Poslední zločin z Bruselu: díky Evropské unii nejchudší zaplatí

 

Po kolikáté už jsme se ujistili o 200 let staré genialitě Frédérica Bastiata „Co je a co není vidět“? Díky zásahu EU zdraží všechny nejlevnější tarify u operátorů.

 

Je naprosto jasné, že zatím skoro nikdo neví o zdražení!

Nejlevnější tarify všech operátorů tvrdě zdraží. T1 později přejmenovaný na Slyším vás a nakonec na dnešní Odepiš s nejnižším paušálem na trhu. Od června  se paušál se zvyšuje z 12 Kč na 49 korun měsíčně, což je vlastně čtyřnásobné zdražení. I když se zároveň zvyšuje i počet volných minut pro volání do vlastní sítě, a to dokonce desetkrát na 400 minut měsíčně, je to pro nemajetné rána.


A nejenom Vodafone

Operátoři pohřbívají ty nejlevnější tarify. Telefónica už nenabízí O2 Zero, u tarifu se objevila poznámka „tarify nelze aktivovat na žádost účastníka“..

 

A nejenom v České republice

Rakousko dlouho sloužilo jako vzor toho, jak levné mohou v Evropě být služby mobilních operátorů. To už ale neplatí. Za poslední rok mobilní volání, posílání zpráv a internet podražily o 18,7 procenta.

 

A jak souvisí Brusel, tarify a ceny nejlevnějšího volání?

Každý asi pochopí, že tyto tarify nepoužívají bohatí lidé, firmy, ani úřady. Tyto tarify používají ti nejchudší, co potřebují být na síti, například staří lidé – důchodci, lidé s minimální mzdou apod. . Stejně tak cena dává tušit, že to ziskové pro operátory nebylo. Ale!!

 

Po kolikáté už jsme se ujistili o 200 let staré genialitě Frédérica Bastiata „Co je a co není vidět“?

 

To, co vidět je: cena tarifů pro chudé a nemajetné se šíleně zdraží. Proklatí operátoři.

Co není vidět: operátoři jakousi tichou dohodou měli zisky na bohatých zákaznících, takže přeženu li, udržovali pár jakoby sociálních tarifů. V okamžiku, kdy „spotřebitelé mají nehorázně vysokých poplatků za roaming dost,” oznámila eurokomisařka pro digitální agendu Neelie Kroče, bylo rozhodnuto. Regulace měla skončit minulý rok. Evropská komise se ale dohodla s členskými státy a parlamentem na prodloužení o pět let a dalším postupném snižování cen. Ceny nejdražších tarifů pro bohaté klesají a operátoři zatáhli za záchranou brzdu na ochranu zisků. O co se sníží tarify pro bohaté, o to se zvýší pro chudé.

Jak vidno, opět další dlážděná cesta k ochraně nemajetných je cesta do pekel. Každá regulace zlevněním zdraží, byť to vypadá sociálně.

 

Dovětek: tehdy se operátoři bránili, ale šanci neměli.

“S principem regulace koncových cen nemůžeme souhlasit. Stávající podoba regulace kombinující cenové limity a strukturální opatření představuje nejen zásah do příjmů v řádech stovek milionů korun ročně,” říká Martina Kemrová z české pobočky T-Mobile. Podle operátorů ale po nich unie i členské státy chtějí, aby zároveň investovali miliardové částky právě do rozvoje mobilního vysokorychlostního internetu. Výsledek se dostavil….

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Nejsem žádný mudrc, ale základem kapitalismu je mimo jiné zdravá a fungující konkurence. Jedině ta umožňuje snižování cen. Lidé nejsou hloupí, jako myšky budou hledat operátory, kteří poskytnou nejlevnější a nejvhodnější služby pro ně.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...