Protikorupční hvězda Michálek - stejný, nebo pokaždé jiný metr?

Dvě odpovědi na Parlamentních listech - o čem vypovídají:

Já jsem konkrétně oslovoval tehdejší šéfku kanceláře premiéra Janu Nagyovou, protože mi bylo řečeno, že pokud se chci sejít s panem premiérem, mám napsat na sekretariát Úřadu vlády paní Nagyové a specifikovat téma. Když jsem nastínil, jaké mám podezření a že by měla být nasazena BIS, místo úkolování BIS ve věci ochrany ekonomických zájmů paní Nagyová úkolovala někoho jiného a snažila se chránit zájmy své.

Pane Michálku, jak to víte, když nic neví nikdo od advokátů po Ištvany?

Takže pan Michálek už rozsoudil a soud bude už jenom potvrzovat?

I u Babiše má Michálek jasno


Vzhledem k  odstupu času, je to už pětadvacet let i více, a tomu, že ve spise nefiguruje podpis, tak bych tomu nějaký zvláště velký význam nepřikládal. Prostě a jasně: Dovedu si představit, že tajná služba se může snažit nějaké lidi zdiskreditovat, i to mohl být systém práce Státní bezpečnosti.

Vidíte nějaké riziko v tom, když vlivný politik, v tomto případě Andrej Babiš, téměř vítěz letošních voleb, je výrazně propojen s byznysem, který je navíc závislý na státních dotacích, ale je také vlastníkem významných médií?

Asi hodně záleží na tom, jestli tam probíhají nebo neprobíhají zásahy do práv redaktorů. Dovedu si představit model, že Andrej Babiš má média skutečně pouze jako investici, ostatně už proběhly zprávy, že převážnou část akcií chce uvést na burzu. Asi bych rozlišoval, jestli je to jen otázka vlastnictví, nebo jestli vlastnictví začne využívat k nějakému politickému vlivu. Podobně jako kvalitní zákon o státní službě má zamezit ministrovi, aby vyměňoval vedoucí oddělení na úřadu, i vlastník médií by se měl zdržet toho, aby si do redakce „nasazoval“ nějakého „pana Mrzenu“ (šéfredaktor zpravodajství České televize, kterého řada redaktorů obvinila z ovlivňování zpravodajství České televize – pozn. red.). A důležité také je, aby se redaktoři nebáli a stejně jako paní Drtinová upozornili, pokud by byli tlačeni k něčemu, co jim nekonvenuje.

Ani tady to najednou nevadí. Ti dosadili a propagovali Michálka. Zaručeně čestného Michálka. Poctivého Michálka. Ale kdyby to měla opačná strana, tak to vadí strašně.

A faktická! Tvrdí se, že tisk upadá a je ztrátový. Pan Babiš najednou bude samaritánem, pane Michálku? Stane se církví a bude chudým majetek rozdávat? No toto...

Převzato mimo dodatků - celé autor: Libuše Frantová

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...