízí pohodlné, spolehlivé a transparentní obchodní zkušenosti. Elektronický obchodní systém dává kupujícím a prodávajícím snadno ovladatelný, vzdálený on-line přístup ke všem trhům a služebám burzy. Moderní řízení rizik a vypořádání obchodů s postupy, které byly vyvinuty v souladu s mezinárodními normami a zajištění finančního dohledu nad uzavřením smlouvy a fyzickou dodávkou.

SPIMEX registruje futures kontrakty na letní dodávky ze závodu z ropných rafinerií nacházející se v centrálním federálním okruhu.

Snad je stále více lidem jasné, že USA ztrácí svoji moc a snaží se ji nahradit válečným šílenstvím. Že Armagedon bude v Evropě, pokud skutečně USA začnou válku, protože dolar se zhroutí. A šílený Pentagon už nikdo nezastaví, protože to bude buď a nebo. A válka bude vedena nad Evropou, nikoliv v Rusku či USA. Vzpamatují se občané v USA?



Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 4 měsíci

Z princiu má hodnotu určenou množstvím poptávky po této měně, pokud se tedy bavíme o USD.

Pokud se ptáte na to, proč podle vás rubl nemá hodnotu, tak rubl má obtížnou pozici, jelkož za Jelcina pustili do RF 10 000 amerických poradců, kteří nastavili systém, kterému nyní Fjodorov říká "okupační rubl", to jest že rubl je jen poukázka zastupující USD, v reálu jen obligaci koupenou za USD.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...