Záhady ve financování NATO skutečně nikoho netrápí? Jak skrytě dotujeme USA!

.

Řecko je strašně zadlužené. Prý se tam všichni flákají a nic nedělají. Samozřejmě odchody do důchodu, vybírání daní a další a další nedokonalosti o Řecku jsou opravdivé.  Ale pak je tady další záhada.

 

Strašidelné zadlužení Řecka nemá cenu rozebírat. A půjčky, které dostane, jdou okamžitě na úroky z půjček. Komu? Samozřejmě Německu. Jenomže je zde další záhada: nákupy zbraní, které Řecko nepotřebuje. A USA vynáší pochvalná slova, jak úžasně přispívá do NATO.

 

Krásnější příklad je však Polsko:

Polsko zůstane v letech 2014 až 2020 největším příjemcem finanční solidarity Evropské unie. Dostane dokonce více peněz než za uplynulých sedm let, přestože rozpočet EU byl o trochu snížen. Na summitu Evropské rady loni v únoru přiznali unijní šéfové Polsku 72,9 miliardy eur v cenách z roku 2011. V novém víceletém finančním rámci tedy každé čtvrté euro z evropských fondů připadne Polsku. Po zohlednění inflace naroste tato částka na 82,5 miliardy eur. A kam se stočí tyto peníze? 

Opět další úžasný penězovod

Řecko a Polsko byly největšími odběrateli finančních prostředků z evropského rozpočtu za rok 2008, zatímco Německo bylo nejštědřejším pokladníkem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na orgány Evropské unie.

Státy, které jsou na tom bídně, dodávají do amerického NATO nejvíce peněz - viz tabulka. A Poláci vymysleli úžasný vysavač: vysají peníze z Evropské unie, ale obratem je investují do USA. Připraví jim různé zvýhodněné podmínky za peníze z EU a následný provoz a nákupy zaplatí okolní státy v NATO. A náš premiér Sobotka samozřejmě mlčí!


A pak Itálie, neboli chudý jih je stále chudým jihem?

Záhada, líní lidé? Špatné vlády? A proč je totéž v USA až na výjimky stejně neměnné? Přestože by se z "výraziva" chytali ekonomové za hlavy, může za to "průměr a překupnictví". Zatímco u nás je měna díky koruně hluboce podhodnocená: "Evropský rozhled » Průměrná mzda je v Německu 4× vyšší. Proč?" (a to je ten Babišův a Sobotkův zázrak české koruny, který jim přihrál Kalousek a Nečas), tak například Itálie a další státy jsou zoufalé z nadhodnocené měny jednoho koše: "Brexit obnažil italské banky. Nutně potřebují pomoc, jinak by mohly..." , ve kterém je zprůměrována měna například z lir a marek, což je absolutní nesmysl a zločin. A navíc, Němci nakoupí zboží v Africe či Asii, dají na to německé značky, zvednou ceny a zisk je doma. Přitom právě na České republice a koruně je vidět, jak devalvace ČNB a z minula velmi nízké mzdy dělají zázraky, které si připíše kdo? Bóža Sobotka a Babiš.

Pokud by se totiž vrátila marka a lira, tak marka by tvrdě posílila, zatímco lira by měla strmý pád. Tím by se zvedl vývoz Itálie a zmenšil vývoz Německa. A tímto zreálněním by samozřejmě poklesl i náš vývoz, nad kterým sice jásáme, ale je nespravedlivý. A vyprsený Sobotka tvrdí, že nízké mzdy a vývoz jsou jeho zásluhou, ale že nyní je zvedá. Co to znamená poznáme za několik let. Čína zvedla platy cca 20 násobně a dnes má starosti, protože skok byl v krátkém časovém období příliš velký!

Tyto všechny přerozdělovací systémy samozřejmě vynášejí na povrch populisty jako je Sobotka či Babiš, ale za nimi v okamžiku krize zůstává strašidelná spoušť. A ty ruiny pak dává dohromady jiný. Je to nespravedlivé. Není přece problém sjednotit výpočet, aby se lidé mohli jednoduše orientovat. Ale to levicový (občas si přiznejme i pravicový) politický populismus nepřipustí.

P.S. To není kritika zvedání mezd, ale zvedání průměrných mezd, kdy nesmyslně rychle stoupají, zatímco ti chudí dříči jsou sráženi dělníky ze zahraničí, pracující šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou. A Sobotka s Babišem jim hodí jako slupku salámu zvýšení minimální mzdy, ze které (mimo invalidů s dávkami) se absolutně nedá žít!

Předešlé

Už se máme úžasně, hlásají titulky vládních socialistických masmédií.

Lež Sobotky a Babiše o prosperitě České republiky má krátké nohy, přiznává Švejnar v OVM!

 

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

novota
před 4 měsíci

Prý socani a bureš na příkaz šapira a eu mají koupit ze španělska tanky leopard 2 pro ost front, že by další řecko...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...