Vážení čtenáři, co můžete čekat od Pařátu dnes v příští době?

 

Samozřejmě že glosy a komentáře. Ale nyní začíná to hlavní, které bylo započato za ministra Kalouska: rozplétání neuvěřitelné zrůdnosti zvané „Evropské dotace“.

 

Co to bude znamenat?

Zítra zde bude výkop vyjádřeními ministryně Jourové a komisaři EU. Následovat bude otevřený dopis presidentu republiky, osobně předaný na Pražském hradě. Jeho vyjádření nám nahrála na smeč, jak opět rozjet kauzu „Evropské dotace“ a který by zde měl být zveřejněný v pátek, nejpozději však v neděli. Jeho text bude následně rozdán části poslanců, od kterých by měla snad být také odezva.

Samozřejmě odpověď pana prezidenta zde bude zveřejněna okamžitě po obdržení.

 

Souběžně s tím začneme žádostí o evropské dotace. Výsledkem žádosti však nebude okradení spoluobčanů jejich vyplacením, ale, zmapování,  popsání a snad i zfilmování, jak toto obludárium skutečně funguje. Je jistá naděje, že by mohli spolupracovat profesionální filmaři, ale nepředbíhejme událostem. Třeba to odmítnou. Byť je tématika zajímá, jedná se o několika měsíční angažmá a komerční výsledek nejistý. Každopádně zkusím dojednat a pak teprve jména zveřejnit. Nechci si dělat lacinou popularitu na nepravdě, kdyby to nevyšlo.

A nyní pro ty, kteří zde jsou noví

 

Končí jedno dotační období, které je tragikomedií trhu. Troufám si tvrdit (byť bývalý ministr Kalousek nesouhlasí), že kdybychom nechali peníze v Bruselu, naše země by byla bohatší. Na peníze nám z Bruselu vrácené musí stát přilepit větší díl a ve spěchu, tudíž se nepřemýšlí nad smyslem kam, ale jak peníze utratit, aby se vyčerpaly. A proto máme prázdné aquaparky, předražené zlaté cyklostezky atd atd. A jenom pár projektů by bylo smysluplných, kdyby se ale dotáhly do konce, jako třeba D8. Bohužel pokračování je všeobecně známé.

Pokusím (pokusíme se) hlavní zmapování dokončit před volbami do Evropského parlamentu, aby veřejnost viděla, jak neuvěřitelná obludnost „dotace“ jsou, jak to funguje a kdo se na tom přiživuje.

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...