Tak jsou, nebo nejsou lidi, slavná pani Marksová (ČSSD)?

 

Všimli jste si záhady, kdy našinec nezavadí o práci, protože nechce dělat šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou? Prý mají dělníci příliš nosy nahoru a Ukrajinec či Bulhar prý hrábne po každé práci.

 

 

Stále jsou ještě tací, kteří tvrdí, že je to nesmysl. Tak uveďme fakta:

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) evidovala v roce 2015 zhruba 29,5 tisíce nově přiznaných předčasných starobních důchodů. Nejčastějšími důvody pro dřívější odchod do penze jsou ztráta zaměstnání a nemožnost sehnat nové. Podle ČSSZ byla více než polovina předčasných důchodů přiznána mužům. Podíl předčasných starobních důchodů na celkovém počtu 107,5 tisíce nově přiznaných starobních důchodů činil cca 30 %. Zvláštní, že trend nastal v roce 2013, když vládu přebírala sociální vláda, která se konečně začala starat o lidi…¨

 

Samozřejmě jsou to všechno střípky, které skládají mozaiku, kdy úžasná pomoc lidu je kontraproduktivní, pokud se nezachová vláda trhu. Na jednu stranu zoufale podnikatelé žádají o obyčejné dělníky z Ukrajiny, Bulharska apod. a zde jsou zdraví lidé, kteří nemají šanci najít práci. (Pozor, to nejsou invalidní důchodci zaměstnatelní pouze ve vrátnici. Třeba horníci jsou zdravotně způsobilí pro práci v dole za 40 000, ale nejsou zdravotně způsobilí na práci v marketech za plat 14000). A lidé s platem 14000 hrubého jim z daní zaplatí doživotní odstupné za zavřené doly od 8000 do 20000?

 

 Není tento sociální – prý kapitalistický trh zvrácený? A především – každý, kdo tvrdí, že je to kapitalismus, tak jako politik lže, protože lidé tento kapitalismus, který kapitalismem není, nechtějí. Ale my také ne!

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Brabec
před 4 měsíci

Jo, to jsou věci. Pithart prohlásil, že by od Zemana nepřijal žádné vyznamenání. Prezident řekl, že by Pitharta nevyznamenal i kdyby jej Senát navrhl - protože Pithart na co šáhl, to se pokazilo. Lezl z jedné strany do druhé a ty postupně zanikaly - je to neúspěšný politik !

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...