Škromachu, Palasi, Hašku, Morava je opět světová. 19 mrtvol stačí...

Na šíleném míchání alkoholu a v podstatě úmyslných vraždách jsou ještě dvě závažné skutečnosti, kterými se nikdo zatím nezabývá. Co dělají hejtmani, co dělá samospráva a jak je možné, že region Morava a Polsko do okolí bez kontroly a bez trestu rozváží škodlivý olkohol, škodlivé potraviny? Na cenrum a Prahu se nadává, ale v okamžiku ohrožení se žebroní o pomoc?

Není podstatou, že vláda musí konat, ale co tomu předcházelo!

Každý Moravák ví, kde se co v okolí pálí, kde co kdo pančuje, ale moravská basa se sousedy je po každém upozornění brána jako zasahování do moravských "špecifik", jako to říkali i Slováci. Na Moravu nám nesahejte, řve "Pražák Škromach". Do Moravy vám nic není, tady se vždy pálilo na černo a pálit se bude, ječí hejtman Hašek. U nás "vaše" zákony neplatí, nese se celou Moravou a lidé z Čech jsou bráni jako grázlové, kteří Moravě upírají svá práva.

Ale, co dělají místní policajti, co dělá samospráva, co hejtmani?

Ti všichni nenesou zodpovědnost? Kdo jiný má znát své okolí? Proč se volá Praha o pomoc? A tito všichni jsou zobliga? To není jeden úlet, který se nedá přepokládat, který se nedá předvídat. Všichni vědí, že šíleství nekontrolovatelnosti v pálení, pašování, černými kšefty s Polskem jsou běžné, dennodenní. A na Moravě nejsou hejtmani, policie, samospráva, Škromachové a další?

Jedna věc je zajistit vládou, aby se předešlo dalším úmrtím. Ale hned potom se musí hnát k zodpovědnosti ti, kteří jsou nejblíže jako zástupci státu a přestože o palírnách, okrádání a neplacení daní věděli, nekonali. V Čechách se dnes ovoce sváží do úředních palíren a hruškovice či pálenka má svá centra. Na Moravě se zákon nedodržuje, všichni místní to vědí a když se o tom někdo zmíní, nenávistně se osočí Praha!!

Český Těšín, Karviná a další místa, kde překupníci a šmelináři jedou na více než 100%. Samohonky z jižní Moravy jsou proslulé. A hlavní hetman Hašek z Moravy? Stará se o svou politickou propagandu, místo aby pracoval skutečně na důležitých věcech.

Na co takoví hejtmani z našich peněz potom jsou? nestačí jedna vláda, když se na ní stejně vše hodí?

A přidejme k nim Ratha, tam je rozkryta práce dnešních hejtmanů dokonale....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Rákosník
před 4 roky

Co tak udělat razii na těch tůzných statcích které vlastní šikmoocí? Vystěhovat vše k nim domů - jediný dobrý recept!

Petr Pokorný
před 4 roky

Není problém v tom, že nějaký pitomec si zašvindluje, aby si přivydělal. Dokonce Češi jsou schopní na to mávnout rukou. Strašné je, že asi ty "pitomce" někdo podvedl a ve velkém jim rozdal na pančování tekutinu, evidentně rovnající se jedu. Jasně, že tvrdé potrestání, pokud nemohou zkontrolovat zdravotní nezávadnost, si zaslouží všichni. Ale ten, kdo odněkud přitáhl smrtící jed a těm pitomcům ho prodal, má dostat trest smrti!

Petr Pokorný
před 4 roky
Petr Pokorný
před 4 roky

V souvislosti se sérií otrav alkoholickými nápoji obsahujícími nebezpečný metanol bylo zadrženo již šestnáct podezřelých z Moravskoslezského, Zlínského a Olomouckého kraje.

XXX
před 4 roky

Samozřejmě nikdo zase nic neví a na Moravě se nic nepálí. Jenom se stačí podívat na internet a do novin a na vyjádření politiků. Místo, aby se hledali příčiny, hned všichni na Moravě jsou ti chudáci. Pašuje se snad z Německa nebo Rakouska? Autor má pravdu, polsko-moravská cesta je známa!! Každý má na svou potřebu. A stačí se podívat kolem silnic, když se projíždí Morava. Jako štětky v severních Čechách. Ale ti to nezapírali.

palič
před 4 roky

neházej všechny do jednoho kotle, nesouhlasím s černým pálením na kšeft, ale já co si vypálím ze své zahrady to si i vypiji a státu nedám nic, on mi ty švestky nedal !

Bungameng
před 4 roky

Píšete naprosté hlouposti. U žádné z osob, které požily methanol, nebylo uvedeno, že by zdrojem byla domácí malopalírna. Naopak, jedná se o ilegální prodej "pročištěného" technického alkoholu. Tohle dělají kriminální gangy vydělávající desetimiliony v poměrně dobře utajených lokalitách, ne moravští strejcové ve sklepech.

Jsem ze z Těšínského Slezska (což není Morava), tak žádnou takovou "stáčírnu-čistírnu" osobně identifikovat nedokážu.

Fanouš
před 4 roky

Podepíšu a jsem z Moravy. Hašek s Palasem nedělají nic.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...