Pán Babiš, za prachy každýho čehúna nekúpiš

Pane Babiši, jsme stejně staří. Chtěl bych věřit, ale zkušenost mi říká, že důvěra na sliby se nevyplácí. Zažil jsem jich příliš.

Vím, že za čest si nic nekoupím, kdežto za miliardy ano. I lidi. Vím, že jsem z vašeho pohledu žebrota, protože máváte miliardami. Vím, že svým dětem nepředám úžasné majetky, ale pouze čest,  poctivost a majetky, co jsem našetřil z poctivé práce.  Že jsem se nikomu nezaprodal. Nevím, jestli je poctivost hloupost, vy na to máte jiná měřítka, ale my dva se velmi lišíme: nejenom v penězích.

Nezažil jsem tvrdou práci STB na vlastní kůži, ale osobně jsem zažil, když STBáci v kožených bundách v Praze na VB ve služebně Wilhelma Piecka v době normalizace řezali zatčené obušky, až z nich stříkala krev. Pro nesouhlas se sovětskou okupací. Vy jste jenom podezřelý ze spolupráce. Já odmítl byt, práci za vstup do KSČ, kdežto vy jste vstoupil do KSČ, abyste mohl pracovat i v zahraničí. Jako Svěrák. Jako další. Jaká je vaše duše, se musíte před koncem života vypořádat sám. Nikdo vám nepomůže. A oba máme kratší část před sebou, než za sebou. Ale to není hlavním bodem mé nedůvěry. To si musíme před smrtí srovnat sami se sebou. Já stavět kostely jako úlitbu nemusím a nebudu.

Celý život se zajímám o prosperitu mého rodného státu. Českého! A tím je automaticky spojeno hledání politické čistoty. Nikoliv čistoty jako takové, ta neexistuje. Ale míra rozpětí mezi velkou a malou lží či podvodem. A pokud toto srovnání dnes udělám, vy, a vaše hnutístrana mi vychází hrůzostrašně.
Chtěl bych věřit, že chcete něco dělat pro občany. Chtěl, ale nevěřím. Jak rád bych se v tomto pletl. Bohužel zatím mě nikdo kladně nepřekvapil. Komunisti to vedli od deseti k pěti, ale protože většina národa nechápala, co je vnitřní zadluženost, výlety do Sovětského svazu brali jako vrchol štěstí. Nevěděli co se na ně řítí. A informovat o tom se ani nesmělo.

Nechme stranou, že pro „Komárky“ byl Babiš zločinec, než se spolčili. Daleko závažnější  je však program. I když se není co divit: skládání programu v polostraně, kde na jedné straně je slepenec v podobě Teličků a Komárků, přes dámu dlouhodobě přilepenou na dotace Jourovou, až po pravicového Stropnického či velkopodnikatele, který je také přilepen na státní zakázky přes přerozdělovače z EU. Dokonce má zajištěn odbyt pro stát! V miliardách. To se to vydělává… Tudíž pravicový rétor, který je tak tvrdý podnikatel, že mzdy by držel nízké, ale stát by hezky česky lidově řečeno podojil, jak jen by to šlo. O lobismu za biopaliva , když jiné (Rittigy) kritizují, ani nemluvě. A já jsem tyto přestavby zažil jak u komunistů, u Republikánů Sládků, u Čtyřkoalice až po Věci veřejné. Nejde o to, že já... Ale jde o to, že lidé, kteří vždy naskočí na sliby, na pobídkové akce, byť na tom prodělají majland, mě mohou strhnout s sebou. Prostě ti, kteří zásluhou voleb ovlivní i životy mé a mé rodiny, kdy mají představu, že přijde nějaký mesiáš a všem rozdá, co kdo bude chtít.
.
Pokud by si tito lidé naběhli sami sobě, je to jejich svobodná vůle, ale bohužel špatnou volbou do propasti strhnou i mě!

Právě proto, pane Babiši, že není pravda, co tvrdíte: naše ekonomika se nehroutí, jak tvrdíte, ale od jara už jde opačným směrem! To není vaše zásluha!
Od jara už stavby a dálnice nejsou předražené, ale naopak! A to není vaše zásluha. Stejně tak za světovou krizi nemůže ODS, jak stále tvrdíte, ale hypoteční úvěry v USA. Byť jsem vládě vytýkal daňové změny, můj zdravý rozum říká, že styl plavání je k ničemu, když se plavec topí. Stejně tak jsou učebnice v době krize o čistotě daňové zátěže k ničemu, když vláda musí ze dne na den reagovat na podněty krize z venčí. Lidé v České republice mají našetřeno nejvíc v historii. Podnikatelé jsou optimističtí. Naše banky jsou v Evropě nejzdravější, dokonce i zásluhou, že odmítáme euroval. Prostě v  té žumpě EU jsme jak nablýskaný křišťál. (Nezesměšňovat - v porovnání, nikoliv fakticky, samozřejmě) A skutečně nic z toho není vaše zásluha!

Dokonce míra rychlosti zadlužení se v době krize zmenšovala, což odbory hlasitě kritizovaly. Tak proboha, proč mám stále poslouchat opačné lži? Jenom aby se někdo další dostal k moci? Já to prostě odmítám. Nenávidím lež. Pane Babiši, váš program je založen na tom, že všichni krademe. Není to tak. Já nekradu, ani komunistou jsem nebyl. Nic jiného veřejnosti nedokážete říct. Nechápu, proč tvrdíte, že černá je bílá a bílá je černá. A dáváte to všem do schránek.

Já nevím, kolik nás je a kolik nás bude. Ale já osobně bych si vás začal vážit, kdybyste mluvil pravdu. A to bohužel neděláte. Příkladů jsem popsal dost.

Prostě po slovensky pro lepší porozumění pán Babiš, za prachy každýho čehúna nekúpiš a já jsem jeden z nich.


Psáno pro
petrpokorny.bigbloger.lidovky.cz

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Ida
před 3 roky

Netuším, kolik nás je, ale vím ještě o dvou, tak zatím čtyři. Je mi z toho nanic, po 24 letech je estébák vítězem voleb, kam jsme to došli.
Ida

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...