Jak dlouho nechá pokakánek Sobotka špinit a okopávat naši zem?

 

Urážky ze západu, že nebudou živit náš stát, když odmítáme sdílet jejich absurdní bruselskou politiku včetně migrace, jsou tak obludně drzé, že nastal čas dát tvrdá data na stůl!

 

Britský list Financial Times (FT) označil země visegrádské čtyřky (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) za trapné. Země V4 podle FT těží ze členství v Unii, ale usilují o zničení jejích institucí. (Byly doby, kdy jsme brali Financial Times jako modlu ekonomické pravdy)

Osočování ČR předsedu vlády, předsedu parlamentu, či předsedu poslanecké sněmovny nezajímá?

 

Jak je možné, že nechají zostouzet naši zem a drží ústa při jakýchkoliv urážkách? Kde by byl západ, kdyby ho Česká republika neživila jako levná pracovní síla, které tak pomáhá Česká národní banka? (Vyrábíme levné zboží, které se ziskem prodává západ do dalších zemí.) Jak je možné, že nejvyšší představitelé mlčí a nechají na nás kydat hnůj?


Konečně se rozhoupaly i odbory

Konečně i ony daly jasně najevo, že peníze, které proudí ven, nejsou adekvátní tomu, za koho naši společnost ukazují. Že nás berou jako montovnu díky socialistickému podlézání divných osob jako třeba feministky Marxové, že excelujeme v logistice, neboli jsme pouze údajně  dobří na převážení zboží sem a tam…

Stále dokola slyšíme, že se dramaticky zvedá průměrná mzda a i medián

Pak z vládní partičky vyleze, že se skutečně zvedají platy, ale u těch, kteří dělají programy či státní zaměstnanci, zatímco v profesích jako jsou služby, kožedělný průmysl a další profese nebo lidé z nízkým vzděláním i když pracují, tak na činži a jídlo prostě nemají. Ještě že alespoň odbory si toho začaly všímat a porovnávají, kolik jde peněz ven ve formě dividend, různých odměn a záhadných málodaněných míst.

 

Co je totální svinstvo naší vlády

Pokud máme takové množství odborníků na přepočítávání mezd, proč nejsou schopni spočítat, jaké skutečné mzdy se vyplácí bez přesčasů, sobot, nedělí a nočních směn, zatímco ti rádoby odborníci ze státní sféry pracují pondělí až pátek, a jejich mzdy (např. učitelé) vydává statistický úřad, jaké ve skutečnosti jsou? To je přece nesrovnatelné a především odbory by si za nás měly vynutit změnu výpočtu.

Zajímavé je, že ukazují, jak se zaměstnanci dobře mají, a hned se sklouzne na tři automobilky nebo nějaké banky, co nás vysávají, IT či manažery. Nakonec na doporučení amerického velvyslanectví vypadne z pokakánka Sobotky, že jedině americká firma Google může dát zde celý eGevornment dohromady, neb je k tomu od Boha předurčena.

 

Dotuje Brusel Českou republiku, nebo je to naopak?

Podívejme se ještě jednou jenom na strohá čísla bez "rozkrádání, podvodů a celého přerozdělovacího aparátu“, který už nelze ani spočítat.

Z Bruselu máme možnost získat na další období 550 miliard Kč (dle kursu). Tyto peníze jsou rozpočtovány na 8 let.

Do Bruselu posíláme ročně přímo asi 40 miliard. Tzn. 8 x 40 = 320 miliard

V dividendách jde na západ cca 260 miliard ročně. Nazpět asi 20 miliard. Tudíž na západ jde ročně  cca 240 miliard. Za 8 let to je 8 x 240 = 1920 miliard. 

Takže z České republiky odchází 1920 + 320 = 2240 miliard

Takže do České republiky  přichází                        550 miliard

 

Je třeba připomenout, že kromě cca 40 miliard, které jsme poslali ze státního rozpočtu do rozpočtu EU (například rok 2012), neseme některé další náklady. Zde je přehled některých z nich:

1)      6 miliard zaplacených cel v cenách zboží.
2)      19 miliard - náklady na kofinancování evropských projektů.
3)      10 miliard na úředníky oficiálně. (Skutečně cenu obsluhy nikdo nezná)

4)      46 miliard na plán EU-2020, aby 40 % absolventů střední školy mělo vysokoškolský diplom.
5)      10 miliard na biopaliva.
6)      40 miliard na dotování solární a větrné elektřiny.

7)      4 miliardy na posílení elektrické sítě. (Kvůli nařízení, že musíme dopravu do Rakouska z Německa posílat zdarma)

Je potom jasné, že Českou republiku se snaží udržet v EU stůj co stůj, přestože se stále tvrdí, že na nás prodělávají a peníze od nich tečou k nám. Lžou ráno, lžou v poledne, lžou večer, ještě víc než komunisté!

 

Průměrné měsíční a hodinové mzdy v různých profesích lze najít v následující tabulce, která shrnuje data za loňský rok. Jde však o průměr, který se liší podle regionů.

Jenomže, tato tabulka je „šunt“. Nelze srovnávat mzdu za 160 hodin s profesí, kde se odpracuje i 300 hodin včetně svátků!

Například u řidičů se udává 125 korun na hodinu a přitom je prokazatelné, že v základní mzdě rizikové zaměstnání řidičů autobusů je 76 korun!! A z této „frašky“ se vypočítává průměrná mzda a medián? Mimochodem i ti, co dělají doma, nemusí být ve střehu. Narozdíl od mnoha profesí pokud usnou při práci, tak si rozbijí čelo o počítač, nic víc!

 

Srovnání mezd v profesích

Povolání

Hrubá měsíční mzda (Kč)

Hrubá hodinová mzda (Kč)

Nejvyšší státní úředníci

83 168

462

Manažeři správy podniku a obchodu

76 024

422

Manažeři v IT

56 853

316

Manažeři v hotelových a restauračních službách

34 886

194

Technici v oblasti ICT

36 187

201

Administrativní síla, zadávání dat

21 605

120

Informační služba na přepážkách

22 134

123

Úředníci

24 011

133

Pečovatelské a vzdělávací služby

18 827

105

Prodavači

17 481

97

Pracovníci ostrahy

20 325

113

Kvalifikovaní pracovníci v zemědělství

19 941

111

Řemeslníci a kvalifikovaní pracovníci na stavbách

20 975

117

Kovodělníci a strojírenští dělníci

25 147

140

Zpracovatelé potravin, dřeva, textilu

19 410

108

Montážní dělníci

22 077

123

Řidiči

22 425

125

Uklízeči

13 144

73

Pomocná síla v kuchyni

13 279

74

Pouliční prodejce

14 818

82

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/srovnani-mezd-v-profesich-09o-/ekonomika.aspx?c=A160824_124827_ekonomika_fih

A tak není divu, že si lidé dělají ze socialistické frašky "jak se máme líp" stále větší ironickou a smutnou legraci. Skutečně se někteří mají líp, ale nikoliv ti, co skutečně pracují!

 

Radek Točil 82193

Tak tohle jsou výpočty na dvě věci. Rád bych viděl přepočet na 8hod pracovní dobu. Bez přesčasů. Je to dost zavádějící. Např.dělník na lince ve velké fabrice kde jsou odbory může dělat max těch 8hod denně, protože ho pak automaticky střídá další směna.

A porovnává se to s jinýma, kteří dělají 10-12hod denně, protože jim majitel dal kudlu na krk....

Platy manažerů taky zpochybnim, protože jsem dělal ve firmě, kde byli všichni manažeři. Manažerka pochozích ploch (uklízečka), manažer skladových ploch (skladník), já byl manažer servisního oddělení (technik)

Prostě díra v zákoně, manažerská smlouva je, že 150hod/měs navíc Vám nemusí proplatit. Hned po první výplatě jsem zdrhal....

Je jasné, že hodně lidí na nejvyšších místech by nejraději zrušilo internet, protože si lidé mohou ověřit, zda to, co nám předkládají, je skutečně pravda. A důkazy jsou: lžou, lžou stále víc.

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
n
před 2 měsíci

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... babiš mezi cikány ,,,,dynsbyr a marxová...nevylezli z auta....

n
před 2 měsíci

Ti socani už není jak to udělat, aby nevyhrál Hoffer...https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa...

n
před 2 měsíci

Ministr vnitra...zelinář pak 9 měsíční študentík na pochybných právech...to samé jak Hašek a jeho mluvčí....a trestní stíhání je i na odchovance...

n
před 2 měsíci

Zrádce zrádců jede...https://www.novinky.cz/domaci/414151-pol... a těch uprchlíků nebude 6000 , ale 60000....a na podzim v česku poslední volby v čechostánůů pak už jen socan diktatura ....

ministr vnitra
před 2 měsíci

„Pan Komárek opět nemluví pravdu a už kvůli tomu čelí jednomu trestnímu oznámení,” reagoval pro Právo Chovanec. „Jsem zvědav, zda je svá slova schopen doložit něčím jiným než drby třetích osob s pochybnou motivací. Tak jak to ostatně už několik týdnů ukazují cílené úniky do médií,” dodal ministr.

A těch uprchlíků nebude 60 000 ale 6 x 600 000 :))

n
před 2 měsíci

Socan v akci raději peníze dá musulmanům.....http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=17106...

*antibuzna*
před 2 měsíci

"Tomio Okamura po interpelaci na pokus o premiéra Slávka Sobotku reagoval ve věci přijetí 6 tisíc vetřelců do Česka slovy: „Radši dáte půl miliardy korun na 6 000 migrantů místo toho, abyste integroval do normální slušné společnosti dva miliony našich seniorů, kteří těžko přežívají.“"

Průměrný důchod v ČR je 11 900,-Kč čistého, což odpovídá kolem 15 000,-Kč hrubého příjmu.

Tvrdit, že někdo s průměrným příjmem 15 000,-Kč hrubého jen těžko přežívá, to je samozřejmě absolutní nesmysl.

Opět ukázka Okamurova populismu a naprosto nevolitelná strana.

Ten, co to cáluje
před 2 měsíci

Debile, jenom za nájem v Praze dáš 10000. Ty jsi děsný dement značky bezmozek socialistický!

bývalý OSVČ
před 2 měsíci

I ten důchodce co má např. v Praze např. 15200kč musí mu doplácet marxové sociálka 2000kč na bydlení...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Všichni důchodci bydlí v Praze, že ptačí hlavo. :))

A těch 20Kč měsíčně, co jim chce přidat Okamura, to ty důchodce v Praze fakt vytrhne, to přestanou přežívat a zařadí se do slušné společnosti. :))

Přestaň blouznit, ptačí hlavo. :))

n
před 2 měsíci

A tohleto připravuje socan bande a lihový dům v českuůůů...http://pravyprostor.cz/rakousko-imigrant...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Obvyklá pracovní doba za týden dosáhla v roce 2015 v hlavním zaměstnání 40,4 hodiny. Od roku 1993 se snížila o 2,7 hodiny. Počet odpracovaných hodin poklesl ve všech skupinách produktivního věku s výjimkou 60–64letých. Nejvíce se snížil u mladých do 24 let. Muži obvykle odpracují více hodin než ženy. Vloni se svému povolání věnovali v průměru 41,8 hodiny týdně, zatímco ženy jen 38,6 hodiny. „Pracující Češi tráví v zaměstnání o 3,2 hodiny více, než je průměr EU. Česká republika tak zaujímá páté místo ze všech unijních zemí. Před námi je Řecko, Bulharsko, Polsko a Slovensko,“ upřesňuje Iva Ritschelová, předsedkyně ČSÚ.

Nejméně hodin odpracují osoby se základním vzděláním. Vloni to bylo 38,5 hodiny týdně. Vysokoškoláci pracují 40,3 hodiny týdně a pracovníci se středním vzděláním bez maturity 40,7 hodiny. Aktuální údaje ČSÚ ukazují, že větší rozdíly jsou dány spíše postavením v zaměstnání. Nejvíce hodin týdně se práci věnují podnikatelé se zaměstnanci (47,7) a podnikatelé bez zaměstnanců (44,1). Následuje nejčetnější skupina zaměstnanců (39,5 hodiny). „Pokud hodnotíme průměrný počet odpracovaných hodin podle druhu činnosti, vloni byl nejvyšší u kvalifikovaných dělníků v zemědělství, řídících pracovníků včetně zaměstnavatelů, řemeslníků a opravářů. Právě v těchto povoláních je vyšší podíl podnikatelů,“ vysvětluje Marta Petráňová z oddělení pracovních sil, migrace a rovných příležitostí ČSÚ.

Víme, že povinná pracovní doba je 40 hodin týdně, takže v průměru zaměstnanci v ČR odpracují navích asi 1,5h za měsíc!

Kolik jim to navýší plat? Odhaduji tak 150-200Kč měsíčně hrubého. To je tedy pálka, když medián vyrostl o 3 litry!

https://www.czso.cz/csu/czso/cesi-travi-...

https://www.czso.cz/csu/czso/1-pmz_m

Průměrná mzda
meziroční růst/pokles, v %, 2. čtvrtletí 2016

nominální: 3,9
reálná: 3,7

Hrubá mzda: 27 297 Kč
Datum zveřejnění: 05.09.2016

Z výše uvedeného je jasné, že pisatel článků je zcela mimo realitu. :))

*antibuzna*
před 2 měsíci

Šest let pravice nezvedala minimální mzdu a růst HDP prakticky jen kopíroval inflaci, takže reálně HDP 6 let stagnovala na místě. To ale bylo podle pisatele článků v pořádku, guru Kalousek přeci dělal vše správně. Prý zvedání minimální mzdy a zvedání platů může rozhýbat inflaci a zvýšit nezaměstnanost. :))

Zatímco, když současná vláda tlačí na zvyšování minimální mzdy, která se za poslední tři roky již zvýšila o 2000,-Kč a od nového roku nejspíše o dalších tisíc korun, tak je to špatně a paní Marxová je pisatelem článků ostouzena jako feministka, že prý to je její vina, že máme nízké platy. Přitom právě paní Marxová tlačí nejvíce na zvyšování mezd, které skutečně rostou rychle a předvším zcela reálně.

Je to opravdu extrémně úsměvné, jaké nesmysly je schopen produkovat tento web.

Přitom fakta jsou jasná. Průměrná mzda se zvýšila za posledních 2,5 roku o více než 2 700,-Kč a roste především u hůře placených zaměstnání. Minimální mzda rostla ještě výrazněji, za poslední 3 roky o 2 000,-Kč více.

Závěrem nutno zdůraznit, že vše se děje v prostředí nulové inflace, dokonce segment potravin meziročně poklesl o 1,1%, růst životní úrovně občanů ČR je tedy zcela reálný.

Ten, co to cáluje
před 2 měsíci

Strč si buzno alias opusi sfalšovaný socialistický statistiky do prd.. Když lidi berou 11000, tak kolik brali za Kalouska? Stejně, tak zavři tupou socialistickou tlamu. A kolik brali řidiči? Teprve teď snad si vynutili. A kolik berou lidi u Babiše? V pekárnách? Víš kulový šestkrát zatočený. Tak si segment nabouchej do palice. Pouze si Sobotka a Englsová podplácí svoje volební ovečky tupounama a propagandou.

cloud
před 2 měsíci

To už na tom musí být poskok Sobotka alias premiér hodně špatně, když jeho vlastizrádnou politiku obhajuje antibuzna nebo opus 111 a kdovíjak si ten blb ještě říká.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...