Slovensko v šoku: těžká kocovina, Fico hledá záchranu i v Rusku

Obrovská euforie z vítězství narazila na ranní kocovinu - nikdo se nechce paktovat z Ficem a nést záruky populistických slibů! Fico loví u nestraníků a dokonce už žádá konsultace na ruském velvyslanectví!

Ivetu Radičovou srazil dohodou podpisu Smlouvy o stabilitě, koordinaci a řízení v hospodářské a měnové unii, tzv. fiscal compact, jenomže obrovské volební vítězství ho svázalo faktem, že jako jediný bude čelit svému národu, když ho dodrží a tudíž sliby o rozdávání a sociálních jistotách nedodrží.

A ruský tisk už mu to dává s veselostí najevo:

Slovensko se za nové vlády Roberta Fica stane nejvíce proruskou zemí v Evropské unii. Píše o tom server pravda.ru v komentáři k výsledkům slovenských předčasných voleb. Další listy přičítají "socialistický revanš v Bratislavě"... Slovenští voliči podle serveru pravda.ru "sotva v prvé řadě mysleli na zahraniční politiku", ale "pro Rusko zde mohou nastat dobré časy", protože k moci se vrací Fico

A Fico sice rozdává úsměvy a naději, ale jeho rychlé reakce na ruskou ambasádu, oslovení pravicových stran, nestraníků a opozičních předáků dává tušit, že tentokrát bude muset ukázat svoji tvář. Jaká bude, když každý od něj dává ruce pryč a Rusko oficiálně mlčí?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...