Sestra obvinila bratra z čarodějnictví. Společně s druhem ho umučila

Patnáctiletého chlapce původem z Paříže umučila o Vánocích roku 2010 v Londýně jeho sestra společně se svým druhem, u nichž byl na prázdninách. Podle obžaloby ho obvinili z čarodějnictví, kterým údajně uhranul jejich tříleté dítě. Případ, ve kterém je pár původem z Konga obviněn z mučení a vraždy, projednává v těchto dnech londýnský soud.

Zavražděný Kristy Bamu byl na návštěvě u svých bratrů a sester, když ho švagr obvinil ze špatného vlivu na jeho tříletého syna. Se svou družkou, Kristyho sestrou, jej pak dlouho bili, odmítali mu dát napít a najíst. V trýznění podle dnešního prohlášení obžaloby pokračovali do té míry, že už je Kristy sám prosil o milosrdnou smrt.

Švagr jej zesláblého ponořil do vany plné vody, kde se chlapec nakonec utopil. Sestra mrtvého vyšetřovatelům tvrdila, že šlo o náhodu, ale patologové napočítali na jeho těle stovku podlitin a ran z neustálého bití, kterému byl vystaven.

Nebránil se

Žalobce k okolnostem smrti uvedl: „Bikubi ho vzal do koupelny, strčil ho do vany a pustil vodu. Kristy byl tak těžce zraněný a vyčerpán, že se nebránil a ani nedržel hlavu nad vodou. Když Bikubi zjistil, že se nehýbe, zastavil vodu a vytáhl ho z ní. To ale bylo příliš pozdě.“

Biti byli i další Kristyho sourozenci, kteří s ním přijeli na Vánoce. I 22letého Yvese a 20letou Kelly Bikubi obvinil z čarodějnictví. Současně nutil další děti, aby se na bití trojice podílely. Zbylé dvě bité děti pak rodičům do telefonu řekly, co se stalo.

Kelly Bamuová vypověděla, že Bikubi Kristyho, ji a třetí dítě obvinil, “že byli čarodějnicemi anebo kouzelníky, kteří si zkoušeli své čarodějnické schopnosti na dítěti." I když to všichni popírali, Magalie Bamuová se ke svému partnerovi přidala jak v obviněních, tak při násilí, byť šlo o její sourozence. Bikubi i jeho přítelkyně vinu popírají.

— TISCALI/dk/ČTK

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...