USA jako rozvojové státy. Dluh umořují vývozem ropy nebo válkou?


Americká vláda se dnes ostře ohradila, že zákaz vývozu ropy nemění. Že strategické suroviny vyvážejí pouze rozvojové země jako Rusko, ale USA ne! Kam teda nárůst jde?

Rakety prý nosí mír!
Rakety prý nosí mír!

"K žádné změně naší politiky vůči vývozu ropy nedošlo," řekl dnes na otázky novinářů mluvčí Bílého domu Josh Earnest. Těžba ropy v USA se od roku 2010 zvýšila o 50 procent nad osm milionů barelů a směřuje k hranici devíti milionů barelů denně. Z USA se ale vyváží jen kolem 250.000 barelů denně.

Říká se, že Čecháček obchází každý zákon hned jak výjde do známosti.

Zatímco západ se chová poctivě a slušně. Že by to byla další šifra mistra Leonarda? Nikoliv, pouze se z nás snaží udělat blbce a mainstreamový mediální produkt to věrně papouškuje.


Takže znovu jak je výše napsáno

"K žádné změně naší politiky vůči vývozu ropy nedošlo," řekl na otázky novinářů mluvčí Bílého domu Josh Earnest. "Jak už ale ministerstvo obchodu sdělilo, ropa, která projde procesem, v němž se z ní stává ropný produkt, se však za ropu nepovažuje," dodal mluvčí podle agentury Reuters. A tak dvě firmy dostaly povolení k vývozu "ropy neropy"...

Podle zprávy listu The Wall Street Journal povolilo americké ministerstvo obchodu firmám Pioneer Natural Resources a Enterprise Products Partners dodávat zahraničním zákazníkům určitý typ ultralehké ropy. Ministerstvo ale uvedlo, že oběma firmám pouze sdělilo, že zpracování určitého typu ultralehké ropy ve stabilizátorech stačí k tomu, aby se ze suroviny stal ropný produkt, který se může vyvážet bez povolení. Vývoz ropy z USA výrazně vzrostl v loňském roce spolu s prudkým vzestupem těžby z břidlicových ložisek. Předloni se vývoz ropy z USA pohyboval v průměru kolem 60 000 barelů denně a ještě v roce 2002 činil pouhých 10 000 denních barelů. Proti prosinci se zvýšil o více než 50 000 barelů na 245 000 barelů denně!!


V roce 2010 těžily USA 4 miliony barelů denně.

V roce 2014 se bude těžit 8,5 milionů balerů denně.


V příštím roce by měl objem těžby dosáhnout 9,3 milionu barelů denně.  Spojené státy do roku 2017 se stanou dočasně největším producentem ropy na světě a v roce 2020 tamní těžba dosáhne 11,1 milionu barelů denně proti nynějším zhruba deseti milionů barelů, které denně těží Rusko a Saúdská Arábie.

A pointa na závěr?

Americké úřady vývoz ropy dlouhodobě omezují, kanadské rafinerie však mohou využít kvót v rámci Severoamerické zóny volného obchodu (NAFTA). Zákaz tedy nezahrnuje Kanadu, kam je americká ropa dodávána na základě zvláštního povolení. Vlk se nažral a koza zůstala celá.


A nyní to hlavní: všude, kde vedou ropné terminály, všude, kde se těží ropa a proudí plyn, najednou vznikly masakry, konflikty, války, arabská jara. Stačí se podívat do mapy. Pouze Nordstream, který vede z Ruska přes Baltské moře do Německa je mimo zóny konfliktů. Výstavba plynovodu South Stream v Bulharsku stojí na žádost Evropské komise, která se podřídila USA. To rozzuřilo Rakousko, pozvalo Putina a přes výhrůžky Obamy a Evropské komise dnes podepsali dohodu na dokončení South Streamu rakouský a ruský ministr hospodářství za účasti premiéra Putina a rakouského kancléře Wernera Faymanna.

Ne, my, lidé jsme nezačali být milovníci Putina. Ani jsme nezapomněli bolševické metody dodávané z Ruska. Ale zadlužení z USA udělalo největší grázly a zločince, kteří kvůli dluhům za pomocí Izraele destabilizují celý svět. A tomu se postavit musíme. Celý svět se musí vzepřít šílené válečné mašinérii USA. Nebo si to musí uvědomit lidé a voliči USA. Jinak svět ti současní šílenci z Bílého domu zničí!

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...