Kalousek a Sobotka (ČSSD) šílí. ODS se vrací voliči

 

Rok a půl před volbami se zdá, že voliči pomalu zjišťují, jak byli podvedeni. Totální destrukce ČSSD a Kalouskovy podrazy s námluvami levice začínají být realitou a volič český pozvolna začíná rozlišovat.

Sice tisk, slavní průzkumníci, Moravec a část politologů tvrdošíjně tvrdí, že levice je stále silná a pravice (a tím ODS) padá, ale skutečnost je jiná. A můžeme si o Kalouskovi myslet, co chceme, ale analyzovat a číst situaci umí velmi dobře. Byť se už několikrát přepočítal a námluvy s KSČM ho tvrdě jednou potrestaly. A i nyní přesně ví, která bije.

Ve skutečnosti je to tak, že ČSSD v okamžiku, kdy voliči pochopili nejenom totální destrukci ČSSD, ale především vyhrožování, skutečné kroky této děsuplné strany a navíc žádající totální ovládnutí všech pozic od Ústavního soudu, přes prezidenta, senátu, až po výhrůžky rozkradení penzijního fondu, dali výstražné znamení. Preference se zarazily a začaly klesat. A námluvy s Kalouskem už očividně lidé nestrávili. A zatímco ČSSD začíná padat (naposledy o 3%) společně s TOP 09, ODS se dostala na samé dno a zásluhou slušných představitelů premiéra Nečase a primátora Svobody (dnes podrazem svrženého) je na vzestupu. Drobné, ale už několikáté je závažným znamením.

Ono by také záhadou, když ČSSD se hrdě hlásí, že rozkrade druhý důchodový pilíř, když ČSSD tvrdí, že zrychlí zadlužení, když ČSSD na sebe práskne, že zlikviduje malé podnikatele a půl roku se omlouvá způsobem, že to sice pravda je, ale říci to veřejně je tupost, aby voliči nepochopili, byť se zpožděním...

 

A hlavně destrukce, destrukce a destrukce!

Premiér Nečas si relativně s Kalouskem notovali v šetření, protože bylo jasné, že úspory nejsou nekonečné a nyní by ekonomika měla jít nahoru. (Náznaky už jsou, nikoliv výsledek za leden až březen, ale květen a dále). A to by mělo být kladným odrazem volebním pro vládu. Jenomže v okamžiku, kdy se karta obrátila a TOP 09 preference padají, zatímco ODS se začaly zvedat, začínají strany panikařit.  Kalousek to dokázal přečíst a na pražském obratu je to vidět. Jenomže ČSSD se bojí vstoupit do této rizikové akce a výsledek je začátkem možného rozpadu TOP 09. A protože námluvy Sobotkovy s TOP 09 už nikdo nezpochybní, můžeme se dočkat dramatických scén jako v době, kdy Kalousek vyjednával s KSČM.

Pokud ODS nezazmatkuje a intriky Šťastných (poslanec ODS) nepřeváží, můžeme se dočkat v brzké době dramatického zvratu.

Špína a destrukce se nedá prolobovat celá léta a Tejc se Sobotkou už zlodějnami vyhrožují celé období. A že státní průběžné důchody jsou neměnné a zaručené, narozdíl od fondů? Může to říct důchodce v Argentině, Řecku, Lotyšsku...? (Nejvíce se liší průměrná mzda od průměrné penze v Estonsku a Lotyšsku, kde nedosahuje průměrný státní důchod ani 30 % průměrné mzdy.) Mimochodem, pravici nedrtí hádky, ale atak všech proti ODS, protože obrat v jejich politice je už viditelný!

 

Kalousku a Sobotko (ČSSD): kdo seje vítr.....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 3 roky

Ano, Šťastný je hajzl. Od té doby, co zjistil, že šéfem ODS ho nechtějí, tak škodí a škodí.

KROKODÝL
před 3 roky

Budu vám oponovat,pane Pokorný.ODS NENÍ PRAVICE.Možná pár jejich senátorů (např.Kubera) přemýšlí pravicově,ale většina i vámi jmenovaný darebák a křivák Šťastný jedou pěkně po bolševicku.Zakážeme novinářům informovat pod drakonickými tresty,daně v žádném případě zvyšovat nebudeme-přeloženo :zdaníme co se hýbe...Toto není pravicová politika.Osobně budu opět volit Svobodné,protože jejich politika a názory jsou mi nejblíže.Je mi 56 let a nějak to ty 4 roky do předčasného důchodu doklepu.Není normální,abych platil coby soukromý podnikatel přes 70% do státní kasy.Je to spíše šílené!!!A tak to chystám za ony 4 roky zabalit,prodat svůj majetek a pryč z EU.Thajsko je taky pěkná a kultivovaná země s rozumnými náklady na život,pokud nechcete rozhazovat...

Petr Pokorný
před 3 roky

Ještě bych doplnil: bohužel Svobodní jsou totální opak. Dogmaticky stojí na poučkách, aniž si uvědomují dopady. Dnes nejde udělat totální trh. Třeba umřít lidi hladem, když nepracují. A Macha nedokáži přesvědčit. Něco jiného je onen trh bez přívlastků (jak se říká), kdy se jedná o volnou soutěž subjektů, aniž do toho regulacemi či dotacemi nezasahuje stát a nepokřiví to. A ty daně: v obrovské krizi mi nevadí navýšení, prostě stát není rodina a řídí se i okolím, ale že není určen konec. Nikoliv časový, ale např.: při vzestupu nad 1,5% HDP se snižují daně opět na původní výši.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...