Po Ištvanově puči další zázraky - vývoz v listopadu

 

Zahraniční obchod České republiky skončil loni v listopadu historicky nejvyšším přebytkem 38,7 miliardy korun, v meziročním srovnání je to o pět miliard více.

Dovoz do republiky se v běžných cenách zvýšil o 6,3 procenta a vývoz o 7,4 procenta, v meziročním srovnání je to o 5,1 miliardy více..

Diverzifikace českého vývozu se pootáčí směrem k africkým zemím, k Rusku slábne.


(dvojciferné růsty exportu z posledních měsíců, ovšem při velmi nízkém podílu ve výši pouhého procenta celkového vývozu z ČR).  

Podle hlavního ekonoma UniCredit Bank Pavla Sobíška se výsledky zahraničního obchodu zlepšují už dlouhodobě. Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/cesky-zahranicni-obchod-vykazal-v-listopadu-historicky-nejvyssi-prebytek-1050629#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Kromě pozitivní meziroční dynamiky stoupal i z měsíce na měsíc v sezónním očištění v říjnu i listopadu vývoz, ale i dovoz do České republiky.

Ištvane, Jasnčuro, Janečku, děkujeme, Babiš se Sobotkou po volbách už pevně ekonomiku dostává nahoru. Nebo je to potvrzení, že to byla totální prasárna a puč....?

Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/cesky-zahranicni-obchod-vykazal-v-listopadu-historicky-nejvyssi-prebytek-1050629#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/cesky-zahranicni-obchod-vykazal-v-listopadu-historicky-nejvyssi-prebytek-1050629#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...