Americká CIA poskytla zbraně Al-Kaidě i zabijákům Islámského státu

 

Americká CIA poskytla zbraně Al-Kaidě, vyzbrojila contras v Nikaragui, vyzbrojení a vycvičení zabijáci od CIA na Kubě, zabijáci Islámského státu vyzbrojeni zbraněmi americké CIA....

 

Ruská propaganda? Pomatené výkřiky Protiproudu a dalších?

Ale kdeže: už oficiální zpráva, kterou otiskly The New York Times. Jak je tedy možné, že různí Palatové, Šafaříkové, Procházkové či zpravodajství ČT tyto zprávy vydávaly jako pomatené kachny Rusofilů a bláznů? Toto vyšlo na Protiproudu:

Šéf ruských tajných služeb: Obama USA nevládne, rozhoduje „Magnum 12“. Al-Kajdá a ISIL...

A ve veřejnoprávní televizi si z toho dělali legraci jako o bláznivé konspiraci. Najednou včera, 16.10.2014  vydala čtk zprávu z amerického deníku,  kterou převzaly všechny zpravodajství  a internetové portály:


Výjimka? Afghánistán

Jedinou výjimkou úspěšného případu, kdy CIA poskytla zbraně a američtí vojáci se do konfliktu nezapojili, byla podle analýzy sovětsko-afghánská válka v 80. letech, z níž po americké podpoře afghánským bojovníkům Moskva v roce 1989 vycouvala.

Někteří z radikálních Afghánců později zformovali jádro teroristické sítě al-Káida, která 12 let po skončení zmíněného konfliktu zaútočila na Spojené státy.Právě velmi obtížná předpověď vývoje toho, v jakých rukou americké zbraně skončí, dává podle některých amerických činitelů další argumenty odpůrcům vyzbrojování syrských rebelů. Mezi neúspěšné operace, které většinou zahrnovaly snahu o podporu rebelů bojujících proti krajně levicovým vládám, patří například podpora takzvaných jednotek contras v Nikaragui, které se v 80. letech marně snažily svrhnout tamní vládu, či invaze kubánských bojovníků vytrénovaných a vyzbrojených CIA zacílená v roce 1961 na svržení komunistického vůdce Fidela Castra. Operace v Zátoce sviní tehdy skončila americkým fiaskem.

Překlad a zdroj: http://www.lidovky.cz/americke-zbrane-do-syrie-vyzbrojovani-rebelu-selhava-priznala-cia-10i-/zpravy-svet.aspx?c=A141016_112140_ln_zahranici_msl


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...