Co nejvíce ruinuje řady policie a korumpuje politiku?

Jeden příklad za všechny: Oldřich Martinů

V čele evropského policejního úřadu tak bude pobírat měsíc co měsíc kromě třísettisícového platu i rentu za odsloužená léta v českém sboru. Výsluha se měsíčně vyšplhá k padesáti tisícům korun.

To není vtip, toto je skutečnost.

Vůbec nejde o peníze jako takové, vysoký policejní důstojník nemůže brát jako začátečník. Jedná se o výsluhy. Ty se musí odbourat a plat policistům pořádně navýšit. Třeba o případné výsluhy (peníze vypočtené z nich), ale onen člověk musí být placen za práci dnes, kterou udělal dnes. Jak je možné, že jakási relikvie dávných dob stále funguje? Policista má mít třeba 20 tisíc, a za těžký zákrok odměnu třeba 50 tisíc.

Jasně definovanou, za stíhání ozbrojeného zločince apod.. Bude mu to někdo závidět? NE!!Bude to někdo vedení policie vyčítat? Opět NE!!!

Ale sedět někde v teple a do konce života brát peníze je destruktivní pro ostatní občany, ale dokonce i pro onoho samotného příjemce. I když se to tak nezdá. Kolik horníků skončilo v důchodu předčasném na protialkoholním, na psychiatrii... A to ani nemluvě, jak je to destruktivní pro vedení policie, kdy v horších dobách prostě odejdou a žijí z výsluh, které se v době krize snížit NEDAJÍ!

Vůbec nesoudím odměny Martinů, vůbec bych si to ani nedovolil. Pouze na tomto příkladu je vidět, jak nesmyslně fungují doživotní renty a dokonce, že budoucnost platí dluhy dnešní generace, ale skrytě, aniž si to lidé uvědomují. Je to jeden z dluhů, o kterých se dá směle říct: je to vnitřní, neviditelné zadlužení navíc. A nikdo neví, za co.

Co nejvíce ruinuje řady policie a korumpuje politiku?

Přesně tento systém, kdy vláda, hledající voliče, plošně přidá (Gross, Sobotka  - ČSSD) policistům v budoucnosti, takže běžný občan skryté zadlužení nepozná. A levice populisticky rozdá, co nemá a občan potom nadává na pravicovou vládu, když to musí zpátky vracet, protože to prostě občané z daní neutáhnou. Je zvláštní, že právě politikové, kteří takto špinavě uplácejí voliče, stále hovoří a korupci v politice podle hesla: zloděj křičí, chyťte zloděje! A před volbami vždy přidává, aby pravicová strana  musela posléze ubírat. A lidi nezajímá, že stát rozdává, co nemá a půjčuje si. Podle hesla - co je doma, to se počítá - většina občanů ráda přijme peníze na dluh. Ale jak je vidno z Řecka, za dluhy už tito příjemci peněz, které jim nepatří, nechtějí nést zodpovědnost. Stále nechápou, že stát jsme my, a když má Franta dostat víc, musím víc zaplatit na daních. Když chtějí lékaři o 50 tisíc měsíčně víc za tři roky, lidé musí platit násobně víc, protože jiný zdroj není.

Vezměme veškeré výsluhy a rozdělme je do platů v hodnocení. Taxativně, aby to vláda nemohla sebrat do jiné prázdné díry. Korupce už přesáhla meze. Hlavně politická!

Odkaz:

Exprezident Martinů jde kvůli vysoké rentě do civilu. Míří do vedení Europolu

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 5 roky

A lidé se umlčují, že zmínky o některých nehorázných platech jsou vlastně závistí.

Zeolit
před 5 roky

Lidé by se měli konečně probudit. V soukromém sektoru ať se vyplácejí platy na jakých se zaměstnanci a majitelé dohodnou. Ve státním sektoru výše platů a odměn někdy přesahují všechny meze. Čtvrt milionu pro ČD ombudsmana a následné odstupné přes dva miliony přeci není normální. Zajímavé, že odborářští bossové o tom mlčí.

Petr Pokorný
před 5 roky

Jestli bych mohl upřesnit: horší je, že výsluhy přesahují generace a platí to následné. I když rozumím narážce na některé nepřiměřené platy. Ale víc deptá přesah, kdy to platí budoucnost.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...