Tak "demokratická" EU přitvrzuje? Nepodepíšeš, sejmeme tě?

Evropský komisař Johannes Hahn, který má na starosti problematiku dotací, varoval premiéra Petra Nečase (ODS), že české problémy s čerpáním evropských peněz se prohlubují.

Nejhůře je na tom podle komisaře auditní systém fungující pod ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TO P09). Úředníci ministerstva ovšem tvrdí, že na jejich straně je vše v pořádku. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Evropská komise podle nich nemá největší výhrady vůči práci ministerstva financí, ale kritizuje ostatní ministerstva a kraje, které mají na starosti rozdělování finančních částek z konkrétních programů.

Kdo vlastně lže nebo vydírá?

"Evropská komise věří ministerstvu financí a naopak nevěří systému na úrovni operačních programů," zdůraznil Jakub Haas z tiskového oddělení.Pokud obě zprávy dopadly pro Česko špatně, pak teoreticky hrozí, že se v nejbližších měsících proud evropských dotací zastaví úplně, anebo v některých programech.

Už dnes Brusel neproplácí čtyři ze sedmnácti operačních programů (Doprava, Životní prostředí, Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Severozápad). Jejich prostřednictvím se přitom má vyčerpat přes 40 procent přidělených dotací.

Jak nápadně se časově stupňování shoduje s výlety ministra financí, s podpisem smlouvy a tvrdým jádrem EU. To je fakt jenom náhoda, když Maďarsku se také vyhrožuje a poláci najednou chtějí vůdčí Německo?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...