Kalousku: Baníček, Bohemčička, studentíci, peněz má rozpočet příliš

 

Pane ministře Kalousku, nevím, co pořád máte s tou krizí, když peníze létají oknem a každý lobista si urve, co chce?

Opencard, ProMoPro či tunel Blanka. Stále omílané, stále opakované. Ale že ODS se chová jako skutečná levice a ČSSD už je na hranici bolševiků a komunistů a nikoho to netrápí?

Baníček, kde protékají stamilióny, Ostrava, která nemá peníze na policisty a sociální případy.. No a co? Morava natáhne ruce a Praha vyplatí další peníze. Na to je ta nenáviděná Praha dobrá. Jinak jsou všichni Pražáci grázlové a lumpové.

Pane ministře, co takhle zkrátit Ostravě dotace a peníze, které místo sociálně potřebným a chudým vrazila politická ostravská žumpa do fotbalu? Že prý se to rozkradlo. Ale měli snad Ostravu před zlodějnou hlídat Pražáci?

A co ti studentíci, kteří si prodlužují o rok studia jazykovými kurzy a bleskově lobují i s vedením za zachování, aby nemuseli do práce. Důchodci a málomajetní plaťte poctivě daně, aby studentíci měli prodloužené zdravotní a sociální pojištění o rok.

 

O co jde?

O speciální typ flákače:       status frekventanta pomaturitního studia jazyků

 

20 až 30 tisíc vyplatí Kalousek ročně na jednoho studenta, který si rok chodí do jazykových kurzů navíc. Málem se na to zapomnělo, či v tajnosti prošlo, kdyby si toho nevšimla Radka Kvačková z Lidových novin. A jak bleskově si poslanci najednou poradí!

Jsou v tom přídavky na děti, slevy na jízdné, slevy na studenty a o to by přišli. Včetně sociálního a zdravotního pojištění a jiných daňových úlev!

Takže sdružení jazykovek ihned našlo pochopení u Waltra Bartoše z ODS. Kolik si vydělal a co protikorupční police na to říká? A hned v květnu prošel návrh, v červnu projde posledním hlasováním, socialistický senát vzápětí schválí a na začátku července prezident Zeman podepíše a září (celý další rok) mají flákači (pardon věční studenti) zajištěné.

A pak že nejsou peníze.

A že potřebujeme 100 tisíc odborných dělníků, soustružníků a jiných dělnických specialistů? O tom už se kecá léta. Přece rektoři vědí, že politologové a Putnové jsou důležitější....

A ti jelimánci z Bohemians už podruhé skládají korunku ke korunce, aby zachránili “Dolíček“... Pane Kalousku, není vám jich líto?

 

P.S  A státní rozpočet se dojí a podojí a lidé platí stále víc. Teda, ti poctiví....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...