Úžas Sobotky a ekonomických expertů: ekonomika neroste do nebe…

Je fascinující, jak zmateně se vyjadřují „experti“ od ministerstva financí po experty bank. Stále poukazujeme na to, že ekonomika je hnána na podvodu tří pseudoimpulsů: dotací, kvantitativního uvolňování a vládních zakázek. A pokud jedna vypadne, tak se to okamžitě projeví.

 

A když lidé pravicového myšlení ukazovali že…

Boj proti korupci je podvod a zvrhává se na vydírání, socialistická vláda tvrdila, že kontrola kontroly, zda kontroluje kontrolory, je úžasná věc, a Janeček je guru poctivosti společně s Marksovou a dalšími hvězdami ČSSD, byli peskováni, že stejně jako Standa Gross to Dientsbier, Marksová, Sobotka či Šabatová myslí upřímně, a čím víc úředníků, zaměstnaných žen a kontrol je vítězstvím pracujícího lidu. A k nim se přidal i ekonomický superexpert Babiš se svojí EET. (Nebo ÍTÝ?)

Bohužel tento idiotismus má své meze!

Náklady na kontroly totiž nesmějí přesáhnout zdržení projektů a cenu výběru peněz!

„Ačkoliv ekonomika pokračuje v růstu, ve stavebnictví je to přesně obráceně. Chybí zakázky, a to jak od privátního, tak veřejného sektoru. Růst, který obor zažíval díky dočerpávání peněz z fondů EU, neměl dlouhého trvání,“ uvedl analytik ČSOB Petr Dufek.

V prvním pololetí letošního roku vyrobily tuzemské automobilky 719 495 osobních aut, což představuje meziroční nárůst o 11,9 procenta. Proti loňsku bylo tempo růstu téměř dvojnásobné. Rostla i výroba nákladních aut, autobusů a motocyklů.

Podíl nezaměstnaných  osob v červenci překvapivě vzrostl na 5,4 % z červnových 5,2 %.

Připomeňme, že jásot Sobotky a extrémně nízké úroky vyvolaly v lidech šílenství po půjčkách a zadlužení akceleruje po americkém dementním myšlení - půjčky se nesplácejí...


Fraška nadmutého Sobotky a Babiše je v rámci Charlese Chaplina

O co se vlastně zasadila ČSSD a ANO, že už bude navěky líp? Samozřejmě fraška se začíná projevovat a nikdo neví, co s tím. Pouze někteří naivní lidé skočili na úžasnou rétoriku Bóži Sobotky a podnikatele Babiše. My máme úžasnou recepturu a svět bude žasnout.

A nyní vážně: samozřejmě že ekonomika neroste do nebe. Pouze naivní věří. A drzost, se kterou se nám to snažili vnutit, je neuvěřitelná. Ale na druhou stranu: ČNB stále utrácí peníze na snižování kurzu (Česká národní banka v červnu pokračovala v intervencích proti posilující koruně. Na devizovém trhu vynaložila celkem 8,45 miliardy korun. Vyplývá to z údajů o devizových obchodech, které ČNB zveřejnila.), aby pomohla Sobotkově vládě, ECB a FED stále tiskne další peníze, takže totální pokles nehrozí. Na druhou stranu extrémní "kontrola kontrol" začne nést své dúsledky a je jasné, že začne-li klesat ekonomika, sama ČSSD i s Babišem ze zoufalství od sevření kontrol začne couvat, protože paranoia se vždy obrátí proto paranoikovi a sám začne strádat. Ale hlavně: na těchto výkyvech je přesně znát nestabilita kvality ekonomického vzestupu, protože ódy na radost musíme brát s rezervou. Bez podpory by nebylo líp!

 

Když minulá vláda zoufala, že není její vinou drastický pokles ekonomiky, ČSSD se smála:

Národní muzem se také neopraví. Boj s korupcí vítězí! A stavaři pláčí...

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 3 měsíci

Píšeš naprosté nesmysly.

Devalvace koruny nemá účetně se státním dluhem vůbec nic společného.

Záporný úrok rovněž nemá nic společného s devalvací.

Absolutně ničemu nerozumíš a neustále se jen zesměšňuješ. :)

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...