Francie: Sarkozy padl. Bruselští úředníci se třesou. Kdy se zhroutí eurozona?

 Dosavadní prezident Nicolas Sarkozy bezprostředně po zveřejnění odhadů uznal porážku. Telefonoval Hollandovi a popřál mu úspěch při řešení problémů země.

Co to znamená pro Českou republiku?

I když pravicový Sarkozy pro Francii udělal velice hodně, lid to ocení až po čase. Výkupné ve formě ne-nátlaku na restruktualizaci francouzského zemědělství kompenzovala dohoda s Merkelovou v její podpoře, což Holland těžko bude dodržovat. Už i proto, že mu na paty šlape Národní fronta Marine Le Penové, kterou stále někdo nálepkuje jako extremistická, či populistická, protože odmítá přehnané množství emigrantů z Afriky, kteří nikde neseženou práci a žijí většinou jako žebráci či zakládají pouliční gangy.

Paradoxně to znamená, že sliby dalších dluhů a výpomoci už tak předlužené Francie nebude moci Německo ničím zalátat a řešení pro Španělsko, Řecko a další se nebude moci hledat v Bruselu, čímž se tato instituce začne oslabovat. A to je přesně to, co státy EU, neplatící eurem, potřebují. Tlak na snížení přerozdělování zahájí levice, i když Zaorálek a Sobotka v první chvíli euforie Bůh ví proč v extázi berou jako vítězství. (Socialisté zvítězili a...?)

Je daleko blíže rozpad eurozony

Ač to zatím tak nevypadá, prohrou Sarkozyho a pravice je paradoxně teprve teď eurozona v daleko větším ohrožení a je nutné urychleně vypracovat scénář, jak bez dramatického a nekontrolovatelného třesku udělat rozdělení a návrat k národním měnám. Je čas, aby ČNB předala všem státům EU scénář způsobu ekonomického rozdělení, aby Evropa nezažila strašné národnostně finanční otřesy. Češi toto zvládli perfektně, dokonce dvakrát ve stoleté historii. A Rašín, špičkový stratég a ministr financí tehdejšího scénáře a Václav Klaus současného se Slováky budiž základem mírového, poklidného rozpadu.

Je čas se vrátit k poctivému volnému obchodu a pohybu lidí  v zóně, která bude opět základem občanským a jejich svobody budou na prvním místě. Jedině tak se může vrátit Evropa k prosperitě. Opačně je to cesta do pekel a občanských válek. Už teď v různých zemích vítězí skuteční rasisté a extremisté a udržet je na uzdě, kor když je odbory nepřetržitě podněcují, bude stále těžší a možná později nemožné.

Už přišel čas na demontáž vedoucí úlohy Bruselu a nikdy jinak!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...