Jaká je politická kultura na západě: členové ODS odcházeli už při podezření. A co šéfka MMF Lagardeová?

Paříž - Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová stane před soudem kvůli sporné arbitráži z roku 2008, kdy byla francouzskou ministryní financí. Rozhodl o tom dnes francouzský soud, když zamítl její odvolání.

 

Christine Lagardeová francouzská politička
Christine Lagardeová
 francouzská politička

Člen ODS Kocourek byl médii pronásledován jako zločinec. Nakonec jeho exmanželka obvinění stáhla, protože se o její peníze nejednalo a "odklonění" bylo myšleno jinak, než z toho novináři udělali. A co Petr Nečas, na kterém Ištván dodnes zkouší různé fígle, i když je zatím vždy od soudu vyhozen?

To Lagarderová je jiné kafe. Vede Mezinárodní měnový fond a přitom vina je jí dokázána: pokud jí bude prokázána pouze nedbalost, hrozí jí rok vězení. Jestliže se prokáže její přímý podíl na podvodu, může dostat trest až deset let vězení. Ale její přátelé jí věří, takže je nevinná. Jedná se o spornou arbitráž z roku 2008, která přiřkla asi 400 milionů eur (10,8 miliardy Kč) podnikateli Bernardu Tapiemu v jeho letitém sporu s bankou Crédit Lyonnais.

 

Úžasné na tom je, jak si nás západ podával za prý bolševické myšlení, protože na západě prý už při podezření každý odchází ze svých funkcí. Povídali, že mu hráli. Zatímco lidé z původní kvalitní ODS toto pravidlo ctili (nikoliv pozdější kmotrové), západ nám nyní ukazuje svou pravou tvář. A ta není moc hezká.  

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

antiopus
před 2 měsíci

Takže Nečas neodstoupil při pouhém podezření, nebo jsi jen prolhanej troll? Ten, kdo někoho obviní ze lži, je podle trollí logiky opuse příznivec ODS. :)

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...