Když je redaktor Anýž idiot (HN) aneb co Klaus neřekl

 

To Klaus neřekl!
To Klaus neřekl!

Byť je velice sporné, zda jsou „Anýžové“ idioti, či grázlové a spoléhají na horší dohledatelnost starších textů.  Dokažme, že lže!

 

Kdyby si pan redaktor Daniel Anýž z Hospodářských novin dal práci vyhledat to, co řekl Václav Klaus a co tím bylo myšleno, určitě by nemohl napadnout textem, který je zákeřně podlý a nepravdivý!

 

Ono si stačí připomenout, že diverzifikaci  a tím menší závislost na Rusku rozjel kdo? No přece Vladimír Dlouhý. A Vladimír Dlouhý byl členem vlády které? Vlády Václava Klause! A proto by nikdy takovou idiotštinu ve smyslu popsaného redaktorem Hospodářských novin nevyslovil.

Na lež se naroubuje "rusofil"
Na lež se naroubuje "rusofil"

 

On ten Anýž si to totiž hrubě plete s výroky, které jsou obsaženy v knize „Modrá, nikoliv zelená planeta“ a kde Václav Klaus logicky popisuje, že strategické zdroje nemizí, naopak přibývají s dobou poznání! (Samozřejmě že některé se vytěží, ale vědci najdou další například nyní břidlice).

Zde je vidět krásná propaganda. Pokud chceme ukázat, že je někdo vnitřně bolševik a jde proti západu, nasadí se mu psí hlava. Na lživém výmyslu se zdůvodní, že Klaus byl odjakživa levicový lump.

A je to! Dá se nějak proti této novinářské žumpě bránit?

 

 

 Diverzifikovalo se už v roce 1996!

 

Další důkaz z knížky
Další důkaz z knížky

 

 

 

 

 

 

 

Fakta: Ropovod Ingolstadt a tankoviště Nelahozeves

Slavnostní otevření areálu proběhlo 25. března 1995 za účasti tehdejšího předsedy vlády Václava Klause, ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Dlouhého a bavorského ministra hospodářství a dopravy Otto Wiesheu.

Provoz ropovodu z německého Ingolstadtu do Nelahozevsi u Kralup nad Vltavou (IKL) v České republice byl slavnostně zahájen 25. března 1996. Česko se tím odpoutalo od dosavadní závislosti na jediném zdroji ropy v Rusku (zdroj Česká televize)

 

A velmi zajímavé rozhodnutí v roce 2006 – Vondra a Říman

Proč se Česko rozhodlo zmrazit memorandum o transportu ruské ropy do Německa

Ropou jsme sice zásobováni ropovody z východu i ze západu a kapacita každého z obou směrů je dostatečná na plné pokrytí potřeb českých rafinérií, ale v obou případech jsme až na konci roury. Naše vyjednávací pozice je tím značně oslabená, protože v řadě za sebou již nemáme žádná rukojmí. A podle všeho tento stav zůstane zachován.
Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman má totiž radikálně jiný názor na otázku otočení ropovodu Ingolstadt-Kralupy (IKL), než jaký měl jeho předchůdce Milan Urban. Říman se rozhodl tento projekt zastavit. Jak již dříve informoval týdeník EURO (EURO 43/2005), státní akciová společnost MERO měla připravený projekt na reverzní čerpání ropy touto rourou, čímž by se Česká republika mohla stát tranzitní zemí pro ropu tekoucí z Ruska do Německa.
„Nepominuly strategické důvody, pro které byl ropovod IKL budován. Nechtěli jsme být závislí na jednom dodavateli a nevšiml jsem si, že by se něco na této situaci změnilo. Proto jsem rozhodně proti otočení ropovodu IKL,“ říká ministr Říman. Z toho důvodu nařídil společnosti MERO, která provozuje ropovody na území České republiky a je stoprocentně vlastněna státem, aby práce na tomto projektu zastavila. „Dal jsem takový pokyn svému náměstkovi pro energetiku Tomáši Hünerovi,“ potvrzuje ministr Říman.
Česká republika přitom připravovala společném memorandum s Ruskou federací o transportu její ropy přes naše území dále na západ. Na ministerstvu průmyslu a obchodu měl přípravu tohoto memoranda, na jehož vytvoření jsme se s Ruskem dohodli loni na podzim při pražské návštěvě ministra průmyslu Ruské federace Sergeje Naryškina, na starost ředitel odboru plynárenství a kapalných paliv Jan Zaplatílek. Ten se ale nyní k otázce memoranda a projektu otočení ropovodu IKL nechce vyjadřovat.
Podle ministra Římana bude memorandum odloženo k ledu. „Dokud já budu ministrem, to memorandum nebude podepsáno a nebude o něm dále jednáno,“ říká ministr Říman. Jednoznačně negativní stanovisko má k této otázce také ministr zahraničí Alexandr Vondra. „Většinově závisíme a vždycky jsme záviseli na dodávkách ropy z Ruska. Důležité však je, aby byla zachována diverzifikace. Byly tady plány na úplné přetočení ingolstadtského ropovodu, proti čemuž jsem se vždycky stavěl, protože tím bychom přišli o diverzifikaci, o možnost dodávek z obou stran,“ řekl ministr Vondra v rozhovoru pro Radiožurnál. Více na: http://euro.e15.cz/piruety-ropovodu-ingolstadt-790607#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Vážně je vše "rusofilství"?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

Pozor! Hlas pro Petici pro korunu je nutné podepsat osobně na petičním blanketu. Přehlédl jsem informaci, která na to upozorňuje. Nestačí vyjádřit svůj názor na Internetu!!!!!!!!!!

Zeolit
před 3 roky
Petr Pokorný
před 3 roky

Já to podepíši osobně.

Zeolit
před 3 roky

První podpisy bude ODS sbírat 31. března před sídlem České národní banky, archy nabídnou pak dobrovolníci i v krajských městech po celé republice. Petice bude k dispozici i na zvláštních webových stránkách. Jejím cílem je podle předsedy strany Petra Fialy přimět vládu, aby k přijetí eura přijala jasné stanovisko. Sobotkův kabinet dosud žádný závazný termín přijetí nepřijal, stejně se ale k euru stavěla i vláda pod vedením ODS. Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/ods...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...