Mají v televizi defilovat vrazi a dělat zákony? Nebo Babiš a Rath

 

budou základem reforem a radit, jak se stát poctivě vede? Ne! Vést stát jako firmu je zločin. A okamžitě vysvětlím, proč!

Předem upozorňuji, že tato dvě jména s žádnou vraždou nespojuji, ale v nadpisu to má své opodstatnění, které vyplyne z následujícího textu. (To jenom pro hnidopichy a hledače podrazů)

Jaká je posloupnost kvality zločinů?

1)      Vražda

2)      Loupežné či jiné přepadení osob

3)      Dotace

Zatímco první dva body netřeba komentovat a všem jsou jasné, třetí největší (či první největší majetkový) zločin je zdánlivá pomoc. Když se komentuje rozkrádání pověstnými „kmotry“, či dokonce zneužívání dávek, hodnota těchto zlodějen je ročně v řádech stovek milionů, až několika miliard. Zatímco zločin dotací začíná na desítkách miliard a končí ve stovkách miliard. Já to popisuji takto: Přerozdělování, které požírá samo sebe. Pošleme do Bruselu 400 miliard, oni prý dají 600 miliard. Cestou zmizí 500 miliard a pouze 100 miliard se smysluplně využije. Těch 500 miliard je popsáno dole v odkazu ve faktických číslech. Tomu se budeme věnovat s důkladností, až se ustanoví nová vláda, která má eminentní zájem, aby dotace byly a ještě se navýšily! Vždyť z toho Babišové žijí a podle zatím obžaloby Rathové tyjí a kradou! Jakoby tato dvě jména byla prototypem, jak dotace fungují a jak se zneužívají.

A nyní to hlavní

Představte si, že stát se bude řídit jako firma. Představte si, že požádáte vraha, aby pomáhal čistotě právního systému. Představte si, že ten, co tyje z dotací, dělá zákony o dotacích. Představte si, že budete žádat zástupce firem, které z nich tyjí, aby v parlamentu odhlasovali zákon proti dotacím. Představte si, že budete žádat senát, aby se sám rozpustil a peníze už nebrali. A dokonce si představte, že tito lidé budou defilovat na televizních obrazovkách za obhajobu – koho? A ty dotace nejsou jenom přímé krádeže, které vyšetřuje policie. To jsou ty pověstné zbytečné aquaparky, exkluzivní cyklostezky, záhadné hotýlky Palasů a hotýlky či bytovky v Krkonoších a... Každý bychom našli. A nyní si představte, že budete žádat firmu Babiš Agrofert v Parlamentu, aby to prudce omezil, či dokonce biopaliva zrušil. Vyloučeno. Je fakt někdo tak naivní? A v dotacích se protáčí nesmyslně 300 - 400 miliard, které schází na důchody, lékařství, silnice a... Více netřeba, každý vidíme, kam bychom 300 miliard mohli vložit!

A co je ještě strašnější

Jako lavina se šíří naším státem záhadná pracovní doba, kdy zákon, původně dobře myšlen, byl totálně zneužit. Všichni podnikatelé, kteří tak horují pro poslance Babiše a Agrofert, takto upravují zaměstnancům pracovní dobu. A zde je jedna ukázka: Od 1.ledna do 31.prosince zaměstnavatel nedá souvisle dva dni volna na relaxaci, na možnost vyjet se ženou a dětmi na víkend. Neexistuje nic. Pouze lze na víkend vybrat dovolenou, takže zbude na úplnou dovolenou jenom týden či dva. Zde je ukázka rozpisu, jak mazaně to lze provést. Končíte v sobotu ráno a v neděli už zase musíte do práce. Pracovní doba kolem 6 hodin + cesta do práce. A loby zaměstnavatelů napříč republikou to takto před půlrokem rozjelo.

 

Ukázka rozvrhu pracovní doby
Ukázka rozvrhu pracovní doby.  Rozmáhá se všude.  Zdravotnictví, průmysl, služby. Jako mor! Inspektorát práce je zahlcen.

A nyní si představte, že přijdete do sociálního výboru, kde nebudou politické strany, které přece jenom v zájmu lidí musí dělat zákony (byť se občas nepodaří) a budou tam jenom subjekty- podnikatelé – zástupci těch, co občanům takto směny určí. Nemůžete do divadla, do kina, s dětmi, na výlety, nic. A onen zaměstnavatel – nyní i poslanec vás vyhodí se slovy: chceš pracovat a mít peníze, nebo se flákat. Skutečně se může stát řídit jako firma? Skutečně o sociálních zákonech mohou hlasovat Babišové, Okamurové, Faltýnkové (Agrofert) a jim podobní, které podnikatelé vyslali do parlamentu?

 

Toto je přesně důvod, kdy stát nelze, nikdy nelze řídit jako firmu! Zaměstnavatel má zájem co největšího zisku a to je správné. Zaměstnanec - občan má zájem, aby měl práci, dostával mzdu a nebyl zneužíván. I to je správné a k tomu by měly být odbory. Parlamentní strany by měly zajišťovat míru rovnovážnosti mezi těmito subjekty přípravou zákonů a to je správné. (ODS to tentokrát nedělala a je tvrdě potrestána. Musí se zase snažit, je to správné a jak vidíte, funguje). Justice to má vymáhat a je to správné. To je dělba moci. To je demokracie.

 

Ale – viz nadpis: žádat vraha, aby dělal pořádek? Žádat podnikatele, aby vymýšlel sociální zákony? Žádat odboráře, aby pomáhal podnikatelům? Cítíte z toho tu absurditu? A to se nyní stalo. Firma bude řídit stát, pracovní doba se přizpůsobí a dotace? Ty zůstanou mocným, nikoliv občanům!

A aby lidé nepochybovali, tak se skoupí hromadné sdělovací prostředky a masáž může začít. Jako by na mě zavál „svěží vítr vlády jedné strany“....

 

A Agrofert a Úsvit jsme si zvolili my a nikdo jiný!

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...