Po Rathovi se na ČSSD řítí další katastrofa

Podle Hospodářských novin šly stamilióny z Lesů do ČSSD. Jak upozornil deník E15, detektivové budou zkoumat hlavně podezřelé finanční toky z let 2009 až 2012.

Z trestního oznámení, které podle informací HN podal Finančně analytický útvar ministerstva financí, vyplývá, že víc než 340 milionů korun ze zakázky odešlo do tří neprůhledných londýnských společností. Z nich se peníze vrátily zpět do Česka, kde 240 milionů podle deníku E15 vybrali tři lidé - Jiří Hart a Michal Kříž z firmy dynn a Martin Štufi ze společnosti Time Import. Hart a Kříž přitom působí ve firmě, která se podílela na neprůhledné poslední sněmovní kampani ČSSD.

Tvrdíkova kampaň ČSSD

Ještě zajímavější než on je jeden z mužů, kteří se rozhodli mlčet - lobbista Jiří Hart -, jenž měl donedávna velmi blízké vazby na sociální demokraty. Především patří ke spolumajitelům lobbistické agentury Christian V.I.P., kterou v minulosti spoluvlastnil Andrej Surňak. Ten má blízko k sociálnědemokratickému expremiérovi Stanislavu Grossovi - stál za dnes téměř legendární kampaní s mottem: Myslím to upřímně.

Peníze od státních Lesů měly odejít mimo jiné na účet společnosti Kendall Systems Limited, která sídlí ve čtvrtém patře londýnské administrativní budovy Lawford house. Tam čeští detektivové nedávno byli - to když hledali společnost Deeside Service Solutions, na jejíchž účtech skončilo 135 milionů korun ze zakázky na ozvučení českého předsednictví EU.

Není nakonec ProMoPro na Vondru účelově rozehráno?

A to není vše

 

Rathův úředník Bušina půjde s 13 lidmi před soud, stát okradli o 630 milionů

 

Vrchní státní zastupitelství obžalovalo skupinu podvodníků kolem bývalého nemocničního náměstka ve středních Čechách Filipa Bušiny. Protikorupční policie označila případ za jeden z nejsložitějších, musela totiž rozplétat rozsáhlou síť firem a účtů.
"Vrchní státní zastupitelství v Praze na ně podalo obžalobu," řekla jeho šéfka Lenka Bradáčová.

Policie skupinu viní z rozsáhlých daňových úniků, praní špinavých peněz a korupce. Měla připravit stát o více než 630 milionů korun.

Proto tolik ČSSD spěchá na volby, než se to proflákne pořádně?



Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Fanouš
před 4 roky

Mám lepší nápad. Takhle by brali peníze těm, co to normálně dělají. Ale co čistit ty lesy, potoky, lesní chatky a cesty?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...