Předražené dálnice, aneb když znás dělá NKU a Babiš blbce

Tisková zpráva vydaná - 7. listopadu  2013 v 12:12  

Výstavba dálnic je u nás dražší než v Německu

O více než čtvrtinu je dražší výstavba dálnic v České republice oproti Německu. Vyplývá to ze studie, kterou vypracoval Nejvyšší kontrolní úřad společně s německým Spolkovým účetním dvorem.

Pan Kala, bývalý člen ČSSD září, nadšeně referuje, jak narazil na rozkrádání a jak odhalil temná zákoutí, čímž vybuduje systém, jak levně stavět dálnice. Úžasné. Soudruh Babiš všude tvrdí, že ta vláda před ním rozkrádala a on je od toho, aby pracoval a nerozkrádal. Úžasné. Děkujeme. Jenom potom nechápu:  například na exponované dálnici D1 Praha - Brno soutěžená tento rok.

Rok 2013 - vláda Nečase: Firma OHL ŽS modernizaci zhruba devítikilometrového úseku vysoutěžila za necelých 600 milionů korun, o více než 360 milionů korun laciněji, než kolik předpokládal projekt. Získat dodatečné peníze, které by společnosti vylepšily rozpočet stavby, se OHL ŽS pokusila už při prvním pozastavení staveb, kdy si účtovala penále 135 000 korun za den.....To jim neprošlo! Díky generálnímu řediteli Čermákovi.

Pak se dozvíme, že to Žák zařídil už v lednu... Pak se dozvíme, že to zařídí Kala s pomocí Německa...

A pak se dozvíme:

V letech 2008 až 2009 získalo dvě třetiny finančního objemu zakázek na pozemní komunikace, tedy zakázky v hodnotě 62,5 miliardy korun, jen pět firem. A u 46 zakázek za více než 13 miliard korun byli jen dva nebo dokonce jen jeden uchazeč. 

NKÚ má nastavit zrcadlo, využívat média a veřejnost, projednávat věci na vládě a v poslanecké sněmovně a tím dosahovat zlepšení. To je to, co budeme dělat. My jsme nalézací orgán, nikoli sankční, což je dobře. My chceme, aby se tato věc zlepšila,“ dodal Kala. 

NKÚ uvádí jako příklad úsek R35 Křelov–Slavonín. Trasa navržená Ředitelstvím silnic a dálnic už v roce 1993 měla stát necelých 700 milionů korun. Nesouhlasily s ní ale obce, takže se stavba musela v roce 2001 rozdělit na dva úseky a náklady pak přesáhly dvě miliardy korun. Jeden z úseků přitom ještě dodnes není dostavěn.

Ve státní televizi běží tato úžasná novinka 24 hodin! O období 2008 - 2009 !!! A dávno vyřešené !!!

ANO, toto je ta špína, ANO, toto by měl každý vědět před volbami, ANO, kdo lže, ten krade. Jak fungují dotace?

 petrpokorny.bigbloger.lidovky.cz

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...