Bleskový vstup aneb důchodová reforma u Jílkové

Ta pani moderátorka Jílková "Máte slovo" je skutečné neštěstí. Pozve lidi, kteří vůbec nevědí, která bije, nic si nepamatují a jenom nadávají.

Těžko zatím říct, zda odsouhlasit druhý pilíř. Ale co je děsivé na argumentech moderátorky Jílkové a důchodců?

Pokud si to někdo pustí z internetu, půlkou pořadu se line, jak to je jednoduché, když je jeden pilíř a že upsáním do druhého je strašné, že se z něj nedá vystoupit. Tak fakta: slyšel někdo někdy, že za bolševika by někdo odmítl šetřit na důchod a koupil třeba zlato? Skutečně tato plebejská řeč může zaznít na státní televizi?

Pani Jílková a další, alespoň fakta, která jsou jasná: první pilíř už občané neutáhnou. Bude se snižovat. Už teď! Je to jisté, i kdyby vládu obsadila komunistická strana komplet. Prostě se dožíváme vyššího věku a nevěřím, že někdo je proti. Protože Ústavní soud zakázal rovnoprávnost důchodovou, kdy pracovití a bohatší mají v důchodu stejně, jako ti, co skoro nepracovali, nebo smůlou nemohli dělat kvalitnější zaměstnání, muselo se to změnit. A z průběžného důchodu se nikdy nedalo a nedá dědit. Ale druhý pilíř dává možnost, že ta nadstandardní část včetně příspěvku, která není průběžná, je v případě neštěstí součástí dědictví. Není to od ostatních, ale majitele fondového účtu, který si založí.

A pokud toto Jílková nepochopí, nemá moderovat pořad, kde se tento mechanismus projednává a útočit na něco, co neví.

Zda je druhý výhodnější než třetí pilíř v současné podobě asi nikdo z laiků neumíme říct. A z pořadu "Máte slovo" zazněl jediný rozumný názor: podpisy o vstupu by měly dostat daleko delší čas, než to je schopná většina vstřebat a po té se rozhodnout. Půlrok je skutečně málo a mělo by se to změnit. Většina z nás, i když se snaží, všechny informace nestíhá a hlavně si to osobně vykalkulovat v tak krátkém čase ani nedokáže. Přechodný čas měl být tři až pět let. Protože toto řeší důchodce nikoliv za rok, ale za třicet, čtyřicet let. Takže druhý pilíř ano, ale zkušebně minimálně na tři a více let možnost vstupu. První mohou vstoupit bohatí a ti méně teprve časem, až poznají výhody. Pokud budou.

A příště prý bude reforma daní, jestli prý chtějí občané daně zvýšit. Pane Bože... Který vůl by byl pro? Kdo by nechtěl pivo zadarmo?

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 4 roky

Přehrála jsem si před chvílí aspoň začátek. Paní ředitelka by mohla hrát Annu proletářku. Pane ministře, chodíte po chodníku, který my jsme vybudovali. Dál už jsem tuto "dámu" poslouchat nemohl... Veřejnoprávní televize bezchybně funguje jako protivládní... K hecování moderátorka nic nastudovat nemusí...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...