Vysvětlení ke slovu teroristické USA

Domnívám se, že bych s ohledem na serioznost měl vysvětlit, proč se v některých textech, které jsem osobně napsal já, používá slovo teroristické. Nuže..

Za prvé Pařát dnes nepatří do žádné západní finanční či jiné skupiny. Dokonce nepatří ani do sféry ruského vlivu. Ale ten pravý důvod je:

Například při těžbě ropy a následných pohybech na prodej je sice velice tvrdý boj, který hýbá s celými ekonomickými světadíly a o čistotě „trhu“ lze velmi pochybovat, přesto to zdání jakési soutěže má.

 

Pak jsou zde však děje, které nejsou tržní, ale dle občanského a především lidského prostě znaky terorismu (jak ekonomického, tak konkurenčního) skutečně mají. A vždy vycházejí z jednoho místa: New Yorku. A jedná se třeba o nařízení snížení ratingu údajně nezávislých ratingových agentur. Od vlády USA a nikoliv podle skutečných údajů. Do očí bijící a popsáno už nejen na této redakční stránce.

 

Dále děsivý další vývoj, který je opět prokazatelně veden z USA: ceny ropy Brent se zvyšují a Rusko (ale i OPEC) zvyšuje zisky. Na jednu stranu je to zásluhou zvětšené spotřeby. To je O.K.. Tu druhou část nelze prostě definovat jinak, než že cena se zvyšuje za nárůst terorismu v Iráku a Lybii, kde evidentním strůjcem těchto činů jsou opět USA. Stejně tak jako částečně obnovené dodávky zbraní do okolí Sýrie a tlak na nepokoje ve Venezuele opět za přispění USA. (O Ukrajině, ropě a plynu včetně provokací USA toho bylo popsáno tolik, že bez příklonnosti k jedné či druhé straně lze už viníka snadno dohledat).

 

Těch amerických „mírových raketových základen“ manipulujících s obchodem, trhem a životy lidí je už na světě tolik, že prostě společnost by měla shodit masku přetvářky a přestat používat slovo mírové ve spojitosti s USA, když po těch mírových misích jsou statisíce zabitých civilních občanů od Afriky až po arabské státy a poslední dobou i státy jižní Ameriky.

Farizejství už bylo dost. Slušní občané by měli zvednou hlavy a podívat se pravdě do očí.

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...