Jak pokračuje vyšetřování dle veřejných zdrojů zabíjení na obou stranách izraelského konfliktu?

19.3.2014

Izraelci zastřelili teprve šestnáctiletého Palestince, ten podle nich nereagoval na výzvu vojáků, aby od plotu odstoupila. Palestinec se spolu s dalšími dvěma mladíky pohyboval v oblasti Hebronu v těsné blízkosti bezpečnostního plotu dělícího Izrael od západního břehu Jordánu. tn.cz / ČTK / hmr

 

20. května 2014 ● 17:26
 
 

V Izraeli vyšetřují okolnosti incidentu z minulého týdne, kdy  Izraelci zastřelili dva palestinské mladíky. Ochránci lidských práv dnes zveřejnili záběry bezpečnostních kamer, které palbu zachytily. "Těžko říci, zda i oni házeli kamení, ale ve chvíli, kdy byli zastřeleni, to nedělali," řekl Parker.

Je zneklidňující, že prvotní informace naznačují, že dva Palestinci byli zastřeleni neozbrojeni, když nepředstavovali žádnou přímou hrozbu,“ vysvětlil obavy panující v mezinárodním společenství Oscar Fernandez-Taranco, asistent generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti.

 

Další zabití

Izraelští vojáci 10. března 2014 na pohraničním přechodu na Mostě krále Husajna (jinak Allenbyho mostě) zastřelili osmatřicetiletého  soudce palestinského původu Raída Zajtíra.

Toto vše a mnoho dalších je prý ale výmysl, provokace, nenávist, manipulace atd., atd.._Tak to alespoň jedna strana konflikru tvrdí. Dokonce i záběry jsou prý sestříhané, vymyšlené.

____________________________________________________

Pak je obrovské zvedmutí zpráv  25.5.2014

Nedaleko židovského muzea v centru Bruselu se v sobotu odpoledne střílelo. Přitom byli zabiti tři lidé.

A rázem je zde vyjádření: Premiér Benjamin Netanjahu už v sobotu večer střelbu označil za výsledek "trvalého podněcování k nenávisti" proti Židům a Izraeli. "Na evropské půdě neustále znějí pomluvy a lži namířené proti Izraeli, zatímco zločiny proti lidskosti a vraždění v našem regionu se pomíjejí," řekl premiér.

 

Neměli bychom se spíše ptát, kdy se může mládež střílet? Můžeme třeba v Evropě střílet kluky, kteří házejí na policii kameny? Můžeme je zabíjet? A že to někdy v Řecku, Bruselu, Londýně pěkně hoří po Molotovových koktejlech. Tam by asi mladá generace vůbec nevyrostla, všichni by byli na hřbitovech. Natož Rowdies...

Neměla by toto vše prošetřovat mezinárodní vyšetřovací skupina obdobná té v bývalé Jugoslávii, Rwandě a pod..? Proč je kolem nás pořád střelba a nikdo nás nechrání? Nikdo nás nevaruje, když se kolem Izraele stále něco děje a můžeme být nešťastnou náhodou zabiti i my?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...