Pane Babiši, nevíte, komu přeskočilo? 16 miliard, se ztratilo, ale neztratilo?

 

 

V Parlamentu se prý zakázalo pít alkohol. Na ministerstvu financí toto neplatí? Audit v resortech ANO, bude (skutečně líp?) ukázal výdaje peněz v hodnotě 16 miliard, které se v minulosti vyplatilo a nelze prokázat, co se za ně udělalo.

 

 

Toto hlásají média už několik dní:

MF DNES

Kontrola v šesti resortech, které řídí hnutí ANO, ukázala, že u faktur za 16 miliard korun nelze vůbec najít veřejnou zakázku. Takových případů se kontrolou našlo víc než 1 200. Ministr financí Andrej Babiš řekl, že se už připravují i trestní oznámení. "Jsou poradenské smlouvy, které nemají žádné plnění," zmínil Babiš. Na koho konkrétně trestní oznámení budou mířit, neřekl. Kompletní výsledek auditu Babišův resort zveřejní na internetu a ministr financí a šéf hnutí ANO o něm bude chtít mluvit také s premiérem Bohuslavem Sobotkou.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/babis-predstavil-vysledky-auditu-na-ministerstvech-fy9-/domaci.aspx?c=A140605_103002_domaci_kop

Lidové noviny

K fakturám za 16 miliard chybí zakázky, ukázal Babišův audit

 

Jaké je pravda?

Náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht už v počátcích lehce vyvracel tato tvrzení, ale média na to nebrala zřetel: prostě se za Nečase kradlo a basta. A Babiš viz výše to přiživoval. Prostě tu korupci auditem zničíme. Najednou však hrnec přetekl a  Lukáš Wagenknecht to v ČT24 řekl natvrdo:

vše je to nesmysl. Těch 16 miliard nebylo ukradeno, smlouvy se plní, ale nelze v hodnotě ZA 16 MILIARD doložit, zda jsou výhodné, či nevýhodné. Jsou staré a u jedné!!! smlouvy se nám podařilo cenu velmi snížit.

Náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht:

"Pokud máte smlouvy, tak minimálně po čtyřech letech byste se měli zamyslet a smlouvy přesoutěžit. Pokud máte smlouvy z roku '92 nebo '93, na základě kterých procházejí stamilionová plnění v oblasti IT, tak to si myslím, že je vysoké riziko." Faktury, u kterých chybějí veřejné zakázky, byly za 16 miliard korun. "Požadavky na IT se za dvacet let výrazně změnily. Není přeci normální, aby se tak dlouho nakupovalo podle stejné smlouvy," uvedl Lukáš Wagenknecht.

Ano, tato závěrečná část má logiku. Jenomže v živé paměti máme drama, které nastalo v Drábkově MPSV, když chtělo tuto velmi starou jednu smlouvu změnit a vyjednat lepší podmínky. O.K Systém budiž výstrahou. Nakonec se to snažil náměstek Šiška trochu obejít a má jít za to do kriminálu. A to už zase logiku nemá.

Pane Babiši, nechcete si dělat legraci zase z někoho jiného?

Předešlé

Za zločinem na sociální dávky stojí Drábek, nebo Jančura a Nadace proti korupci?



Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...