Kolabuje státní správa: budou důchody a dávky?

 

Naléhavě žádám novináře: to, co se děje ve státní správě, nemá obdoby. Ale nevím a nemohu zjistit, kolika procent státních zaměstnanců a obecních zastupitelství se to týká!

 

Na kolik procent je paralyzována státní správa?

Zdánlivě to vypadá z prvního pohledu absurdně. Jenomže po posledních událostech se na nás může řítit katastrofa, o jejíž velikosti  nemáme ani ponětí. Po zatčení Ištvanem a Šlachtou a zdůvodnění, že sice není ani jeden rozsudek, že není ani precedent a přesto jsou ve vyšetřovací vazbě různí občané, nastává u volených, ale i nevolených vyšších stupňů státní správy panika. Výdaje k běžné spotřebě, hlasování o obecních věcech musí mít podpisy nadřízených. Jenomže tito nadřízení se bojí podepisovat. A to platí každý den o tisících bankovních převodech od kancelářských potřeb až ke smlouvám s dodavateli a dokonce i rutinní rozhodování.

Nikdo si nechce vzít na triko, že platné podpisy včera, by dnes mohli z pohledu státních zástupců být najednou kriminální. A jestliže bezúhonné ženy od vedoucích po ředitele útvarů každý den podepisovaly tisíce výdajů, dnes zavládla panika. A lze se divit, když prezident Zeman si z Ústavy dělá frašku, když Ištvan nechá Šlachtou zatknout lidi, aniž má opodstatnění v zákoně a teprve soudce má rozhodnout, zda je to kriminální?

Jenom blázen by podepisoval výdaje, které mu nadřízený neschválí. A jenom blázen by podepisoval výdaje, které nadřízeného nadřízený neschválí podpisem!

 

To, co v první chvíli vypadalo jako komedie, může přerůst během několika měsíců v šílený rozvrat státní správy. Pokud si každý bude právníkem ověřovat všechny smlouvy, zda je to podle právního výkladu toho či jiného státního zástupce, jenom blázen by na státní správě vydával peníze, které ho mohou přivést do kriminálu.

Tyto signály jsem zachytil, někteří starostové už i na to upozornili v tisku. Nevím, kolika procent výdajů a kolika procent smluv se to týká, ale je jasné, že úřednice ve státní správě mohou být tímto ověřováním tak zahlceny, že Česká republika  může skončit v chaosu, jako by byla generální stávka.

Je li toto záměrem několika jedinců, kteří stojí za bezprecedentním zatčením občanů aniž se jim řeklo za co, je to šílené.

Prosím novináře, kteří se nad tím zamyslí, aby alespoň vzali telefony do ruky a tuto informaci zkusili ověřit. Pokud se to bude týkat jenom pár vystrašených jedinců, díky Bohu.

V opačném případě....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
apolo
před 3 roky

Pokud bude v tomto státě neustále tolik hlupáků a flegmatiků,hlavně ze strany těch mladých,tak brzy na důchody nebude.My starší důchody mít budeme a dožijeme s nimi.Ti mladí,co se narodili po roce 1989 budou mít velké HO s malým Ó.

jumbo
před 3 roky

my pořád normálně podepisujeme

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...