Barack Hussein Obama a klimakterium

 

Kličky, které předvádí americký prezident Barack Obama s klimatem, lze úspěšně spojit s klimakteriem. Že to spolu nesouvisí? Ale kdeže, v USA je možné vše.

 

Nejdříve si shrňme fakta - první zpráva: Ve Spojených státech dnes zemřel George Jiří Kukla (84), český geochemik, který spolu s dalším kolegou přiměl americkou vládu, aby nepodepsala Kjotský protokol. Tvrdil, že za globálním oteplováním klimatu nestojí činnost člověka, a odrazoval představitele USA od podpisu Kjótského protokolu. Od exprezidenta Václava Klause získal Kukla v roce 2011 medaili Za zásluhy. Kukla totiž patřil k těm, kteří Klausovi dodali vědecké argumenty k jeho klimatologickému skepticismu. Ve své vědecké práci se zabýval vývojem klimatických změn ve čtvrtohorách a klíčovým vlivem působení Slunce na změny globálního klimatu.

Zdroj: http://technet.idnes.cz/dr-george-jiri-kukla-cesky-geochemik-d7d-/veda.aspx?c=A140602_163303_veda_kuz#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

 

A druhá dnešní zpráva: Americká vláda hodlá do roku 2030 snížit emise oxidu uhličitého z elektráren v USA o 30 procent oproti roku 2005. Elektrárny jsou ve Spojených státech největším zdrojem skleníkových plynů. Nový plán podle agentury AP představuje jeden z nejvýznamnějších kroků proti globálnímu oteplování v historii USA, je však spojen s významnými politickými a právními riziky

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/us-chteji-snizit-emise-oxidu-uhliciteho-z-elektraren-p0r-/zahranicni.aspx?c=A140602_164641_zahranicni_vez

 

Ta třetí zpráva je nejzáhadnější. Kdy vlastně ten přerod u americké vlády přišel?

FED a americká vláda tvrdí, že pokles ekonomiky za první kvartál  je v důsledku zimy.

Washington - Americká ekonomika v prvním čtvrtletí poprvé po třech letech klesla. Pod vlivem nezvykle chladné zimy se hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států snížil v celoročním přepočtu o jedno procento.

 

Přitom podle údajů agentury EPA již americké elektrárny od roku 2005 snížily emise oxidu uhličitého o téměř 13 procent.

 

Takže jak toto vše chápat? Snad jako další šifru mistra Leonarda. Neobyčejně tuhá zima na americkém kontinentě přivedla vládu USA k zamyšlení, že je třeba ještě více se věnovat globálnímu oteplování a protože už limit snižování emisí je skoro z 50% splněn i bez Kjótského podpisu, tak co vlastně řeší Barack Obama? Klima, nebo klimakterium, což má za následek fantastické proměny?

Ale bez ironie: můj čich mi říká, že to nemá nic společného s tělesnou proměnou, ale nějak to bude souviset s břidličným plynem, Ukrajinou, Ruskem a Evropskou unií. Najednou to ekonomice USA má pomáhat, když Evropa je s alternativními zdroji v kleštích, Čína na to kašle a Rusko drama nedělá? Něco tady zase zapáchá, ale co?

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...